När badrummet börjar känns slitet och tråkigt är det många som funderar på att göra något åt det. Möjligheterna är oändliga vad man kan göra med sitt gamla badrum. Men innan man börjar behöver man sätta upp en budget för att inte kostnaderna ska dra iväg. Sedan är det viktigt att undersöka om det är fuktskador under tapeterna, kakel, klinker eller våtrumsmatta.
Sedan är som bekant smaken som baken. Det är endast fantasin som sätter gränsen för vad man kan göra med ett badrum. Vill man ha ett klassiskt badrum eller vill man ta ut svängarna?
Sök gärna efter inspiration på tv och internet oxh ta russinen ur kakan.
Men hur går en badrumsrenovering till?
Anlita professionell hjälp - Först och främst ska man leta upp en seriös och erfaren hantverkare som är specialister på våtrum och badrum. Det är mycket viktigt med rätt behörigheter för att resultatet ska bli bra. Jämför några aktörer mot varandra och be om offerter. Berätta vad du vill ha gjort och när, hur stort badrummet är och om du anar att det finns fukt- och vattenskador.
Hembesök - När du bestämt dig för en passande byggfirma så kommer de på ett hembesök och ågr igenom alla detaljer och önskemål. Var noga med att specificera allt som du vill ha gjort. Ni bestämmer tillsamman vilken tidpunkt arbete ska börja.
Etablering - Det är viktigt att inte skada och damma ner bostaden vid renoveringar. Golvet ska täckas med skydd innan maskiner och material bärs in. Det är viktigt att man har bra ventilation.
Demontering - När allt är på plats börjar man att ta bort all lös och fast inredning. Sedan pluggas rören och resterande rör demonteras för att kunna återanvändas om så önskas.
Rivning - Sedan börjar man riva väggar och golv. Det är i detta skede man märker om det är bakomliggande fuktskador. Om så sker måste snaering påbörjas innan man kan gå vidare.
Avfall och bråte - Det blir mycket skräp vid en renovering. Detta forslas bort kontinuerligt för återvinning för att det inte ska bli mer stökigt än nödvändigt.
Återuppbyggnad - Nu är det dags för regling och sedan uppbyggnad av väggar, golv, vattenrör och dragning av el.
Underarbete - Golven förbereds genom att flytspackla golv, man sätter upp våtrumsgips och gör eventuell takmålning. Det är mycket viktigt att applicera så kallad fuktspärr på golv och väggar för att slippa framtida problem med fukt.
Kakel och klinker - Här sätts det nya kaklet och klinker på plats. Och sedan fylls fogmassa i alla fogar på golv och väggar.
Komplettering - När golv och väggar är klara monteras nya rör, toaletten kopplas in, belysningen kopplas in och all inredning sätts på plats. Nu är det nya badrummet klart.
Andra inlägg
- Betongarbeten som skapar en hållbar infrastruktur
- Snickare i Upplands Väsby förverkligar dina husdrömmar
- Papptak i Stockholm för alla typer av fastigheter
- Hemligheten bakom att välja rätt byggbutik
- Byggställningar i Stockholm – en förutsättning för säkra byggprojekt
- Rörmokare i Huddinge för alla dina behov
- Renovera kök i Stockholm med omsorg och kvalitet
- Villarelining Stockholm - vanliga frågor
- Badrumsrenovering – en ny era för ditt badrum i Solna
- Lösullsisolering i Västerås