Blogg

Hur du bokar en golvslipning på Östermalm

28 nov 2021

Så var det dags för den återkommande golvslipningen på Östermalm. Men i år är det din tur att boka en golvslipare och du har ingen aning om vilken ände du ska börja i. Här kommer tips för dig.

Det är inte precis ofta som du bokar tid för en golvslipning på Östermalm, och därför är det kanske inte heller så konstigt att varje gång känns som den första. Du vet inte ifall det företag du använt förut finns kvar. Och du har inte någon som helst aning om vad tekniken har gjort inom området. Faktiskt är det så att du fortfarande minns hur golvslipningen gjordes för hand. Och hur dammet fortfarande fanns kvar på taklister och i tapeter, efter ett år. Nu är det alltså dags igen och du är spänd av förväntan på hur man slipar ett golv idag.

Golvslipning med moderna metoder

Lite kommer du ändå ihåg från när du bokade golvslipning sist. Du vet att du ska berätta vilken typ av golv och ytbehandling som du har. Hur stor golvytan är och varför du behöver en golvslipning. Förutom det så ska du förstås uppge ditt namn och adress, samt när du önskar få golvslipningen utförd. Men nu kommer det något som du inte varit med om förut. Du behöver inte göra mer än att flytta ut alla möbler och inventarier ur rummet som ska slipas. All form av inplastning kan du låta bli numera, för nu finns det dammfria golvslipningsmaskiner. Läs mer om golvslipning på denna hemsida: golvslipningöstermalm.se

Trädfällning i Nacka är en konst

23 nov 2021

Inne i städer och tätbebyggda områden kan det fortfarande finnas kvar stora gamla träd som måste tas ner eftersom de utgör en risk. Då kontaktar man någon som gör trädfällning i Nacka.

När man skall fälla träd ute i skogen är det en helt annan sak än när det skall fällas i ett område där det finns bilar, hus och människor. Ett träd kan väga mellan 2,5 till 4 ton och det kan vara 25 meter högt. Så har det en massa grenar också.

Det är alltså mycket att ta hänsyn till när man arbetar som trädfällare i Nacka. Oftast får man ta till kranbilen och kapa trädet bit för bit. Först kapar man alla grenar och sedan tar man stammen. Det blir ett snyggt och propert arbete med minimala risker för omgivningen. Kranen styrs med fjärrkontroll från marken så alla kan hålla ett säkert avstånd.

För trädfällning gäller det att anlita en seriös firma som har alla försäkringar

Vid riskfyllda arbeten är det extra viktigt att anlita folk som har en gedigen utbildning och erfarenhet. För att få arbeta med motorsåg och trädfällning behövs det därför ett certifikat som garanterar att det är kunnigt folk.

Det är dessutom viktigt att alla säkerhetsföreskrifter följs och att företaget som man anlitar för att göra jobbet är fullt ansvarsförsäkrade. Arbetet berättigar dessutom till RUT-avdrag så företaget behöver vara registrerat och betala alla sina skatter och avgifter hos Skatteverket.

När man anlitar en seriös trädfällare är det ett nöje att se på hur de arbetar.

Maskinuthyrning i Malmö - istället för att köpa nya maskiner

16 nov 2021

Ska ni igång med ett bygge eller en renovering? Då kanske ni är i behov av någon maskin eller flera att ha till hjälp. Istället för att köpa så kan ni kolla om någon i Malmö har maskinuthyrning.

Under våren har ni gjort upp stora och magnifika planer för ert hem. Ni ska bygga ett hus till på er tomt. Det här huset ska fungera som en extra bostad. Dels har ni platsen för att kunna bygga ett hus till och sedan så känner ni att ni vill ha mer utrymme för att kunna ha övernattande gäster. Ni ska göra mycket själva men ni kommer även att ta in hjälp av andra aktörer såsom snickare till exempel. Ni klarar ju inte av att utföra ett bygge av hus helt på egen hand. Ni kommer även behöva hjälp av maskiner av olika slag till bygget.

Hyr maskiner till bygget av ert hus

Dessa maskiner vore ju skönt om ni slapp köpa själva. Det är ganska kostsamt att behöva köpa en maskin som man bara behöver använda en gång eller två. Istället för att köpa kan ni hyra maskiner som ni behöver ha när ni ska bygga hus. Om byggentreprenören, som ska hjälpa er med bygget, saknar maskiner kan ni alltså hur enkelt som helst hyra dem av en maskinuthyrningsfirma. Med hjälp av maskiner kommer bygget att gå mycket smidigare och enklare. Allting går ju inte att utföra endast med händer. 

Undertak ger bättre akustik

14 nov 2021

Vi vill alla befinna oss i behagliga miljöer där ljudnivåerna inte överstiger en för hög nivå. Då kan ett undertak hjälpa till med den saken, men även göra miljön mer ombonad och mysig.

När det handlar om offentliga miljöer såsom sjukhus, köpcentrum eller på kontor där det befinner sig mycket människor om dagarna, så behöver man se till att ljudet dämpas på ett tillfredsställande sätt. Genom att sätta in undertak kan man förändra ett rums akustik. Det ger en behaglig ljudnivå för de som är i lokalen ifråga. Säg att man arbetar på ett kontor. På det här kontoret sitter det många människor i ett öppet kontorslandskap och arbetar varje dag. Det är telefoner som ringer, skor som klapprar i golvet och människor som pratar, skriver ut papper och det är dörrar som slår igen. Här behöver man se till att ljudnivån inte överstiger det normala och blir jobbig och ansträngande för de som ska arbeta.

Installera ett undertak för mer ombonad miljö

Då kan man installera ett undertak i själva taket som ger ljudnivån en mer behaglig nivå. Det kan också med hjälp av undertak ge en mer ombonad och mysig känsla. Särskilt om rummet ifråga har väldigt högt i tak. Ett undertak kan antingen sättas upp genom att man sätter fast det permanent med skruvar eller så väljer man att hänga upp det i hängband och pendlar i taket. Ett undertak kan ge lokalen ett helt nytt utseende samtidigt som det är en arbetsmiljöåtgärd för de som arbetar i lokalen.

Industrigolv som är lättskötta

14 nov 2021

Smuts samlas i kakelfogar, och det bästa valet av industrigolv är de som är helgjutna och fogfria. Nya material är också mycket slitstarka, snygga och lättskötta. Byt till moderna golv.

I många gamla fabriker ser man plattor på golvet och kakel på väggarna. Det är snyggt för utseendets skull, men när man ska hålla rent i en fabrik är det viktigast att hålla ytorna bakteriefria. Det kan samlas en hel del smuts i kakelfogar och mellan golvplattorna, och personalens tid är dyrbar. Det går åt mycket tid och energi för att få det riktigt rent mellan plattorna. Välj ett lättskött industrigolv istället.

Moderna och slitstarka material

Den andra ytterligheten är de trista och grå betonggolv som man ibland ser i industrier och lagerbyggnader. De kanske både sopas och spolas, men saknar all finess och elegans. Om du skaffar ett industrigolv av modernt material är det lätt att städa och lokalerna är alltid fräscha. De nya golven är gjorda av modernt plastmaterial som är både slitstarkt och snyggt. Det står emot slitage och blir inte missfärgat. Du kan lätt se att det är rent och där finns inga smutsgömmor.

De nya, fogfria golven har blivit en succé, och du kan också skaffa ett sådant. Kontakta en seriös leverantör i branschen, så får du ett golv som är slitstarkt, fläcktåligt, lättskött och snyggt på samma gång. Det sparar mycket tid när det gäller rengöring, för det är helt slätt och där fastnar ingenting på det. När du städar golvet blir det helt enkelt rent.

Sätt igång med badrumsrenovering i Sundbyberg – innan det läcker in

1 nov 2021

Ibland känner man på sig att det är dags att renovera badrummet. Fogarna är inte täta, det kanske till och med läcker. Se till att ta itu med badrumsrenoveringen innan det är för sent.

Att dröja med att renovera badrummet kan bli dyrt. Det är lätt hänt att man tänker att det går att vänta. Men när vattenläckan redan uppstått tar arbetet längre tid och blir mycket dyrare än vad man hade hoppats. Om fukt har läckt in i bjälklag så måste det torka innan renoveringen kan börja. Och vem vill leva med byggfläktar i badrummet?

Nej, sätt igång med badrumsrenoveringen i god tid. Om badrummet är mer än tio år kan det vara hög tid att se över status på kakel och våtskikt. Ett badrum utsätts dagligen för fukt och det kan vara svårt att veta vad som döljer sig bakom kakel och våtrumstapet.

Lyxa till badrummet med ny badrumsinredning

Gamla badrum kan ha en usel planering. Vid en badrumsrenovering är det möjligt att fixa layouten så att det passar för dem som ska använda det. Och när man ändå gör om så varför inte satsa på lite cool belysning, en modern dusch eller ett relaxande badkar. Snygga blandare och detaljer ger badrummet det lilla extra. När du bestämmer dig för att sätta igång med badrumsrenoveringen i Sundbyberg, se till att den utförs av en behörig våtrumsspecialist så kan du sova gott om nätterna. Det är viktigt att följa de standarder som gäller för att försäkringarna ska gälla.

Kostnad och material för att bygga hus

28 okt 2021

Drömmer du om att bygga hus? Fler och fler svenskar har idag drömmar om att skapa ett drömhem från grunden. Ett hus som man själv planerat och som man skapat utifrån sina egna preferenser, sin egen smak, stil och behov. Köper man ett hus från någon annan person så finns det nästan alltid saker som måste göras och åtskilliga summor ska - utöver ett högt initialt pris - även läggas på olika renoveringsprojekt. Det gör att det kan finnas ett värde i att betala mer pengar direkt och därigenom få exakt det hus man alltid drömt om.

Dessutom så finns det även en annan detalj att ta hänsyn till. Vår befolkning växer så att det knakar och det finns inte hur många villor som helst. Detta gör att nybyggnationer är ytterst välkomna även på längre sikt - hela vårt samhälle behöver fler bostäder och varje nybyggnation kommer att göra skillnad.

Att bygga ett hus handlar emellertid om planering. Vilket material ska användas? Vilka hantverkare behövs - och hur mycket kan jag göra på egen hand? Vad blir den totala kostnaden? Hur stort ska huset vara och hur många plan ska det ha? Ska huset resas i lösvirke eller ska man investera i ett nyckelfärdigt hus? Frågorna blir många - och för många så fastnar man redan här. All planering i kombination med mer administrativa spörsmål - bygglov, Kontrollansvarig, dragning av el, vatten och avlopp och tillstånd för detta. Kort sagt: det blir övermäktigt - drömmen stannar vid blott en dröm.

Nytt verktyg ger dig en bättre översikt om kostnader

Kostnaden är den enskilt viktigaste punkten för de flesta som drömmer om att bygga hus. Hur mycket kommer det att kosta - och finns det exempelvis val gällande material och hantverkare som kan sänka kostnaden. Många saknar referensramar. Men, nu finns det helt andra verktyg på marknaden som underlättar detta.

Iplanner är ett exempel på detta. Det är en tjänst som hjälper dig att A) rita upp ditt framtida hus B) få svar på vad olika material kommer att kosta - något som ger dig möjlighet att jämföra olika förslag - och C) som ger dig direktkoppling till anslutna hantverkare som kan ge dig offerter på arbetet. IPlanner ger dig en möjlighet att både leka fram en lösning - du kan skapa olika ritningar i exempelvis 3D - och samtidigt också få fram kostnader för både enskilda val och för helheten. Denna tjänst rekommenderas och då den dessutom är gratis så finns det inget att tveka på. Vill du bygga ett hus så är denna tjänst en perfekt början.

Läs mer om tjänsten: Kostnad material bygga hus

Bygga hus - är ett nyckelfärdigt hus en lösning?

Som sagt tidigare. Det finns olika vägar att välja i samband med att man bygger hus. En av de vanligaste alternativen handlar om att köpa ett prefabricerat sådant, ett nyckelfärdigt hus som ställs på plats och inreds väldigt snabbt. Här har en enorm utveckling skett och man kan se väldigt många olika modeller, leverantörer och alternativa lösningar gällande interiören.

Även här kan du påverka och välja ett hus som passar dig, dina behov och dina krav. Det är ett alternativ som blir lite dyrare, men som även har många fördelar. Rådet är att du inte utesluter denna lösning direkt. Sätt dig i lugn och ro och läs igenom kostnader, vilka leverantörer som finns och ställ sedan allting mot de uppgifter du sparat i sagda Iplanner. Det ger dig en bra bild över vilken lösning som passar bäst för dig.

Lokala traditioner styrka hos målare i Södermanland

26 okt 2021

Det är viktigt att få tag på rätt målare i kulturbygden Södermanland. Här är trenden med byggnadsvård stark och det gäller att alla detaljer sitter på plats. Ner till minsta penseldrag.

Kanske har du liksom många andra dragit nytta av Södermanlands närhet till storstadsregionen Stockholm. De prisvärda villorna har möjliggjort en ny, grön våg av utflyttande storstadsbor. Många lever dock kvar i Stockholms fixering vid yta och sociala medier och försöker kapitalisera på sina nya hem genom byggnadsvård. Att ha koll på lokala traditioner och gamla färgkoder är dock inte en lätt sak för en amatör. Tur att det finns så många professionella målare i Södermanland som kan just sådant.

Målare i Södermanland trumfar den på Bondegatan

Att anlita en målare till ett måleriarbete som handlar om mer än att bara måla om en vägg kan kännas som en svår sak. Kan den lokala målaren verkligen ha samma koll som den du anlitade sist till väggmålningen i lägenheten på Bondegatan? Ja då, absolut. Kanske till och med bättre. De som arbetar som målare i Södermanland 2021 är luttrade vad gäller de nyinflyttade ex-stockholmarnas önskemål. Särskilt familjeföretag som varit verksamma i flera generationer i bygden kan det där med lokalhistoria. De har bara att rota fram farfars gamla färgkoder från firmans arkiv så börjar det lysa i ögonen på kunden. Lätt som en plätt. Och kombinerat med de genuina hantverkskunskaper som alla framgångsrika målerifirmor måste ha, kommer det bli succé både IRL och på sociala medier. Mer om målning på denna sajt: målaresödermanland.se

Samverkansbalk för en hållbar byggnad

26 okt 2021

När det är dags för byggnation är det alltid bekymmer med hållfasthet. Tunga balkar av stål kostar mycket och väger mycket. Samverkansbalk kombinerar material och tar vara på egenskaperna.

Grunden för alla byggen är ungefär densamma. Balkar, bjälklag, väggar och pelare utformas och planeras enligt beräkningar som tar hänsyn till ett antal faktorer. De krafter som byggnaden kommer att utsättas för måste beräknas innan man ens kan starta bygget. När detta avklarats bygger man vidare på stommen.

Det är lätt att tänka sig vilket öde som kan drabba den byggfirma som inte lyckas leva upp till kraven. Säkerhetskraven kan aldrig tummas på. Samverkansbalkar är ett intelligent och bra sätt att åstadkomma en stabil och mindre tung struktur.

När kan samverkansbalk användas?

Samverkansbalk är ett material som kan användas i alla typer av byggnader, stora som små. Hur du väljer att kombinera material är något du självklart kommer fram till i nära samarbete med leverantören av systemen. Allra bäst fungerar det hela när alla kan arbeta tillsammans ända från planeringsstadiet.

Ett bygge där samverkansbalk används blir både lättare i kilo räknat och enklare att bygga. Det fungerar bättre och blir lättare och får annorlunda och bättre egenskaper än massiva stålbalkar eller armerad betong.

Stomme och struktur är densamma vare sig man sysslar med bygge av köpcentrum, parkeringshus, skolor eller byggnader avsedda för vård och omsorg. Säkerhetskraven och kraven på ljudisolering är höga för vissa av dessa byggnader. Även där lever samverkansbalk upp till kraven, liksom vad gäller brandisolering och deformation och egensvängning. Läs mer om samverksansbulk på denna webbsida: https://www.samverkansbalk.se/ 

Gör om ett rum i taget med hjälp av Brommas målare

20 okt 2021

Barn glömmer att plocka upp sina saker och låter kaoset i hemmet flyta ut. Ta tillbaka kontrollen och gör om ett rum som är fritt från kaos. Anlita en målare för att tapetsera och måla om i Bromma.

Livet känns ibland som ett citat ur en låt med Bo Kaspers Orkester: ”Vårt palats är ett fullkomligt kaos.” Redan i hallen välkomnas man av skor och jackor i drivor som om en orkan dragit in. Går man vidare in i bostaden finns det prylar och leksaker som barnen inte orkat ta upp från golvet. Allt i kombination med att katten bestämde sig för att väggen i tv-rummet var perfekt att vässa klorna på.

Det bästa är att sätta sig ner och ta en kopp kaffe och andas lite. Att få ordning kan gå i små steg. Börja med att freda ett av rummen från barnens leksaker. För att få nystarten på rummet och hemmet byt även ut några möbler i det rummet. Se över väggarna och bli av med kattens rivmärken.

Byt tapeter på väggen med hjälp av målare

Spana in nya tapeter och ny väggfärg och bestäm vad som ska göras på väggarna. Därefter kontaktar man en målerifirma som kommer och fixar jobbet. Målerifirman gör allt från spackel och fog till en färdigmålad vägg. När målarna är klara har du äntligen fått ett rum som det är ordning och reda i och som du kan njuta av. Kanske är det dags att fortsätta i resten av bostaden också? Läs mer om målning på denna hemsida: målarebromma.nu 

Golvet blir som nytt med golvslipning i Stockholm

19 okt 2021

En golvslipning gör golvet i Stockholm vackert och skapar en förnyad lyster. En sådan som du annars bara ser hos nya golv. Förnya dina golv - boka golvslipning i Stockholm redan idag.

Små förändringar ser man sällan, men låter man de pågå under en längre tid så kommer man en dag att fråga sig själv: “vad hände egentligen med vårt fina parkettgolv?”. Under åren så har möbler släpats, verktyg och leksaker tappats och man har spillt olika vätskor över golvet. Med hjälp av golvslipning i Stockholm så förnyar du ditt gamla trägolv genom att låta en erfaren aktör underhålla det. Ett arbete som gör att du slipper byta ut golvet och du sparar på jordens resurser. Det behöver inte bli svårare eller dyrare. Golvet får tillbaka sin forna lyster och mönstren i parketten blir åter synliga. Ta före och efter-bilder och bli förvånad över vad en golvslipning kan göra för att förnya trägolvet.

Modern sliputrustning

Dagens sliputrustning fungerar utan att arbetet sprider trädamm. På så sätt förhindrar man att luftburna partiklar sprids i hemmet. Det finns både filter och dammsugare i maskinen som samlar upp dammet. Modern utrustning gör golvslipning till en enklare och mer ekonomisk lösning i motsats till att lägga nytt golv. Tar du kontakt med din lokala aktör så kan du boka tid för en besiktning där de kan göra en bedömning av hur stort arbetet kommer att bli. Efter det så bestämmer man ett pris och en tid för när jobbet ska utföras.

Ett industrigolv ska vara hållbart och effektivt

17 okt 2021

Vill du minimera företagets kostnader på sikt? Det gör du med ett tåligt industrigolv i material som epoxi, akryl eller polyuretan. Med ett pålitligt golv blir det inga dyra reparationer.

Bara för att det kallas industrigolv är denna typ av golv inte begränsat till enbart industrilokaler. Fogfria industrigolv passar exempelvis i shoppingcentrum, skolor, garage, sjukhus och sportarenor. I ett shoppingcentrum utsätts golvet för mycket slitage då en stor mängd kunder vistas där varje dag. När det gäller garage och parkeringshus krävs det väldigt tåliga golv för att klara det slitage de utsätts för av alla bilar. På sportarenor vistas det många idrottsutövare och besökare som sliter hårt på golvet. Behöver du ett nytt golv till din verksamhet kan du kontakta ett företag som är specialiserade på industrigolv. Kunniga installatörer lägger ett golv anpassat för dina behov så att du får den långsiktiga lösning du behöver.

Välj ett industrigolv med lång livslängd

Ett mycket prisvärt golv, tack vare sin långa livslängd, är massagolv i hållbar akryl. Det finns många fördelar med den här typen av golv. Du kan undvika dyra produktionsstopp och onödiga och dyra reparationer med ett starkt och tåligt industrigolv i exempelvis livsmedelsbranschen. Fogfria massagolv i akryl går att kombinera med olika färger, struktur och former. Golven är så tåliga att de kan läggas i de flesta miljöer som verkstäder, fabriker, köpcentran med mera där det ställs höga krav på hållbarhet och hygien. Du kan enkelt få exakt det golv som din verksamhet behöver.

Ta semester och låt en målare i Stockholm fixa fasaden

16 okt 2021

Börjar det bli dags att måla om husets fasad? I så fall har ni ett gediget arbete framför er under sommarsemestern. Eller så väljer ni att anlita en professionell målare i Stockholm.

Färgen på fasaden hjälper till att skydda huset och hålla fukten ute. Det är därför det är så viktigt att måla om fasaden när färgen börjar flagna eller sprickor uppstå. Naturligtvis har fasaden även stor betydelse för hur huset ser ut och de allra flesta vill nog att huset ser fint ut.

Det är ett omfattande arbete att måla om huset och det går inte att slarva om man vill ha ett bra och snyggt resultat, och en fasad som håller riktigt länge. Först måste fasaden tvättas, skrapas och lagas, vilket bara det kan ta en vecka eller två för den som är ovan. Är man inte beredd att lägga hela semestern på att måla om huset är det bättre att anlita en professionell målare redan från början. Då slipper man också oroa sig för att inte bli färdig innan regnet kommer.

En målare är bra på att färgsätta hus

Innan man kontaktar en målare är det bra att fundera vilken kulör man vill måla huset i. Det kan vara bra att känna till att man ibland behöver tillstånd från kommunen innan man byter kulör på huset. Man kan också välja att byta färgtyp, men oftast målar man med samma slags färg som tidigare. En målare kan alltid ge bra tips om både kulör och färg. Läs mer om målare på denna hemsida: https://vafomaleri.se/

Bra och säker håltagning i Stockholm

14 okt 2021

Nej, håltagning i Stockholm handlar inte om golf, även om den sporten går ut på att ta hål, utan detta är frågan om att borra upp stora och små hål i hopplöst hårda material som betong och sten.

Slår man med en hammare på materialet blir det inte ens ett litet jack. För att lyckas borra ett snyggt hål i betong krävs det alltså rätt utrustning. Företag som arbetar med håltagning har diamantborrar och robusta sågklingor så de kan utföra jobbet.

Äldre hus med betongkonstruktioner kanske inte alls är förberedda för den typ av kablar som behöver läggas in. Det går heller inte att lägga dem på utsidan, alltså är alternativet att borra hål. Det smidigaste sättet är att anlita någon som har erfarenheten och utrustningen att göra det.

Men det är inte bara små håltagningar som behöver göras

Små hål går rätt smidigt göra, men ibland är det en hel tunnel som behöver tas upp för att ett avloppsrör skall fram. De som utför jobbet har därför de tillstånd som krävs för att få lov att göra det. De ser dessutom till att forsla bort det material som blir över. Ibland kan det vara miljö- eller hälsofarliga produkter och då transporteras dessa till deponi.

Håltagning är en konst och det gäller att man vet vad man gör. Väggar kan innehålla överraskningar som elkablar och vattenrör och det måste man undersöka innan arbetet börjar. Det är därför bra att ta kontakt med dem som gör arbetet redan på planeringsstadiet så att håltagningen blir säker. Läs mer om håltagningen på denna sajt: håltagningstockholm.se

Färg på tillvaron med målerifirma i Stockholm

11 okt 2021

Det går inte att se bort och inbilla sig att man inget sett. Huset med fasaden som härstammar från en tid utan målarfärg. Är detta ditt hem? Dags att agera? Kontakta en målerifirma i Stockholm.

Omålade hus kan faktiskt ha sin charm. Detta gäller i alla fall äldre lador i Norrlands inland. Det gistna gamla träet kan få en glans som mest påminner om silver. Stanna och fotografera går bra, men ta inte med dig denna brist på färg hem till Stockholm. Här är det ordning och målarfärg som gäller.

En illa målad fastighet står öppen för vädrets makter. Här finns verkligen alla chanser för regn och snö, vindar och stekande sol att ta sig in under ytan och jobba på destruktionen. Innan det går så långt behöver du hjälp från en målerifirma i Stockholm. Och grannarna kommer att börja bjuda in dig på fika igen.

Vad kan en målerifirma göra?

Frågan är helt fel ställd. Fråga istället vad de inte kan göra? Snabbt och effektivt tar målerifirman hand om dina färgproblem och återställer din bostad till sin forna glans. Inifrån och ut. De målar dina salonger och boudoirer och dina köksutrymmen. De tapetserar över den yngre generationens första försök på den konstnärliga banan. Och de målar din fasad.

Att måla ett hus är inte så bara. Är huset högre är 1,5 meter eller så behövs stegar och ställningar. De kostar pengar och projektet tar tid. Väder är en faktor dessutom. Låt proffsen fixa till ditt kråkslott.

← Äldre inlägg