Blogg

Ett industrigolv ska vara hållbart och effektivt

17 okt 2021

Vill du minimera företagets kostnader på sikt? Det gör du med ett tåligt industrigolv i material som epoxi, akryl eller polyuretan. Med ett pålitligt golv blir det inga dyra reparationer.

Bara för att det kallas industrigolv är denna typ av golv inte begränsat till enbart industrilokaler. Fogfria industrigolv passar exempelvis i shoppingcentrum, skolor, garage, sjukhus och sportarenor. I ett shoppingcentrum utsätts golvet för mycket slitage då en stor mängd kunder vistas där varje dag. När det gäller garage och parkeringshus krävs det väldigt tåliga golv för att klara det slitage de utsätts för av alla bilar. På sportarenor vistas det många idrottsutövare och besökare som sliter hårt på golvet. Behöver du ett nytt golv till din verksamhet kan du kontakta ett företag som är specialiserade på industrigolv. Kunniga installatörer lägger ett golv anpassat för dina behov så att du får den långsiktiga lösning du behöver.

Välj ett industrigolv med lång livslängd

Ett mycket prisvärt golv, tack vare sin långa livslängd, är massagolv i hållbar akryl. Det finns många fördelar med den här typen av golv. Du kan undvika dyra produktionsstopp och onödiga och dyra reparationer med ett starkt och tåligt industrigolv i exempelvis livsmedelsbranschen. Fogfria massagolv i akryl går att kombinera med olika färger, struktur och former. Golven är så tåliga att de kan läggas i de flesta miljöer som verkstäder, fabriker, köpcentran med mera där det ställs höga krav på hållbarhet och hygien. Du kan enkelt få exakt det golv som din verksamhet behöver.

Ta semester och låt en målare i Stockholm fixa fasaden

16 okt 2021

Börjar det bli dags att måla om husets fasad? I så fall har ni ett gediget arbete framför er under sommarsemestern. Eller så väljer ni att anlita en professionell målare i Stockholm.

Färgen på fasaden hjälper till att skydda huset och hålla fukten ute. Det är därför det är så viktigt att måla om fasaden när färgen börjar flagna eller sprickor uppstå. Naturligtvis har fasaden även stor betydelse för hur huset ser ut och de allra flesta vill nog att huset ser fint ut.

Det är ett omfattande arbete att måla om huset och det går inte att slarva om man vill ha ett bra och snyggt resultat, och en fasad som håller riktigt länge. Först måste fasaden tvättas, skrapas och lagas, vilket bara det kan ta en vecka eller två för den som är ovan. Är man inte beredd att lägga hela semestern på att måla om huset är det bättre att anlita en professionell målare redan från början. Då slipper man också oroa sig för att inte bli färdig innan regnet kommer.

En målare är bra på att färgsätta hus

Innan man kontaktar en målare är det bra att fundera vilken kulör man vill måla huset i. Det kan vara bra att känna till att man ibland behöver tillstånd från kommunen innan man byter kulör på huset. Man kan också välja att byta färgtyp, men oftast målar man med samma slags färg som tidigare. En målare kan alltid ge bra tips om både kulör och färg. Läs mer om målare på denna hemsida: https://vafomaleri.se/

Bra och säker håltagning i Stockholm

14 okt 2021

Nej, håltagning i Stockholm handlar inte om golf, även om den sporten går ut på att ta hål, utan detta är frågan om att borra upp stora och små hål i hopplöst hårda material som betong och sten.

Slår man med en hammare på materialet blir det inte ens ett litet jack. För att lyckas borra ett snyggt hål i betong krävs det alltså rätt utrustning. Företag som arbetar med håltagning har diamantborrar och robusta sågklingor så de kan utföra jobbet.

Äldre hus med betongkonstruktioner kanske inte alls är förberedda för den typ av kablar som behöver läggas in. Det går heller inte att lägga dem på utsidan, alltså är alternativet att borra hål. Det smidigaste sättet är att anlita någon som har erfarenheten och utrustningen att göra det.

Men det är inte bara små håltagningar som behöver göras

Små hål går rätt smidigt göra, men ibland är det en hel tunnel som behöver tas upp för att ett avloppsrör skall fram. De som utför jobbet har därför de tillstånd som krävs för att få lov att göra det. De ser dessutom till att forsla bort det material som blir över. Ibland kan det vara miljö- eller hälsofarliga produkter och då transporteras dessa till deponi.

Håltagning är en konst och det gäller att man vet vad man gör. Väggar kan innehålla överraskningar som elkablar och vattenrör och det måste man undersöka innan arbetet börjar. Det är därför bra att ta kontakt med dem som gör arbetet redan på planeringsstadiet så att håltagningen blir säker. Läs mer om håltagningen på denna sajt: håltagningstockholm.se

Färg på tillvaron med målerifirma i Stockholm

11 okt 2021

Det går inte att se bort och inbilla sig att man inget sett. Huset med fasaden som härstammar från en tid utan målarfärg. Är detta ditt hem? Dags att agera? Kontakta en målerifirma i Stockholm.

Omålade hus kan faktiskt ha sin charm. Detta gäller i alla fall äldre lador i Norrlands inland. Det gistna gamla träet kan få en glans som mest påminner om silver. Stanna och fotografera går bra, men ta inte med dig denna brist på färg hem till Stockholm. Här är det ordning och målarfärg som gäller.

En illa målad fastighet står öppen för vädrets makter. Här finns verkligen alla chanser för regn och snö, vindar och stekande sol att ta sig in under ytan och jobba på destruktionen. Innan det går så långt behöver du hjälp från en målerifirma i Stockholm. Och grannarna kommer att börja bjuda in dig på fika igen.

Vad kan en målerifirma göra?

Frågan är helt fel ställd. Fråga istället vad de inte kan göra? Snabbt och effektivt tar målerifirman hand om dina färgproblem och återställer din bostad till sin forna glans. Inifrån och ut. De målar dina salonger och boudoirer och dina köksutrymmen. De tapetserar över den yngre generationens första försök på den konstnärliga banan. Och de målar din fasad.

Att måla ett hus är inte så bara. Är huset högre är 1,5 meter eller så behövs stegar och ställningar. De kostar pengar och projektet tar tid. Väder är en faktor dessutom. Låt proffsen fixa till ditt kråkslott.

Lägg asfaltering i Stockholm

6 okt 2021

Är du trött på att parkeringen ständigt förvandlas till en lerhög på hösten? Man försöker planera, köra försiktigt och skydda marken. Men misslyckas, asfaltering i Stockholm är lösningen.

Lera är ett ständigt problem. Varenda år står man där med lera upp över fötterna, bilen som fastnar. Med lite handkraft från tillräckligt med människor kan man få loss den. Men hur kul är det att ständigt sitta fast? Eller i alla fall vara beredd på att snart kan man fastna. Allt blir mycket bättre om man bara hade haft en asfalterad parkering. Ingen mer lera, inga mer förstörda vägar av regnet. Ingen mer lera som man drar in i huset. Bara fördelar. Att det dessutom inte tar så lång tid att göra, eller att ett företag gör det åt en, det är bara ett stort plus.

Bli nöjd med asfaltering

Projektet att lägga asfaltering börjades snabbt. Ett företag som arbetar med asfaltering i Stockholm får komma ut och göra det. Det blir ett fint och jämnt resultat. Äntligen kan man stå parkerad på samma ställe utan att få en massa lera på sig. Asfaltering gör man såklart på fler ställen än bara parkeringen. Dessutom håller asfalteringen väldigt länge, så det är en investering för flera år fritt från lera och utan att behöva lägga om. Men det beror såklart på hur mycket den körs på eller inte. När du lägger asfalt kommer det enda du ångrar vara att du inte har gjort det tidigare. Men det är som de säger, det är aldrig för sent.

Ta hjälp av Solnas målare för tapetsering

30 sep 2021

Att hitta inspiration på nätet för att göra om hemma är roligt. Ibland går det dock lite överstyr och man behöver ringa en målare för hjälp att genomföra målning eller tapetsering i Solna.

Det är många som gillar heminredning och hittar inspirationen via nätet. Förr i tiden var det heminredningsaffärer och veckotidningar som satte standarden för hur det såg ut hemma. Idag kan man se något inspirerande i ett glossigt magasin eller på olika sociala medier. Det är lätt att tänka att man själv vill ha det på samma sätt. Allt från platsbyggda hyllor till coola tapeter.

Ibland får man inse sin egen begränsning för vad man kan och klarar av, eller för den delen har tid med. Kanske har man tummen mitt i handen när det gäller att bygga om något eller tapetsera en vägg. Är tummen felplacerad när det gäller byggande och tapetsering brukar det kompenseras med att vara duktig på att laga mat, ta hand om djur eller något annat.

Målare med kunskap inom tapetsering

Har man hittat en läcker tapet man bara måste ha upp på väggen, vad ska man göra då? Första delen är att rensa rummet på saker och prylar. Ta ner tavlor och annat som är i vägen på väggen. Har man sedan gjort inköpet av tapeten kan man ringa och boka in en målare. En målare är inte bara bra på att måla väggar, de är grymma på att tapetsera också. Målare har även kunskapen om hur viktigt grundarbetet med att spackla väggarna är. Läs mer om målning på målaresolna.nu

Anlita en firma med erfarenhet av asbestsanering i Västerås

27 sep 2021

Asbest är inte alls bra att andas in, det vet de allra flesta. Ändå finns det fortfarande mycket asbest i äldre byggnader och hus. Med hjälp av asbestsanering i Västerås kan det åtgärdas.

Asbest är ett väldigt hälsofarligt material att andas in. Men det är ett väldigt bra material att bygga med och det har en väldigt god isoleringsförmåga. I sin fasta form är den egentligen helt ofarlig. Det är när den bearbetas och faller isär som den är farlig. Små partiklar flyger då runt i luften och att andas in dem är farligt. Många hus, särskilt äldre sådana, har mycket asbest i sig. Det är självklart ingenting som är farligt så länge huset står stadigt. Men vid eventuella renoveringar eller rivningar av sådana hus, kan det bli mycket farligt.

Kontrollera om det finns asbest vid renoveringar

För att höja värdet på sin bostad eller bara för att säkerställa miljön vi bor i, så bör det göras en asbestsanering. Genom att göra en sådan slipper man oroa sig för eventuella hälsorisker som kan uppstå senare. Man behöver alltid kontrollera om det finns asbest i en bostad eller byggnad innan den ska rivas eller renoveras om. Man kan ta hjälp av företag som specialiserat sig på just asbestsanering när man planerar att riva eller bygga om. På så vis säkerställer man att ingen får i sig något farligt. Om man är osäker på om det finns asbest i huset kan man göra en provtagning för att kontrollera detta först. Läs mer om asbestsanering på denna webbsida: asbestsaneringvästerås.se

Lastväxlarflak för större flexibilitet

25 sep 2021

Underlätta arbetet genom att skaffa ett lastväxlarflak till din fordonsflotta. Det är ett enkelt sätt att kunna utföra många olika uppdrag, men endast ha en lastbil som drar kostnaden.

Inom åkeribranschen är de två största kostnaderna chauffören och lastbilen, eller lastbilshytten ifall det handlar om en trailer eller liknande. Därför är det många åkerier som endast använder sig av en enda sorts lastbil, och då gärna en lastbil som går att använda på flera olika sätt. Ett smart sätt att använda samma lastbil till olika körningar är att skaffa ett lastväxlarflak. Det är ett flak som fästs på en speciell sorts lastbil, och det finns en mängd olika typer av flak som går att använda till olika typer av laster.

Växla enkelt laster på din lastbil

Flaket på en lastbil kan se mycket olika ut. Du kan ha ett flak som är speciellt skapat för att forsla kylvaror eller ett där du kan ställa en mängd pallar eller kollin. Det finns även andra typer av flak där du kan köra upp en grävmaskin eller flak som är anpassade efter att du ska köra någon typ av massor, såsom jord eller grus. Därför kan du som har ett åkeri ta fler jobb ifall du har ett lastväxlarflak och tillhörande lastbil. På det viset kan du hoppa in och hjälpa dina kunder med alla typer av behov som kan uppstå. Ena dagen kanske du kör matvaror till en butik och nästa dag kanske du kör fyllnadsmassor till en byggarbetsplats. Möjligheterna är många!

Nytt jobb på en byggfirma i Nyköping

25 sep 2021

Du har landat drömjobbet. Äntligen ska ni flytta tillbaka till din gamla hemstad Nyköping, du och familjen. Du har fått jobb på en av stadens byggfirmor och du kunde inte vara gladare.

Dina drömmar har äntligen slagit in. Du har fått arbete på en byggfirma i Nyköping, din gamla hemstad som alltid har legat dig så väldigt varmt om hjärtat. Nu ska ni flytta tillbaka dit, du och din lilla familj. Du flyttade ifrån bygden när du slutade gymnasiet, men på senare år har det dragit mer och mer att få komma tillbaka till rötterna. Du vill att barnen ska kunna växa upp här, precis som du gjorde. Du har sökt olika jobb inom byggbranschen länge nu och inte fått något napp alls. Knappt ens någon har svarat på dina mail och telefonsamtal. Men nu, nu har du äntligen fått napp.

Bekanta ansikten på det nya jobbet

Ditt nya jobb sätter igång inom en månad så nu behöver ni ta ert pick och pack och flytta hela familjen till Nyköping. Det kommer bli så bra, det känner du på dig. Det här är ju ditt drömjobb, att få arbeta inom bygg och nu då på en lokal byggfirma. Du känner till och med ett par stycken av dem som arbetar där. Ni gick i skolan tillsammans så ni vet vilka ni är, även om ni aldrig har umgåtts på det sättet. Du ser fram emot allt som komma skall. Det kommer att bli helt perfekt det här. Läs mer om bygg på denna sida: byggfirmanyköping.se

Smidigt att använda en maskinuthyrning i Göteborg

22 sep 2021

Har du ett tillfälligt behov av någon typ av maskin i Göteborg? Då finns det ett enkelt sätt att lösa problemet på – genom att kontakta en maskinuthyrning där du lätt hittar rätt maskin för dig.

Maskiner av olika slag är ofta mycket dyra. Ibland kan du ändå välja att köpa in maskiner, för att du vet att du kommer använda dem mycket. Eller för att du vill ha dem till hands när du vill använda dem. Men om du vill ha tillgång till riktigt bra och troligen dyra maskiner, så kan du istället använda dig av en maskinuthyrning i Göteborg. Där kan du hitta allt möjligt som du kan använda dig av inom byggnation, trädgårdsskötsel och mera.

Maskinuthyrning för företag och privatpersoner

De företag som arbetar med maskinuthyrning kan ibland välja att arbeta enbart med privatpersoner eller enbart med företag, eller så är alla välkomna. För dig som privatperson är det därför viktigt att du kollar upp i förhand vilka som uthyraren hyr ut till. Och samma sak gäller förstås om du företräder ett företag. Om du är privatperson så kanske du inte behöver hyra maskinen så ofta eller så länge som ett företag. Ifall du inte är mitt i en större byggnation eller håller på att anlägga din trädgård. Det du ska tänka på vid en hyra är att du ska uppge hur länge du vill hyra maskinen, så att uthyraren vet när den kan komma tillbaka ifall någon annan vill hyra.

Anlita ett företag för din kommande rivning i Stockholm

14 sep 2021

Ska ni riva ned ett hus för att senare bygga upp ett helt nytt? Då behöver ni först anlita någon som är expert inom området rivning i Stockholm. Med rätt maskiner går rivningen lätt och smidigt.

Har ni planerat och bestämt var ni ska bygga upp ert kommande hem någonstans? Härligt! Det bästa med att bygga upp ett nytt hus är att själv få möjlighet att bestämma hur allting ska vara. Planeringen är nästan det roligaste av allt. Men innan ni kan bygga ert hus behöver det hus som befinner sig på tomten ifråga rivas. Ni behöver se till att anlita någon som är kunnig och har rätt slags maskiner för en rivning i Stockholm. Det är inget lätt jobb för den som inte har vare sig kunskap, utbildning eller verktyg. En firma specialiserad inom just rivning besitter den kompetens som behövs.

Rätt utrustning för en rivning

En rivningsfirma kan på ett korrekt och effektivt sätt assistera er med rivningen av det gamla huset på er nya tomt. För att det ska ske på ett säkert sätt och för att det ska gå rätt till enligt konstens alla regler, behöver rätt slags maskiner användas både när det gäller storleken på dessa samt deras egenskaper. Beroende på hur stort huset är som behöver rivas, kommer olika maskiner brukas. Alla dessa maskiner tillhandahålls av rivningsfirma i Stockholm som ska utföra rivningen av huset åt er. Under tiden kan ni ägna er åt planeringen av ert nya hem!

Hjälp att lägga fiskbensparkett

13 sep 2021

Vill du lägga en fiskbensparkett hemma? Det är en klassisk parkett som pryder många hem, såväl i hus som i lägenheter. Men det krävs en mycket bra kunskap för att lägga den typen av golv rätt.

En fiskbensparkett är ett golv som är klassiskt och snyggt. Ett golv som har sådär lagom med liv i sig, för att inte bli rörigt men ändå skapa ett intressant djup i rummet. Därför är det många som vill ha den typen av parkett i sina hem. Och det är ett golv som passar i de flesta typer av hus, såväl stora som små, i staden såväl som på landet. Men hur kan du hitta någon som är bra på att lägga fiskbensparkett? Är det alla golvläggare som klarar det eller är det någon som behöver speciella kunskaper?

Fiskbensparkett som läggs på rätt sätt

Det är inte helt lätt att lägga en fiskbensparkett. Du kanske har sett de enkla klickgolven som nästan lägger sig själva? Då är en fiskbensparkett ungefär motsatsen. Men för en duktig golvläggare kan det nästan se ut som ett golv av enklare slag. De har den kunskapen och erfarenheten som gör att allt ser lekande lätt ut. Parketten växer sig snabbt över hela golvet och dessutom i perfekta rader. Och innan du ens har hunnit blinka så har du ett snyggt och klassiskt nylagt golv som du kan börja möblera. Varför inte ha en golvlagsfest? Bjuda in nära och kära för att inviga bostadens helt nya och snygga golv?

Anlita en skicklig målare på Östermalm

5 sep 2021

Din målare på Östermalm tar sig an dina uppdrag med största iver och intresse. Du får helt enkelt ett professionellt och hållbart resultat som du kan bli nöjd med, oavsett vad som ska målas.

En proffsmålare har teknik för det mesta i branschen, och dessutom utbildning och yrkesvana, så du gör ett bra val när du anlitar en målare på Östermalm. Det kan vara en takvåning som ska inredas, en lägenhet med högt i tak som ska målas eller ett smutsigt innertak som behöver fräschas upp. Målaren har med sig allt material, så du kan koppla av och du behöver inte ens vara hemma.

Målare följer kundens önskemål

Målaren vill att du blir nöjd med utfört arbete, så du måste vara tydlig med vad du vill ha gjort. Hur ska färgen vara, och ska ytan vara matt eller blank? En bra målare kan också ge tips och goda råd om du inte är riktigt säker själv på nyanser eller val av färgtyp. Tänk på att färgen i en liten ruta på en provkarta kan bli något helt annat när samma färg täcker en hel stor vägg. Den stora ytan kan göra att färgen ser skarpare ut. Det kan ibland vara smart att välja en mildare nyans, och målaren kan ge dig tips. Berätta om ditt förväntade resultat, så får du ett jobb i proffsklass utfört precis enligt dina önskemål. Som privatperson får du ROT-avdrag på arbetskostnader för hantverkare, så du får mycket för pengarna när du anlitar din målare på Östermalm.

Varför ska jag välja plåttak?

31 aug 2021

Plåttak är ett ekonomiskt men slitstarkt alternativ till tegel- och betongpannor. Det är tidlöst och har en lång livslängd. Det finns också flera varianter och färger att välja mellan.

Estetiken på plåttak är tidlös och klassisk. Plåt har använts sedan 1800-talet för att klä taket och skydda mot oväder och är än idag ett av de populäraste materialen vid nybyggen. Idag är däremot materialet mycket mer slitstarkt än när det började användas. Det behandlas mot rost och är såklart i allmänhet av högre kvalité än innan, då tillverkningen förbättrats mycket under åren. Vikten är så mycket lättare än tegel och betong, vilket gör det lättare att lägga och kräver mindre av takstommen. Detta gör det också till ett mycket ekonomiskt alternativ.

Plåttak - välj den design som passar dig bäst

De många modellerna av plåttak samt färgalternativen ger dig chansen att lägga det tak som passar ditt hus estetik bäst. Om du gillar tegelpannornas gammeldagsa charm så kan du till och med välja ett plåttak som imiterar tegelpannor till utseendet. Då får du den äldre estetiken, men lättheten och hållbarheten som ett plåttak ger. Vill du ha ett ny-gammalt, men väldigt modernt plåttak kan du välja pannplåt. Det är en ny favorit hos arkitekter, fast med ett väldigt gammalt ursprung. Takpannan är lätt att använda på exempelvis ett sadeltak och ger en nostalgisk känsla. I övrigt finns det klassiska plåttaket som du ser på de flesta hus idag. Vilket plåttak du än väljer så kan du oftast välja mellan svart, rött, grått och grönt. Läs mer om plåttak på denna webbsida: merasystem.se

Satsa på en ombyggnad i Stockholm

26 aug 2021

Behöver du mer utrymme i din bostad i Stockholm? Känner du inte att funktionerna i ditt hem är optimala? Vill du bo kvar, men känner att en förändring behövs? Då kan en ombyggnad passa dig.

Vad är det som en ombyggnad kan förändra i ditt hem och varför väljer du att göra det? Det kanske kan låta märkligt, men med en ombyggnad kan du faktiskt få större ytor att röra dig på. Hur kan det gå till? Jo, om du har många små rum så kan du slå ihop två eller fler till ett större rum. På det viset får du boyta där det innan var vägg och du får även möjlighet att välja större möbler och få en luftigare känsla. Men en ombyggnad kan även innebära att du flyttar funktioner, som ett badrum närmare ditt sovrum. Allt kan hända när du anlitar ett duktigt företag för att göra en ombyggnad i Stockholm.

Ombyggnad av olika anledningar

Du trivs så bra med ditt hem att du känner att du vill bo där i hela ditt liv. Men livet har olika faser, med olika behov. Om du har barn så behövs det fler rum så att de kan få varsitt krypin. När de flyttar hemifrån så kanske du vill få öppnare ytor istället. Vid en period kanske du får behov av ett större badrum eller kök. Eller så kanske du vill göra ett kontor för att skriva den där boken. Allt går med en ombyggnad.

← Äldre inlägg