Blogg

Det går att utbilda sig till målare i Stockholm

22 jan 2022

Det är en konst att bli målare. På din utbildning i Stockholm kommer du att lära dig att blanda färger och få en känsla för slutresultatet. Du får också träna dig på att bemöta människor.

För dig som vill bli målare finns det olika vägar att gå. Antingen är du i tonåren och ska välja gymnasieprogram. Då kan du satsa på ett program där inriktningen senare kan konvertera till måleri. Eller så är du mitt i livet och funderar på att göra helt om och satsa på en ny karriär. Då finns det vuxenutbildningar som täcker motsvarande inlärning som gymnasiets program. I vilket fall kommer båda vägarna att leda till att du får jobba som lärling ett tag på ett större eller möjligen lite mindre företag.

Det blir mer än måleri när du jobbar som målare

Efter det att du gjort klart din lärlingstid kommer du att få börja jobba mer självständigt. Därför är det bra om du gillar det redan från början. Ibland kommer du såklart ha arbetskamrater om det är ett lite större bygge som ska målas. Men ofta är det ett ensamt jobb. Därför har de flesta målare med sig en radio på sin arbetsplats. Lite musik till penseldragen skadar aldrig. Det är bra om du är händig och noggrann, du bör tycka om färg och gilla att kommunicera med andra. Kunder och affärskollegor kommer du alltid att ha kontakt med oavsett om du jobbar på ett litet eller ett större företag.

Glöm inte att hyra byggställning

20 jan 2022

Ingen utvändig målning blir riktigt bra om du inte tänker praktiskt. Att stå på en stege och måla är inte rationellt, så se till att hyra en byggställning innan du sätter igång med jobbet.

Kanske har du inte ens tänkt på att hyra byggställning. Du tänker att du ska måla fasaden med hjälp av stege, färg och pensel. Skulle du lyckas med det tar det mycket längre tid och ger både frustration och irritation innan du är färdig. Gör ett proffsjobb och få målningen snygg genom att stå ordentligt när du stryker på färg, och du kan ha med dig färgpytsen upp på byggställningen också.

Du får hjälp med monteringen

De firmor som hyr ut byggställning åt dig hjälper dig också att montera den, så att du står säkert och stadigt. Du betalar bara för den tid du hyr den och jobbet kommer att gå mycket snabbare och lättare med den, så du får ett kvalitetsresultat som du kan vara nöjd med.

En byggställning gör att man kommer åt bättre, står stadigt och får mycket mer gjort. När du är klar med ett väggparti, flyttar du lätt ställningen i sidled. Du kommer åt allt på ett smidigt sätt, och du slipper många irritationsmoment. För den som står på en stege krävs det att man kliver upp och ner, det är besvärligt att få med sig material upp och man står rangligt och ostadigt. Om man ska måla exempelvis en vägg är en byggställning helt oumbärlig och gör dessutom jobbet roligt.

Ta hjälp av en duktig snickare i Nyköping

20 jan 2022

Är du på gång att bygga om ditt hus? Då kan det vara en snickare i Nyköping som du ska anlita. Någon som har rätt utbildning och erfarenhet av allt som du kan tänkas behöva och mer därtill.

Det kan finnas många olika anledningar till att du vill bygga om ditt hus. Kanske har ni blivit fler i familjen och du behöver få fler sovrum, eller så har ni blivit färre i hushållet och du vill öppna upp till en öppen planlösning. Det kan vara så att du vill ha ett större kök eller badrum. Möjligen vill du få ett uterum som är i anslutning till vardagsrummet. Eller någon annan av alla tusentals ändringar som du kan tänkas vilja göra med ditt hem. Och vad det än är så kan du alltid ta hjälp av en duktig snickare som du kan hitta i Nyköping. Någon som kan göra verklighet av alla dina idéer.

Snickare med kunskap och erfarenhet

Du kanske kan få ihop ett trädäck om du tar i, eller så kanske du till och med är en hejare på att bygga träbord. Men om du ska bygga om ditt hus så kan det ändå vara säkrast att du tar hjälp av någon som har kunskap och erfarenhet inom området. Det kommer troligen bli bättre och säkrare, och ganska säkert så kommer det gå snabbare än om du gör det. Tid som du kan lägga på något annat än att snickra hemma. Läs mer om duktiga snickare på denna sida: snickarenyköping.nu

Planera rätt inför badrumsrenoveringen i Bromma

18 jan 2022

Bor ni i Bromma och ska renovera badrummet? En badrumsrenovering är ett roligt projekt men för att få ett badrum som håller i flera årtionden måste man vara noga med valet av hantverkare.

Ett badrum renoverar man inte så ofta, vilket gör det till ett roligt projekt. Men för att renoveringen ska bli riktigt lyckad måste man vara noga med planeringen, men också i valet av hantverkare. Det kan kosta en hel del att renovera badrummet och det är därför viktigt att redan från början sätta en budget. Då blir det lättare att sedan välja material och inredning, eftersom det finns i alla möjliga prisklasser. Att också veta vilken stil man vill ha på badrummet gör det enklare att välja då det annars är lätt att gå vilse och påverkas av trender. Man ska trots allt stå ut med färgval och annat för ganska lång tid framöver.

Totalentreprenad gör badrumsrenoveringen smidigare

Det kan vara bra att mäta upp badrummet och att rita en enkel skiss där man markerar ut var exempelvis dusch, handfat, toalett och tvättmaskin ska placeras. Skissen underlättar sedan planeringen av badrummet och det blir lättare att beräkna materialåtgång och välja storlek på badrumsinredning etc. Men skissen är också bra att ha när man kommunicerar med hantverkarna, då det ofta blir lättare att förstå varandra. När man väljer hantverkare till en badrumsrenovering måste man förvissa sig om att de är certifierade för våtrumsarbete. Enklast är att anlita en byggfirma som erbjuder totalentreprenad och som har badrumsrenovering som sitt specialområde.

Rivning i Göteborg på ett proffsigt sätt

16 jan 2022

Som husägare kanske du tror att du gör som du vill vid en rivning i Göteborg, men du måste faktiskt följa olika regler, och det gör du lättast om du anlitar en rivningsfirma som har stor vana.

Allt som man gör ofta går lätt och smidigt, och det gäller också ett så pass tungt uppdrag som att riva ett helt hus. För att göra på rätt sätt krävs det specialkunskaper, så när det är dags för dig att riva och bygga nytt, ska du anlita en expert. Ansök hos kommunen om rivningslov innan du sätter igång med projektet. En rivningsfirma har kompetens att utföra din rivning i Göteborg på ett ansvarsfullt sätt.

Sortera byggavfallet så det är lätt att återvinna

Allt går inte att återvinna, men så mycket som möjligt ska förhoppningsvis kunna bli till nytta. Allt elektriskt material, all metall, allt trä och mycket annat kan bli ny utrustning i framtiden och sorteras i olika högar som kallas fraktioner. Det är ett sätt att hushålla med resurser och att vara aktsam om miljön att skicka detta för återvinning. En hel del material måste förstås kasseras och skickas till destruktion.

Något som ska bort allra först är eventuellt miljöfarligt avfall. Asbestsanering behöver göras enligt en mängd olika föreskrifter, och man måste vara mycket försiktig. När allt sådant är avlägsnat, går man metodiskt tillväga vid olika faser i rivningen. Slutligen tas stommen bort med grävmaskin, och man städar upp på rivningsplatsen. En fraktionsrapport ska ange vart allt avfall har skickats.

Gör bygget bättre med murare i Göteborg

15 jan 2022

Är det byggnation på gång? Det är det nästan jämt, förstås. Skickliga hantverkare är oumbärliga för bra resultat, både när du bygger nytt och bygger om. Murare i Göteborg växer inte på trän.

De flesta älskar sina hem och att göra dem bättre och bättre. Ibland bara annorlunda, men alltid förändring. Ena året är det en veranda och nästa handlar det om en skadad fasad. Jobb och möjligheter till förbättring finns det alltid. Räcker inte huset till som projekt finns alltid utbyggnader och intressanta byggen i trädgården.

Alla vill ha det trevligaste och skönaste och snyggaste hemmet men inte alla har förutsättningarna. För väldigt många saknas helt enkelt tiden. Med heltidsarbete, familj och allt vardagsarbete som ska fixas blir tiden som kan användas till byggen inte lång. Handikapp av fysisk och psykisk art kan också sätta käppar i hjulet.

Ta hjälp av en murare idag

Ärligt talat – det halvfärdiga bygget är inte vackert. Grannarna tycker inte heller att det är en ögonfröjd med dina försök att mura eleganta utegrillar i äkta sten från Långtbortistan med en massa funktioner. Och den så kallade friggeboden ser bedrövlig ut. Vet du? Ring en murare när du inser att du inte hinner.

Yrkesskicklighet är en ren fröjd att beskåda på håll. Du kan ta något gott att dricka, sätta dig i bästa fåtöljen och ägna dig åt ren och pur beundran. Din hyrda murare hanterar olika material med elegans och efter väldigt kort tid är ditt evighetsprojekt plötsligt bara klart. Och snyggt. Läs mer om murare på denna sida: muraregöteborg.nu

Markentreprenad som fixar trädgården i Göteborg

12 jan 2022

Dags att fixa till i trädgården i Göteborg? Då kan det vara en markentreprenad som du är ute efter. Någon som kan ta det totala ansvaret för alla markarbeten utan att du behöver oroa dig.

Vad gör egentligen en markentreprenad, kanske är en fråga som du ställer dig? Men om du ska bygga ett hus så kommer du förstå det ganska snart, för det är med hjälp av en markentreprenad i Göteborg som du får i ordning grunden för ditt hus, och även trädgården. När huset väl står på sin plats så är det en hel del som ska göras för att huset ska kunna tas i drift. El ska kopplas in, och det ska även vatten och avlopp. Du behöver en dränering och en avrinning från dina hängrännor. Men när allt det är färdigt så kommer du till det roliga, nämligen att anlägga din trädgård.

Allt trädgården behöver med hjälp av markentreprenaden

För att du ska ha växter som mår bra behöver du bra jord men även en god avrinning och dränering. Du vill inte att dina växter ska stå i pölar med vatten, eller att de ständigt ska torka ut. Det är där som du kan få hjälp av en markentreprenad. Ett företag som även ser till att uppfylla alla förutsättningar för att du ska kunna ha en uppfart till bilen samt alla typer av altaner och gångar som skapar ordning och reda i din trädgård. Därefter kan du anlägga hur du vill.

Effektiva fallskyddsutbildningar för personalen

10 jan 2022

Hur tar du dig ner om en bygghiss stannar? Och hur kan du rädda någon som hänger i en sele utanför en byggnad? Detta och mer därtill får du lära dig om du går effektiva fallskyddsutbildningar.

Om du söker på: effektiva fallskyddsutbildning, så kan du hitta en hel del information som kan passa för dig som jobbar på hög höjd. Men vad innebär utbildningen egentligen? Och vem är du som måste gå en sådan? En fallskyddsutbildning går ut på att du ska få kunskap om hantering och utrustning för att du inte ska falla från hög höjd. Det kan vara vilka selar du ska använda och vilka olika typer av räcken som ska monteras. Men det är också mer än så, för du kommer få lära dig hur du ska agera om du, eller någon annan, verkligen faller från hög höjd.

Fallskyddsutbildning med många olika delar

En fallskyddsutbildning som är effektiv är en kurs där du får veta allt inom fallskydd och räddningsaktioner. Det kan vara om en bygghiss stannar, eller håller på att rasa, och du måste rädda den som är inuti. Eller hur du kan få upp en kollega som hänger i en sele utanför huset. Ibland kan det hända sådant som är mycket brådskande, och som innebär att du inte ens kan vänta på en ambulans eller brandkår. Med hjälp av en fallskyddsutbildning kommer du veta exakt hur du ska hantera den typen av händelser och även hur det ska ske helt säkert.

Geoteknisk undersökning – när ni ska bygga nytt

4 jan 2022

För att få veta att den mark ni ska bygga på är i gott skick så kan det behöva göras en geoteknisk undersökning. En sådan görs av en person med rätt utbildning, ofta i form av en konsult.

Ska ni bygga något ute i trädgården? Har ni en stor tomt och vill kunna slänga ihop ett mindre hus för övernattande gäster, eller varför inte som boende för den truliga tonåringen i familjen? Ofta vill sådana ha sitt eget space och vara ifred. Inte spendera mer tid än nödvändigt med sina föräldrar och småsyskon. Då kan ett eget litet minihus i trädgården vara ypperligt för tonåringen att försvinna ut till när familjelivet blir för mycket. Men innan ni börjar bygga något sådant i trädgården finns det en del att tänka över.

Ta reda på hur marken mår

Innan man bygger något, oavsett vad det är som ska byggas, så behöver man fundera över och ta en titt på hur marken ser ut och hur den mår. Om marken inte är stabil och är lös, så riskerar man att få sättningar och eventuellt också att huset eller bygget rasar ihop för att marken inte orkar med. Med hjälp av en speciell undersökning så kan man enkelt ta reda på hur det står till med marken ifråga och hur den mår. En sådan undersökning görs av specialist inom just det området och marken bedöms sedan för att ni ska få veta om det går att göra ett bygge. En sådan undersökning kallas för geoteknisk undersökning. Läs mer om geoteknisk undersökning på denna sajt: geotekniskundersökning.se

Trädfällning gav mer solbränna i Uppsala

4 jan 2022

Det besvärliga med träd kan vara att de växer. Särskilt om de står på en tomt och hamnar i vägen för kvällssolen eller hotar falla ner på huset. Då är det dags att beställa trädfällning i Uppsala.

Maria älskade sin lägenhet i det lilla flerfamiljshuset. Hon hade egen altan och en trädgård med både äppelträd och hallon. När hon först flyttade in tyckte hon att det lilla barrträdet som stod nära hennes altan var gulligt. Men för varje år så växte det sig större och större.

Till sist tog det bort soltimmar från hennes mysiga altan. Något som var skönt på sommaren men skapade kyla på vår och höst. Hon insåg att det inte bara gav skugga utan även kunde falla ner på huset vid en av höststormarna. Då bestämde hon att, oavsett vad de andra tyckte, skulle hon ringa en arborist och få trädet nedsågat.

Uppsalaföretag fixade trädfällning

Firman hon kontaktade hade ont om tider men hade en liten lucka följande vecka. Innan dess skulle de skicka en anställd för att se vad som behövdes i maskinväg och vilka redskap som krävdes.

Det visade sig att denna trädfällning i Uppsala var tvungen att ske i delar då trädet riskerade att falla på byggnader i närheten. De skulle också forsla bort all bråte som blev efter trädfällningen.

Även grannarna var glada över hennes agerande då de hade oroat sig för att det skulle falla på huset. Så äntligen kunde Maria njuta av solen från morgon till kväll.

Golvslipning - slipa själv eller ta hjälp?

30 dec 2021

Dags att slipa golven i Stockholm? Fler och fler börjar inse det ohållbara som ligger i att byta ut golv så fort de gamla börjat tappa glans, blivit repade eller fått synliga skador över ytan. Genom en golvslipning i Stockholm kan man få ett golv som blir som ett nytt -men till en bråkdel av kostnaden. Frågan är om man ska slipa sina golv på egen hand eller om man tjänar på att ta professionell hjälp?

En golvslipning i Stockholm kan egentligen rädda vilket golv som helst. Finns det tillräckligt med slipmån - golvet måste vara tillräckligt tjockt - så kan man ofta slipa det. Material som trä och betong är två exempel på detta och gällande trä så spelar det ingen roll om det handlar om ett massivt trägolv eller en finare sortens parkett: finns det slipmån så går det att slipa.

Att slipa ett golv på egen hand är fullt möjligt, men det rekommenderas inte. Det kräver en enorm precision och ett absolut gehör för hur slipmaskinen beter sig. Det senare är något som försvåras av det faktum att en slipmaskin vibrerar på ett väldigt påtagligt sätt och att den även lever om. Detta i kombination med tyngden - en slipmaskin för golv väger närmare 80 kilo - så skapas en situation där man lätt gör fel och antingen förstör ytan eller slipar så att golvet blir väldigt ojämnt.

Dammfri golvslipning i Stockholm

Därför är den professionella hjälpen att rekommendera om du planerar att slipa golv i Stockholm. Det finns två starka argument till som förklaring till denna rekommendation. Dels så finns Rot-avdraget tillgängligt och det innebär att du kan dra av 30% av den totala arbetskostnaden för din golvslipning. Dels så slipper du även den logistiska utmaningen i form av att hyra en slipmaskin, frakta denna koloss till din bostad i Stockholm - den väger, som sagt, 80 kilo - och dels så slipper du också arbetet efteråt.

Med detta menar vi städningen som idag inte alls blir lika intensiv och jobbig efter en golvslipning som förr. Dagens moderna slipmaskiner suger nämligen upp allt slipdamm direkt och det innebär att du heller inte behöver täcka mer än dörrarna till rummet där slipningen skett. Rådet är att du alltid säkerställer att det företag du väljer har sådana slipmaskiner. De underlättar - rejält.

En annan sak att tänka på vad gäller slipning av golv handlar om en möjlighet att förändra. Man kan se att många byter golv av estetiska skäl som ligger i att man vill ha en annan färg, en annan lyster eller ett golv som ger mer värme. För detta krävs inget nytt golv - det räcker med en annan ytbehandling efter att det gamla golvet slipats. Gå igenom vilka alternativ som finns tillsammans med företaget du anlitar och kolla gärna igenom referensbilder. Man kan göra stora förändringar - till ett lågt pris - genom att byta till en annan ytbehandling och välja exempelvis olja snarare än lack.

Solceller - framtiden är redan här

28 dec 2021

Dags att ta steget in i framtiden? För många så handlar det om att man har förutfattade meningar. Man tänker sig att det alltid kommer nya lösningar som kommer att förändra och göra livet bättre. Det gör att man väntar och att man gör det för länge. Man kan redan nu göra investeringar och börja tjäna pengar. Solceller är ett ypperligt exempel på detta.

Som villaägare så märker man hela tiden av hur elpriserna går upp och ned. I Sverige har vi fina förutsättningar för att på naturlig väg producera el, vilket primärt sker genom vattenkraft och vindkraft. Även kärnkraft är en stor producent av el i Sverige. Vårt nordiska klimat kan emellertid påverka priset för el och under vintern - då vi även förbrukar som mest - så kan det bli ganska dyrt. Vilket gör att man ser över andra lösningar och där solceller är en av de absolut populäraste valen.

Genom att sätta upp paneler och solceller på taket så fångas energi från solen upp och omvandlas - här förenklar vi, givetvis - till elektricitet. Det innebär att man själv blir en producent snarare än en konsument: man sätter sig i förarsätet och får en bättre kontroll över den egna ekonomin. Många tjänar pengar på detta. Inte sällan så produceras mer el än vad man förbrukar och det överskott som finns - det går också att sälja vidare till olika elbolag.

Grön Teknik - dra av kostnaden för material och installation

Som sagt: framtiden är redan här och att välja solceller idag är ytterst gynnsamt sett till att man som privatperson även kan få ett frikostigt bidrag att använda både för inköp av material och för installationen. Detta bidrag heter Grön Teknik och fungerar på samma sätt som exempelvis Rut- och Rot-avdrag.

Du anlitar ett företag inom solenergi och du låter detta företag undersöka din villa för att se över A) vilka förutsättningar du har och B) vilken lösning som är bäst för dig. Planering och projektering är avgörande för vilken effekt du slutligen får och den installation som sedan sker sätter pricken över i:et. Då detta är slutfört så erhåller du en faktura och på denna så halva kostnaden - för material och arbete - draget. Det är en smidig väg till att bli självförsörjande på el.

Solceller - fungerar det i Norden?

Många pekar på en elefant som kan anas i rummet. Hur mycket sol finns egentligen i ett land vars placering nära polcirkeln ger oss ett halvår av mörker? Det finns relevans i denna fundering, men faktum är att solceller fungerar ypperligt. Att vi lever i ett land som har en sommar med ljus en masse gör att vi producerar mycket el just då. Man ska även veta att solenergi kan återvinnas även då solen inte är stekande het.

En annan farhåga kan röra hållbarhet. Står solceller pall för minusgrader och snö? Idag så gör de det. Utvecklingen har gått framåt och produktionen av solpaneler har skett med vårt klimat i åtanke. Rätt installerad och med rätt förutsättningar så kan man få en lösning som håller i minst 20 år. Solceller är definitivt värda att överväga!

Bergvärme - passar det för dig?

23 dec 2021

Dags att se över dina kostnader för uppvärmning och energi? I en tid då elpriserna stiger och där prognoserna ser ut att gå i samma riktning så finns det definitivt all anledning att se över hur man själv som villaägare kan påverka sina kostnader i rätt riktning. Värmepumpar i allmänhet och bergvärmepumpar i synnerhet är populära val och de är det med all rätt. Har du en villa i Stockholm så är det definitivt läge att undersöka vilka förutsättningar du har för bergvärme.

Genom bergvärme i Stockholm så kan du nämligen komma att sänka dina årliga kostnader för uppvärmning med närmare 80 %. Just detta är naturligtvis det som på allra tydligast sätt sjunger bergvärmens lov och det enskilt största skälet till varför man ser att fler och fler villaägare tar den investeringen. Man kan sänka kostnaderna radikalt och där man på köpet dels gör miljön en tjänst och där man även får en anläggning som är enkel att sköta.

Dagens moderna bergvärmepumpar kommer med många funktioner som gör vardagen lite lättare - du kan styra via app, du kan reglera temperaturen även om du inte är hemma och du kan exempelvis ställa om pumpen under sommaren och använda den för kyla snarare än värme.

Nackdelar med bergvärme i Stockholm

Bergvärme innebär att man hämtar lagrad solenergi från berggrunden. För att göra detta så måste man borra. Det är en nackdel. Varför? Bergvärme kan, beroende på hur de geologiska förutsättningarna ser ut, kräva att man borrar ganska djupt. Och, det är denna borrning som kostar pengar.

Nästan oavsett så handlar bergvärme i Stockholm om en rejäl investering sett till den initiala kostnaden - närmare 100.000 kronor får man räkna med - och om borrningen tvingas bli väldigt djup så kan man hamna i ett läge där det inte lönar sig. Det krävs en undersökning innan och om denna visar att kostnaderna kommer att bli väldigt höga så finns andra alternativ.

Även om bergvärme i Stockholm är eftersträvansvärt och den bästa lösningen - om rätt förutsättningar finns - så är den inte för alla. Man brukar säga att investeringen når break-even efter ungefär tio år och att man så kommer att börja tjäna rejält med pengar. Det stämmer faktiskt ganska bra.

Bergvärme i Stockholm - hitta rätt företag

Vad gäller installation och val av bergvärmepump så är rådet att man hittar en pålitlig partner för jobbet. Bergvärmepumpen ska hålla i många år och rätt service är något som måste inkluderas. Att teckna ett serviceavtal rekommenderas. Det gör att din värmepump servas årligen och att du genom detta får både en bättre drift och längre livslängd.

Tänk även på att installationen avgör effekten. Allt måste vara rätt planerat och dimensionerat för att du ska kunna nå sänkningen av energikostnaden med de 80% av ovan nämnde. Ta dig tid att hitta rätt installatör och kontrollera de företag i Stockholm som arbetar med bergvärme noga. Kolla med Skatteverket, Kronofogden och ARN. Ta dig tid att ringa referenser. I den här frågan så finns inga genvägar. Väljer du en firma mer på måfå så kan det kosta mer än vad det smakar.

Rörmokare i Göteborg har koll på rören

21 dec 2021

Många saker kan man fixa i sitt eget hem. Men långt ifrån alla. Vad du ser i ditt kök är långt ifrån allt. Bakom väggarna och under golvet finns det massa rör. Rörmokare i Göteborg tar hand om dem.

För att ha ett fungerande hem behöver man ha ett fungerande system. Det är inte så enkelt att allt du ser är vad som finns. Under vasken, finns det exempelvis en massa rör. Dessa rör ser till att vattnet både kommer och försvinner som det ska. Får du problem med rören, då är det en rörmokare du vänder dig till. Många saker kan vi som sagt göra själva. Men när det kommer till rör och ledningar, som fyller en viktig uppgift, då är det säkrast att ta hjälp av dem som är experter. Experterna är såklart rörmokare i Göteborg, eller den stad du befinner dig i.

Brett arbete som rörmokare

Man kan behöva en rörmokare av många olika anledningar. Det kan vara att man har problem med rören i hemmet. Men utöver det är de även bra på att till exempel reparera pumpar, eller installera varmvattenberedare. De kapar rör och fogar ihop dem. Behövs det svetsas, gör de även det. En rörmokare kan helt enkelt göra flera olika saker. Behöver du hjälp med rör så är det givetvis en rörmokaren man ska vända sig till. Många saker inom VVS ska man inte hålla på med själv, rören är en sådan sak. Inget problem är för stort för rörmokaren.

Målare i Trosa fixar det du vill

21 dec 2021

Ska du måla om i ditt hem, eller göra en tapetsering? Då är det en målare i Trosa du ska kontakta. De sköter hela din målning och allt som krävs omkring den. Det kommer bli ett proffsigt resultat.

Det är ganska roligt att måla, att se resultatet som mer och mer blir komplett för varenda drag man gör. Däremot är det inte alltid man har tiden att göra det, eller viljan. Tanken på det kan låta bättre än vad det faktiskt är. För det är ju så mycket mer än bara måla som ska göras. Det ska förberedas med en massa förarbete och allt som krävs. Förarbetena kan se olika ut beroende på vad man har som grund innan. Är det tapet ska denna helst dras ned för att resultatet ska bli som bäst. Är det däremot färg kan det räcka med att man slipar ner de kanter och bitar där det spruckit eller blivit torrt. Därefter kommer all spackling som behövs göras innan man till sist lägger på färgen.

Snabbt jobb med målare

För målaren är detta inget jobb som tar lång tid. Den längsta tiden är torktiden för allting. Vare sig det är färg eller tapetsering kommer de lämna ett riktigt bra jobb. De flesta lämnar även garanti på det. För målare i Trosa ligger fokusen på dig som kund. Att du ska bli så nöjd som möjligt. De hjälper gärna till och kommer med tips och råd inför målningen eller tapetseringen.

← Äldre inlägg