Blogg

RSS

Med stamspolning i Stockholm slipper du problem med avloppet

16 Sep 2023

Stamspolning är ett bra sätt att åtgärda avloppsstopp i Stockholm. Fast gör man det i stället i förebyggande syfte kan man helt slippa problem med avloppet.

Ett avloppsstopp brukar börja med att det tar tid för vattnet att rinna ner i diskhon eller duschen. Det kan också lukta illa från avloppet och ibland hörs det även bubblande ljud. Det brukar vara fett, tvålrester och smuts som klumpar ihop sig och som fastnar i rören. Därför ska man vara noga med att aldrig spola ner olja och fett.

Frityrolja ska i stället lämnas till återvinningen. Det kan också vara bra att torka ur stekpannan med hushållspapper innan man diskar den. Att ha som vana att regelbundet hälla ner en rejäl klick diskmedel i avloppet och efter ett par minuter spola med hett vatten kan också hjälpa. I andra fall måste man göra en stamspolning.

Hur ofta ska man göra en stamspolning?

Stamspolning är ett skonsamt och effektivt sätt att åtgärda avloppsstopp i Stockholm. Fast ännu bättre blir det om man regelbundet utför stamspolning i förebyggande syfte. Detta eftersom smuts, fett och allt annat som fastnar i rören sliter på dem. Samtidigt slipper man problem med avloppsstopp och rör som går sönder och orsakar fuktskador.

Faktum är att man kan få rörstammar att hålla mycket längre genom att regelbundet utföra stamspolning. Det är husets ålder som avgör hur ofta man behöver göra en stamspolning men ungefär vart femte år brukar vara lagom. I samband med stamspolningen kan det vara bra att också utföra en rörfilmning. Detta för att säkerställa att rören är i bra skick.

Finn mer information om stamspoling här: https://www.stamspolningstockholm.se/.

Upptäck glasets magiska värld - En förtrollande resa genom ett enastående material

28 Aug 2023

Välkommen till en extraordinär resa genom glasets magiska värld! Vi tar dig med på en rundtur där vi utforskar detta fascinerande materials otroliga historia och mångsidighet. Du kommer att bli förbluffad av glasets skönhet och dess breda användningsområden.

Glasets uråldriga ursprung

Glasets historia sträcker sig långt tillbaka i tiden. Det första kända glaset härstammar från antika civilisationer som de egyptiska och romerska, där konstnärer skapade små glasföremål och smycken genom att smälta sand och mineraler. Under århundradena har glastillverkningen utvecklats och förfinats, och idag finns det en uppsjö av glasprodukter som används i allt från arkitektur och fordon till konst och hushållsartiklar.

Konsten att blåsa glas - En imponerande hantverkstradition

En av de mest fängslande aspekterna av glas är konsten att blåsa glas. Genom att använda en kombination av hett glas och skickliga blåstekniker skapas fantastiska former och mönster. Hantverkare kan förvandla glaset till allt från ömtåliga vaser till storslagna skulpturer. Resultaten av deras arbete är unika och fångar betraktarens uppmärksamhet med sin skönhet och elegans.

Glasets roll i modern arkitektur

Glas har revolutionerat arkitekturindustrin genom att erbjuda transparenta ytor som ger byggnader en modern och ljus atmosfär. Glasfasader har blivit ett populärt inslag i moderna skyskrapor och kommersiella byggnader, vilket ger imponerande utsikter och en känsla av öppenhet. Dessutom gör tekniska framsteg glaset mer energieffektivt och hållbart, vilket gör det till ett miljövänligt val för dagens arkitekter.

Skönheten i glaskonst - Ett färgstarkt uttryck för kreativitet

Glaskonstnärer har förmågan att omvandla enkla glasbitar till konstverk genom fusionstekniker och användning av olika färger och mönster. Deras skapelser kan vara allt från små smycken och dekorativa föremål till storslagna installationer och skulpturer. Genom att blanda skicklighet och fantasi skapar glaskonstnärer verk som fängslar och inspirerar, och som blir till en visuell symfoni av färger och former.

Att vårda glas - Tips för bevarande och underhåll

För att bevara glasets skönhet och kvalitet är det viktigt att vårda det på rätt sätt. Genom att undvika stora temperaturförändringar och använda skonsamma rengöringsmetoder kan du förlänga livslängden på dina glasföremål. Förvara dem också på ett säkert sätt för att undvika skador. Genom att ta väl hand om dina glasprodukter kan du fortsätta att njuta av deras skönhet och funktionalitet under lång tid framöver.

Utforska glasets magiska värld idag!

Vi hoppas att denna resa har gett dig en inblick i glasets fascinerande värld och väckt din nyfikenhet. Om du är lika förtrollad som vi är över glasets skönhet och mångsidighet, uppmanar vi dig att utforska mer om detta fantastiska material. Besök glasmuseer, utställningar och en glasmästare i Göteborg för att upptäcka ännu mer om glasets magi. Glaset har en oslagbar charm och potential som kommer att fortsätta fascinera oss i många generationer framöver.

En smidig flytt med flyttfirma i Stockholm

15 Aug 2023

Att flytta kan vara roligt om det är självvalt, eller raka motsatsen om det är påtvingat. I båda fallen underlättar det att anlita flyttfirma i Stockholm.

En genomsnittlig person i Sverige flyttar 9-10 gånger under livet, sägs det. Det är en bra gissning att många som bor i Storstockholm flyttar betydligt fler gånger än så. Bostadsbrist och annat gör att många får nöja sig med andrahandsbostäder och det i sin tur gör situationen osäker. Desto trevligare blir det när man lyckats haffa ett riktigt kontrakt.

Att flytta börjar ofta med en önskan om förändring. Man behöver en annan bostad helt enkelt, eller man vill ha. När man hittat något nytt börjar det riktiga jobbet. Planering är förstås A och O och kan inte börja för tidigt. Det är inte fel att skriva en att göra-lista. Det är inte heller fel att ta kontakt med en flyttfirma i Stockholm.

Att anlita flyttfirma i Stockholm förenklar och minskar stress

Det är alltid man själv som behöver planera men sedan kan man styra hur mycket av jobbet man vill göra själv. Man måste säga upp och starta nya abonnemang på el och liknande. Man har kanske tusen påsar tillhörigheter som måste sorteras, ges bort, slängas och packas. Men resterande packning, bära möbler och köra dem till nya bostaden – det kan en flyttfirma göra.

Att spara på kroppen och på stressen är aldrig någonsin fel. När man kommit på plats i hemmet igen har man gott om tid på sig för att packa upp och sortera in saker på deras rätta platser. Det får vara en prioritet.

Att hantera schaktmassor på ett säkert sätt i Stockholm

24 Jul 2023

I Stockholm skapas mycket schaktmassor eftersom det byggs mycket. Därför är det viktigt att veta hur schaktmassorna ska hanteras på bästa möjliga sätt.

Vid stora arbeten som vägarbeten eller husbyggen grävs det ofta upp mycket material ur marken. Dessa schaktmassor behöver sedan ta vägen någonstans, och det krävs kunskap för att veta hur man hanterar dem på bästa sätt. Det handlar både om att säkerställa säkerheten för alla inblandade och att vara vänlig mot miljön på samma gång.

Faktum är att en stor del av schaktmassorna kan återvinnas och användas igen. Det är det absolut bästa sättet att vara miljövänlig. Men alla har inte koll på hur man gör det på bästa sätt, och därför kan du få hjälp med att hantera dina schaktmassor säkert i Stockholm.

Schaktmassor som måste deponeras i Stockholm

Vissa schaktmassor går dock inte att återvinna av olika anledningar. Om det till exempel förekommer föroreningar behöver materialet istället deponeras, och även detta måste ske på ett säkert sätt. Därför är det bra att få hjälp av experter på området med även deponeringen.

Det är inte enkelt att veta vilka schaktmassor i Stockholm som kan återvinnas och vilka som måste deponeras. Därför kan du få hjälp med den avvägningen, och oavsett om materialet kan återvinnas eller inte får du sedan hjälp att hantera det på bästa möjliga sätt. På så vis ser du till att arbetet sker säkert samtidigt som du tar hand om miljön runt omkring dig.

Dags att riva

20 Jul 2023

Är du i behov av hjälp med att ta bort en gammal uthus eller kanske till och med ett helt hus? När det kommer till rivning av hus är det viktigt att anlita professionell hjälp. Men var ska man vända sig för att få den hjälpen? Här kan du läsa vidare för att få reda på det.

Rivning med expertis och erfarenhet

Att faktiskt riva ned saker kan vara ganska så roligt. Det kan vara tillfredsställande att slå sönder något som ändå ska tas bort, som tapeter eller till och med en vägg i ett renoveringsprojekt. Men som privatperson får du varken göra eller bör göra omfattande rivningar på egen hand, om du inte har erfarenhet och utbildning inom detta specifika område. Att ge sig på rivningsarbete utan erfarenhet eller utbildning är inte en lätt uppgift. Därför är det viktigt att du kontaktar någon som verkligen kan detta innan du påbörjar ett rivningsprojekt. En rivningsfirma är ett bra alternativ. De kan hjälpa till med alla typer av rivningar, oavsett om det är stora eller små projekt. Om du behöver riva ett hus och behöver hjälp med det, så är det klokt att ta kontakt med en rivningsfirma.

Säkerhet är prioriterat vid rivning

Om du behöver anlita en rivningsfirma i Uppsala för ditt hus, så finns det flera firmor att välja mellan i hela landet. Om du gör en enkel sökning på internet kommer du snabbt att hitta en firma som kan ta hand om din rivning. Uppsala är en stor stad och det bör inte vara några svårigheter att hitta en lämplig firma. För att en rivning ska kunna genomföras på ett säkert sätt krävs det kunskap, erfarenhet och planering. En rivningsfirma kan planera hela arbetsprocessen från början till slut och utföra arbetet på ett säkert sätt, utan olyckor som drabbar människor eller material. Endast nödvändig personal ska vara på platsen under rivningsarbetet, och de som arbetar måste använda lämplig skyddsutrustning. Det är av yttersta vikt att både personer och närliggande områden skyddas vid stora rivningsprojekt. För en rivningsexpert gå in på rivninguppsala.nu.

Trygga bygget med takkassetter – färdiga att montera

19 Jul 2023

Det finns många fördelar med att använda takkassetter jämfört med att bygga ett tak på det konventionella sättet. Här får du en sammanfattning av dessa.

Nuförtiden är det vanligt att hus byggs i sektioner på fabriker istället för att de snickras ihop på plats. Det finns många fördelar med att till exempel köpa in färdiga takkassetter som sedan monteras ihop på stället. Det går inte bara snabbare än vid konventionella byggen, utan blir dessutom säkrare.

Arbete på tak är förenat med många risker. När man köper en prefabricerad takkassett är det mesta av jobbet redan gjort i en kontrollerad och säker miljö. Ofta blir konstruktionen dessutom bättre än för ett vanligt tak, eftersom det inte har utsatts för väder och vind under tiden då det byggdes och var känsligt för till exempel regn.

Takkassetter skapar säkrare arbetsplatser och snabbare projekt

En annan fördel som ofta lyfts fram med takkassetter jämfört med det gamla vanliga sättet att bygga ett tak är kostnaden. Takkassetter är helt enkelt mycket billigare att använda jämfört med att bygga ett tak på plats. Speciellt om det är ett stort hus som ska byggas kan det vara mer kostnadseffektivt att köpa in taket i sektioner som har tillverkats i en fabrik.

Att bygga med takkassetter sparar även tid eftersom taket redan har konstruerats och blivit kvalitetstestat när det kommer till bygget. På byggplatsen sparar man på detta sätt värdefull tid, vilket i sin tur innebär ett billigare byggprojekt. Sammanfattningsvis gör takkassetterna projektet billigare, säkrare och snabbare.

Miljökonsult i Göteborg för miljöinventering

16 Jul 2023

Om du har möjlighet att förvärva ett markområde i Göteborg som du tänker exploatera bör du undersöka befintliga byggnader och mark med en miljökonsult.

Inför ett större investeringsprojekt där nya byggnader ska uppföras på ett område där det tidigare bedrivits industriell verksamhet, är det nödvändigt att undersöka området och göra en miljöinventering. I flera av våra storstäder byggs exempelvis bostadslägenheter på gamla varvs- eller hamnområden. Vem vet vad som döljer sig under sådan mark?

Att en miljöinventering genomförs behöver inte nödvändigtvis innebära att ett projekt ska stoppas efter högljudda protester och med namnunderskrifter. Tvärtom kan en miljöinventering leda till att ett nedslitet område saneras och omvandlas till ett fräscht och attraktivt bostadsområde. Ett exempel på en sådan omvandling är Docklands i London.

En miljökonsult i Göteborg utreder i förväg

Du är entreprenör inom fastighetsbranschen och har av en kommun blivit erbjuden att förvärva ett större havsnära markområde. Tanken är att du ska börja med att riva de byggnader som finns på platsen och därefter ska bostadslägenheter byggas. Men du har varit med förr och vet att sådana projekt kan ge upphov till protester och motarbetas. Innan du ens börjar förhandla om köp vill du därför att en miljöinventering ska göras av området.

Du ser till att en miljökonsult i Göteborg får i uppdrag att utreda förutsättningarna för projektet. Finns det toxiska ämnen i marken? Går det att återanvända det material som finns i de befintliga byggnaderna? Om det senare är fallet kan materialet användas för att bibehålla områdets ursprungliga profil.

Entreprenadbesiktning i Göteborg ser till att bygget är korrekt

10 Jul 2023

Om du anlitar ett företag för att hantera en byggprocess är det av yttersta vikt att säkerställa att de agerar på rätt sätt. Det är här entreprenadbesiktning i Göteborg kommer in i bilden och utför nödvändiga kontroller.

Linus och Klara hade äntligen påbörjat förverkligandet av sin drömbyggnad. För att göra hela processen så smidig som möjligt, beslutade de sig för att anlita ett företag som erbjöd totalentreprenadstjänster. Detta förenklade deras engagemang genom att undvika kontakt med flera olika företag och därmed undvika att skriva flera kontrakt.

Linus och Klara var mycket noggranna när de valde företaget. De genomförde omfattande forskning om företaget och granskade även deras tidigare arbeten. Det handlade om deras framtida hem och det stod mycket pengar på spel. Därför tog Linus också kontakt med ett företag som kunde utföra en granskning av arbetet för att säkerställa att allt utfördes enligt avtalet.

Hitta rätt entreprenadbesiktning i Göteborg

När det gäller att anlita en entreprenadbesiktningsfirma var detta en lika viktig uppgift som att välja rätt byggföretag. Därför genomförde de sin forskning igen och till slut hittade de en oberoende entreprenadbesiktning i Göteborg som kunde genomföra en fullständig besiktning. Det var ett företag som de kände att de kunde lita på och som skulle utföra en noggrann granskning.

På detta sätt fick de bekräftelse på att allt arbete utfördes korrekt och att alla avtalsvillkor uppfylldes. Besiktningen bokades in av Linus och Klara mot slutet av byggprocessen. Om det skulle finnas några icke godkända aspekter skulle byggföretaget åtgärda dessa för att säkerställa att allt uppfyllde kraven.

Viktigt med dränering runt huset i Eskilstuna

10 Jul 2023

Hitta rätt företag för att se till så att er hus i Eskilstuna har rätt dränering. Det är viktigt med en bra dränering för att undvika problem med fukt.

Fukt är ett problem som man verkligen inte vill uppleva. Det kan se ofarligt ut i början, men när det börjar sprida sig och får fäste så kan det utvecklas till riktigt kostsamma och otrevliga situationer. Långvarig fukt kan i sin tur utvecklas till mögel, som gör huset obeboeligt. Det är en stor fara för hälsan.

Därför är det viktigt att ha koll på dräneringen i huset, oavsett om det gäller en stor bostadsrättsförening eller om det handlar om en liten sommarstuga. Se alltid till så att en byggnad är skyddad mot fukt på rätt sätt. Det innebär att ni anlitar ett proffs som kan hjälpa er att se till så att ert hus i Eskilstuna har rätt typ av dränering.

Dränering hjälper till att spara pengar

Att få in fukt och mögel i huset är en kostsam affär. Det är därför bättre att se till att förebygga så att man slipper riskera mögel och fuktskador. Det är riktigt farligt för hälsan att gå omkring i en miljö där man är konstant utsatt för fukt och mögel. Långvarig exponering kan göra er riktigt sjuka.

Se därför till så att allt är som det ska och förbättra dräneringen på huset med hjälp av en expert som har koll på läget. Då behöver ni inte lägga dyra pengar på sanering.

Behöver du hjälp med dränering? Kolla in denna hemsida: www.dräneringeskilstuna.se

Snickare som bygger och fixar i Ockelbo

10 Jul 2023

För den som behöver få tag i skickliga snickare i Ockelbo, går det alldeles utmärkt att anlita dessa yrkespersoner till allt från nybyggen till renoveringar.

Kanske är du en av de som inte känner sig helt trygg med att åtaga dig snickerijobb på egen hand och då ska man inte göra det heller. I ett sådant läge är det bättre att man anlitar en erfaren och kompetent snickare som gör jobbet åt en.

När det blivit dags att renovera, bygga till eller kanske till och med bygga helt nytt, vill man vara säker på att man kan hitta ett team av snickare som klarar av de flesta uppdrag och som har gott rykte om sig att utföra ett gott hantverk. Med ett snickarlag från en väletablerad firma i Ockelbo får man som uppdragsgivare den hjälp man behöver när det gäller både små och stora jobb.

Låt en snickare i Ockelbo titta på huset

Som boende i Ockelbo med omnejd kan det vara tryggt att veta att det finns tillgång till en snickerifirma när det blir dags att fixa lite hemma. Nästa steg är ju förstås att ta kontakt med sagda firma för en kort inspektion samt att höra med dem om tidsplan och pris för arbetet.

Ska man bygga helt nytt är det såklart viktigt att man även där är tydlig med att kommunicera vad som ska göras för att det ska bli så bra som möjligt. Skulle det mot förmodan bli något tokigt, brukar snickarna lämna en trygg garanti som innebär att man inte överger arbetet innan kunden är nöjd.

BIM – en metod för informationshantering vid byggnation

3 Jul 2023

Det lönar sig att anlita en konsultfirma inom BIM i samband med större byggprojekt. All information som samlas kan även vara till nytta senare i byggnadens liv.

BIM står för Building Information Modelling, vilket är en metod för att skapa och hantera information om ett byggprojekt under hela dess livscykel. Som en del av denna metod utvecklas en digital beskrivning av varje aspekt i byggprojektet. En sådan digital beskrivning inkluderar vanligen en kombination av 3D-modeller med stora mängder information, samt all data som hör till.

I ett tidigt skede av ett BIM-projekt samlar en konsultfirma inom BIM ihop ett team. Denna godkänner processen och de strukturer som finns för informationsförmedling, för att säkerställa att allt är väl samordnat och till maximal nytta för de som är inblandade i bygget. En Project Information Officer (PIO) tillsätts också för att ansvara för informationshanteringen.

BIM – för koordinering av samarbetet

När projektet går in i byggskedet kan den framtagna informationen användas för mer effektiv planering och byggnation. När det krävs eventuella ändringar i designen kan dessa följas av alla i den överenskomna processen för informationsförmedling, på ett fullständigt transparent sätt. Den nya informationen blir omedelbart tillgänglig, vilket underlättar samarbete mellan konstruktörer, byggteam och chefer.

Slutligen, när byggprojektet väl är slutfört och byggnaden ska börja användas, kan informationen som har lagts in i modellen användas i samband med drift och senare arbeten. Sammanfattningsvis så förbättrar alltså BIM samarbete och koordinering, för effektiv hantering av byggnationer från tiden innan byggstart och genom byggnadens hela liv.

Byggskyltar visar vad som händer

26 Jun 2023

En byggnation lockar alltid till sig nyfikna blickar. Är det en större byggnad i en stad så är det nästan ett måste att satsa på stora och tydliga byggskyltar.

Det verkar vara nästan helt omöjligt att gå förbi en byggarbetsplats utan att undra vad det är som byggs där. Speciellt om det är en större byggnation i en stad, där många passerar. Och där byggnaden dessutom kan komma att påverka många människors liv. Som om det finns möjligheter till boende, butiker, vårdinrättningar, skolor eller dylikt.

För att svara på alla förbipasserandes frågor, och för att ge sig själv reklam, så använder man därför byggskyltar. En slags skyltning som visar vem det är som bygger och vad det är som byggs. Eller vilken annan information som du som beställare önskar att ge till dem som läser skylten.

Utformning av byggskyltar

Vad ska du fylla dina byggskyltar med? Om du är osäker så kan du alltid ta hjälp av ett företag inom branschen. Men oftast är det samma punkter som brukar prickas av. Som vem byggherren är, vad det kommer bli för typ av funktion i byggnaden och när den ska vara färdig.

Det är även vanligt att visa med en bild hur den färdiga byggnaden kommer se ut. Och att ha kontaktuppgifter till byggherren, byggaren eller liknande. På det sättet kan den som önskar få kontakt med den som bygger gällande projektet. Eller om det är andra frågor, önskemål eller åsikter som man vill nå fram med.

Snickare Täby - professionell hjälp för sommarens projekt

26 Jun 2023

Dags att bygga om lite i villan i Täby i sommar? Många villaägare ser sommaren som en lämplig årstid att bygga verandor, uteplatser, lägga nytt tak eller exempelvis passa på att bygga ett attefallshus.

Sant är att sommaren är utmärkt för att bygga, men lika sant är att varje projekt tar en massa tid i anspråk och att man bara har semester en gång om året. Vill du vila eller vill du stå i hettan med en hammare i högsta hugg?

Genom att anlita en snickare i Täby så garanteras du ett perfekt resultat och detta till en relativt blygsam peng dessutom. Semestern bör tillbringas i ett mer liggande tillstånd och där du ger dig själv en chans att ladda dina batterier. Därför är en snickare i Täby ett riktigt bra val.

Välj rätt snickare i Täby

Det handlar givetvis också om vad som ska göras - och hur dina egna kunskaper ser ut. Det är skillnad på att bygga ett attefallshus och på att göra en mindre terass. Rådet är att du dels utgår från dina egna förkunskaper och dels också från hur pass mycket tid du har att lägga på projektet.

Väljer du professionell hjälp så bör du också vara medveten om att det finns all anledning att undersöka olika snickare i Täby. Sedan rot-avdraget såg dagens ljus så har man tyvärr kunnat se en väldigt varierande kvalitet i branschen. Antalet fuskjobb har stadigt ökat och det måste man vara medveten om. Således så bör du ta in offerter för att se hur prisbilden för ditt planerade projekt ser ut och dels också begära referenser att ringa.

En annan viktig sak är att du skriver avtalet så att det tydligt framgår hur mycket det ska kosta och hur lång tid det ska ta - och även hur ett vite ska se ut om tidsplanen spricker. Kom även ihåg att betalning sker efter avslutat jobb och att det ska finnas en garanti på arbetet. Med rätt snickare i Täby så får du en skönare sommar.

Om du behöver kontakta en snickare, kolla in denna sida: snickaretäby.nu

← Äldre inlägg