Blogg

Ett smartare val

3 maj 2021

Letar ni efter en praktisk lösning inför renoveringen som ska göras? Det är en stor renovering där man knappt kommer att känna igen det gamla rucklet. Det är inget man ger sig på att göra själv.

Planerna är i full gång. Ett äldre hus köptes, men det ser riktigt hemskt ut. En total renovering ska göras, så pass att även fasaden ska förändras. Inget vatten finns, och elen behöver säkert kollas över. En massa olika företag har kontaktats, men man har säkert missat någon. Det är svårt att ha koll på alla olika företag som ska göra vad. Trots en massa post-it lappar på kylen hinner man blanda ihop det. För att inte prata om tiderna, när vem ska vara där och göra vad. Lite mer komplicerat än man tänkt sig.

Gör det enkelt

Det är knappt hållbart att göra det så, vid en stor renovering eller nybygge kan man behöva hjälp av en massa olika hantverkare och VVS:are. Man kan även behöva hjälp av dem man inte tänkt på själv. Genom att anlita en entreprenör behöver ni inte själv tänka på det. De sköter allt åt er, från början till slut. Med deras hjälp räcker det att ni har kontakt med en, och det är dem. De gör inköpen inför renoveringen, och följer allt som görs där. De har bra samarbete med olika hantverkare och kan garantera ett bra resultat. Varför göra det svårt, när man kan göra det enkelt? Skaffa totalentreprenad och berätta din önskan. Med deras hjälp går allt snabbt och smidigt. Läs mer om totalentreprenad på denna hemsida: https://www.totalentreprenadstockholm.net/ 

Personlig prägel på ditt hem

29 apr 2021

Visst kan bostäder av den typ som syns i möbelannonser verka attraktiva. Rena linjer, gröna växter, diskreta textilier. I slutänden är det ändå du som ska bo där. Alla gillar inte diskret.

Huvudregeln då det gäller hur vårt hem ska se ut är vitt, sparsmakat dekorerat och mycket gröna växter. Det ska inte synas att där bor barn, husdjur eller ens vuxna. Är det oreda i bilderna är den välordnad och det finns möjligen utstuderade dekorativa veck på en dyr pläd.

Alla är inte välordnade eller ens intresserade av att uppnå stadiet välordnad och ännu mindre slutstadiet diskret. Vissa kan avliva en grön växt enbart genom att stirra på den, och få textil att skrynkla sig högst oestetiskt på samma sätt.

Allt börjar med färg

När husdjur och barn har gjort sitt är det inte ovanligt att den en gång prydliga lägenheten ser något skabbig ut. För den ivrige inredaren är det givetvis brokigt och personligt som gäller men kanske inte precis just så. Din egen varma och röriga glada stil kräver nämligen en lugn bakgrund.

Vi vill kanske alla undvika migrän då vi beskådar väggar i sovrum och alla andra utrymmen i vår en gång ack så vackra lägenhet. Lösningen är att börja om från början.

Att låta proffsen komma in i ditt hem och fixa lite är det smarta sättet att få rätt sorts röra. En enfärgad vägg i valfri färg ger en bra början på ett ordnat kaos. Ditt personligt präglade hem börjar här. Läs mer om målare på denna hemsida: målarekungsholmen.nu 

När en gammal lägenhet blir som ny

22 apr 2021

Hur ofta köps lägenheter som inte är perfekta i ägarens ögon? Att direkt veta vad som bör ändras trots att lägenheten var dyr, är det då inte bättre att köpa ett billigare renoveringsobjekt?

När Stefan letat lägenhet en längre tid utan att hitta det han sökte gav han upp. Allt var dyrt, vilket för honom egentligen inte var problemet. Han kände bara att om han skulle betala dyrt ville han ha sin dröm och kunna flytta in direkt. Så han vände helt om. Varför inte köpa en äldre lägenhet med högt i tak, gärna i Stockholms innerstad, och helrenovera den. Få exakt det som han ville ha. Både när det gällde färg, köksdesign och ett lyxigt badrum.

Ett helt batteri av hantverkare

Ett smidigt sätt att renovera lägenhet är att anlita ett företag med många kompetenta underleverantörer. De företagen kan klara av alla delar av renoveringen, och dessutom se till att både kök och badrumsinredning kommer på plats. Efter att tillsammans med en av de anställda bestämt vad som ska göras, och kommit överens om ett pris, kan man njuta av livet på någon härlig semesterort tills allt är klart.

Stefan, som nu fått flytta in i en helrenoverad lägenhet helt i hans smak, känner sig supernöjd. Då han fått lägenheten för ett bra pris och dessutom använt sig av rot-avdraget, blev det en lyckad affär på många vis. Resan kostade lite, men att ligga i solen medan andra gjorde jobbet var en känsla värd att betala för. Läs mer om renovering på denna webbsida: renoveralägenhetstockholm.se/

Specialitéer i Danderyd

12 apr 2021

När slipade du dina golv senast? Får du flisor i fötterna när du går barfota på dina trägolv? Vad händer inom Danderyd? Det finns mycket att ta reda på och här kommer du läsa om en del av det.

Det kan finnas många saker som ska ordnas i ett hus. Allt som ska skötas och tas om hand när det gäller utsidan. Vem vet, för en del kanske det är ännu mer att ta hand om på insidan. Golv ska läggas in och skötas om. Skuras, tvättas och det kan till och med hända att du behöver dra på lite polish. Ett gammalt trägolv kan bli riktigt slitet med tiden och då är det bäst att se upp för flisor som sticker upp ur träet.

Andra viktiga ställen att se om är badrum. Här kan det bli läckor och får de härja fritt kan det bli ett riktigt långvarigt projekt. Snabbt behöver du se till att det fuktas av och görs i ordning så att inga fuktskador uppstår.

Danderyds kommun

Danderyds samhälle har lagt sig vinn om att sköta staden och kommunen på bästa tänkbara sätt. Det ligger nära till hands att tro att de företag som håller till i Danderyd också har en liknande vision. Att du som kund ska kunna lita på att företaget gör ett gott jobb. Det spelar ju ingen roll om du ska ta hjälp med huset eller markytan runt huset, trädgårdsskötsel eller barnpassning. Allt torde vara av samma reko kvalité som hela kommunen vill utstråla. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.golvslipningdanderyd.se/

Inte ens en pall gör dig lång nog

29 mar 2021

Det spelar ingen roll hur många pallar du staplar på höjd. Du kommer ändå inte upp i den höjd du behöver vara i. Givetvis finns det olika lösningar för det, vare sig du är kort eller lång.

Längden har inte en betydelse inom alla arbeten. Visst kan det finnas fördelar med att både vara kort och lång. Till vissa saker räcker det inte till ändå. Vid stora byggen och projekt ser man olika fordon som stöttar upp. Det händer även att man ser höglyft, med dessa tar man sig upp till den höjd man behöver och kan arbeta från en trygg höjd. Det är såklart bra om du inte lider av höjdskräck, då kan det bli jobbigt. Är du tuff och klarar att arbeta på högre höjder kanske du själv vill stå där uppe en dag.

Var ser man kranbil, lyftkran, m.m?

De flesta har vid något tillfälle sett en kranbil inne i staden. Det finns olika modeller av dem, till exempel de stora som sitter fast på en lastbil, men även de mindre som man kan ha på en flakbil. Behöver man använda en höglyft i innerstan kan det krävas att man söker tillstånd för det. Det är viktigt att man kollar upp det i förväg. För de som inte använder sig av en kranbil så ofta så går det alldeles utmärkt att hyra en för det tänkta tillfället. Tack vare dessa kan man arbeta från en helt annan höjd och även göra tyngre lyft.

Tålamodet för att måla

28 mar 2021

Det tar tid när man ska måla om. Förarbetet kräver en hel del, material och verktyg behövs, kunskap och tålamod också. Anlita istället en proffsmålare som kan göra jobbet snabbt och rätt.

Risken är stor att man blir irriterad och vresig innan man har slutfört sitt målningsjobb själv. Dels för att det är tidsödande när man är ovan, dels för att det är lätt att det ändå blir spill och misstag. Får man inte underlaget jämnt kommer målningen att se slarvig ut, hur väl man än målar. Likaså är det viktigt att välja rätt färgtyp, så att man slipper uppleva att den flagnar efter en kort tid. Färg som bubblar sig, eller som helt enkelt känns fel, är ingen rolig upplevelse.

Målaren har rätt taktik

Den rutinerade yrkesmålaren har många års vana vid olika slags målningsarbeten. När du anlitar en skicklig målare i Sundbyberg vet du att resultatet håller professionell klass. Dessutom blir det effektivt gjort, för målaren har rätt taktik och gör saker i rätt ordning.

Som privatperson är det också skönt att inte behöva tänka på att köpa hem material. Penslar, stege och all annan nödvändig utrustning har målaren med sig. När man klättrar upp på stegen själv och ska måla, blir det fort tröttsamt för armarna. Det tar lång tid och man tänker på fördelarna med att en målare gör jobbet. Det blir på sikt billigare att få ett ordentligt jobb gjort direkt. Det sparar både på tålamodet och krafterna att anlita en riktig målare från början.

Låt drömmen bli sann

23 mar 2021

Ska du äntligen påbörja ditt drömbygge? Huset du har planerat sedan du var barn, äntligen är det dags att börja bygga det. Med hjälp från bra hantverkare kommer ditt drömhus snart att stå upp.

Många drömmer om att en dag stå där med sitt eget planerade hus. Ett hus man drömt om som är byggt helt efter egen smak. Är du där ska du givetvis inte tveka - kontakta en snickare i Nacka som kan hjälpa dig med bygget. De är proffs på byggen och kan hjälpa till vare sig det är nybyggen eller att ni ska bygga om/bygga ut. Att ha bra kontakt med en snickare är guld värt i ett sådant läge. Givetvis är det viktigt att man väljer rätt hantverkare för sitt projekt. Man vill känna sig trygg med att allt blir rätt och bra gjort.

Tar sig an olika projekt

Det är förstås inte bara när man ska bygga nytt eller bygga om som man kan behöva kontakta snickare. Vill du bygga en altan, ett garage eller något annat? Även då kan de hjälpa dig. De kan också hjälpa till med att installera nya fönster och dörrar om det önskas. Många snickare har även koll på olika typer av renoveringar.

Ta gärna kontakt med en snickarfirma för att se vad de kan erbjuda dig. Det är viktigt att alltid anlita hantverkare som betalar F-skatt, då det innebär garanti och försäkring. Dessutom kan man ha rätt till ROT-avdraget när man använder sig av ett företag som betalar F-skatt.

Dags att bygga ny altan?

22 mar 2021

Vi älskar våra altaner och uterum. Så fort solen börjar värma strömmar vi ut på altanen en masse och bara njuter. Med lite tak och vindskydd kan vi nyttja den mer. Altanen blir extrarum.

Antingen har man en eller så önskar man att man hade det. Det gives sällan något mellanting. Det är inte garanterat att den som har använder och inte heller finns några garantier att den som vill skulle använda. Men så är det här i livet. Vad? Altan förstås.

En altan är för de flesta så mycket mer än ett soldäck där solbränna tillverkas. En altan är själva symbolen för den korta sommar vi till fullo njuter av i Lillån, Marieberg och Lundby. Den kan ha räcke eller väggar och tak eller altanmarkis. Den kan vara tätt möblerad eller sparsamt. Den är ändå alltid vår mest älskade tillbyggnad.

Ta tag i projektet

Oavsett vilka krav du har på en kommande altan ska du börja med att ta kontakt med en snickare i Örebro. Endast en yrkesperson har kompetensen att ge dig korrekta råd runt bygget. Förmodligen vill du också anlita en snickare för själva bygget. Det är roligare med altaner som inte faller samman när man puttar till dem.

Det stoppar inte nödvändigtvis där. Du har nytta av en snickare i så många sammanhang. Montering av nya köket är inte heller fel att överlämna i hens kompetenta händer. Sedan har vi carporten, uterummet, förrådet och tillbyggnaden. Vad vill du ge dig på härnäst?

En oas i storstaden

3 mar 2021

Alltför många har inte möjlighet att utnyttja sin balkong fullt ut. Ofta beror det på buller. En stor stad har många fördelar men tystnad och ren luft är bristvara. Inglasning kan hjälpa.

Många har balkonger men många använder också sina balkonger till skrotförvaring. Inget fel med det för man gör som man vill! Annars kan balkonger användas till betydligt trevligare syften. Alla gör som de vill! För den som är trött på att inte har någon möjlighet till lite solsken och lite hälsosam stadsluft finns den ideala lösningen i en balkonginglasning.

Mer utrymme brukar man sällan ha något emot. Alla lägenheter är inte av palatsstorlek och även om du skulle råka ha ett sådant kanske du gärna ser att du får möjlighet att använda din balkong till rekreation, odling och umgänge. Väljer du att glasa in balkongen får du mycket på köpet.

Fördelar med inglasad balkong

Balkong med väggar och tak blir varma. De tar bort en stor del av bullret och all nederbörd. Plötsligt kan man möblera med textilier och finare möbler utan att riskera att få allt förstört. Istället för en skrotbod får du ett utvidgat vardagsrum.

Från din upphöjda position kan du blicka ner på gatuliv och folk. Du kan odla kryddväxter eller sätta ut krukväxterna sommartid och lite till. Skaffar du en värmekälla kan du använda balkongen året om. Umgås med familj och vänner och katten får en ny utkiksplats.

Vill du beställa en balkonginglssning i Stockholm? Ta kontakt med en seriös och kompetent firma. Sedan kan du njuta!

Installera elen på ett säkert sätt

29 jan 2021

Står du med ett nybygge och ska installera el? Då behöver du hjälp av en kunnig elektriker. Välj en elektriker som är behörig för installationen och som har arbetat med just det tidigare.

Vare sig man ska ha nydragen el inomhus eller utomhus behöver man ta hjälp av en certifierad elektriker. Denne ska ha behörighet och veta vad den arbetar med. El kan vara farligt att handskas med, rent av dödligt. Det kan även bli farligt om det kopplats fel. Felkopplad el kan leda till att det börjar brinna.

För att undvika olyckor behöver man ta hjälp av en elektriker som är expert på området. Felkopplad el som inte är dragen av en som har behörighet kan även göra att försäkringsbolaget inte betalar ut någon ersättning om olyckan skulle vara framme.

Dyra kostnader - säkert hem

Det finns många saker man kan göra själv för att hålla nere kostnaderna, elarbete är inte en av dem. Det kostar i regel mellan 500-600 kronor i timmen. Detta kan bli något billigare om det är ett nybygge då det är lättare att komma åt.

När man anlitar en elektriker kan man även ha rätt till ROT-avdraget. Detta avdrag gör att du endast behöver betala 70% av arbetskostnaden upp till 50 000 kronor per år. Detta gäller även per person. För att ha möjlighet att få det måste elektrikerna betala F-skatt. När du ber om offert, kolla då så att detta är inräknat, annars får du ansöka om det.

Ta hjälp med markarbeten

25 jan 2021

Inför alla byggen man gör kan man inte undkomma att det krävs en hel del markarbeten. Då kan man behöva hjälp av en markentreprenör som har koll på det grundläggande arbetet som ska göras.

Utan markarbeten hade vi inte haft möjlighet att ha hus, vägar och andra lokaler. Markarbetet är grundläggande för att få en bra yta att bygga på. Det är ofta ett stort jobb inom markarbete och det krävs stora maskiner för delar av det. För att få allt rätt kan man behöva hjälp av ett företag. Då har de även med sig de maskiner och verktyg som behövs för att göra markarbetet. Med hjälp av ett företag som är expert på markarbeten kan bygget göras på ett bra sätt. Det kan finnas delar man kan göra själv för att hålla nere på kostnaden, detta kan du fråga företaget du tänkt anlita om.

Mer arbetsuppgifter

Även vid fotbollsplaner är det markarbeten, det är ofta där man lägger ut konstgräset, detta gäller även på lekplatser och andra liknande ställen. Det är heller inte ovanligt att de behöver göra dräneringar. Det innebär att de gräver runt huset, detta för att skydda huset från fukt. Behöver man göra en dränering i Uppsala finns det företag som är experter på detta. Markarbeten är grunden till de flesta ställen vi tänker oss. Utan tillgång till bra markarbete hade vi inte kunnat ha våra hem som vi har idag. Ta kontakta med ett företag för att be om offert på markarbetet du behöver hjälp med.

Hjälpmedel vid bygge och renovering

22 jan 2021

Med hjälp av en byggställning kan man arbeta på höjder man annars inte kommer åt. Ska man göra ett stort arbete är det inte säkert att stå på en stege. På en byggställning står du däremot tryggt.

Vi vet alla hur viktig det är att hålla sig säker, och säkerheten är det viktigaste vi har även i vårt arbete. Under vissa uppdrag måste man kunna arbeta på en hög höjd. Ska man byta ut fönsterna på en lägenhet står man inte på en stege och gör det eftersom det innebär alldeles för stora risker och dessutom har man ingenstans att göra av de verktyg man behöver. Istället använder man sig av en byggställning. På den står man tryggt och man kan även förvara sina verktyg och de gamla fönsterna på den. En byggställning ses ofta vid både nybyggen och reparationer eller renoveringar av byggnader.

Storlek efter ditt behov

Hur stor byggställning behöver du? Hur hög behöver den vara? Om man behöver en byggställning så finns det olika storlekar att välja mellan. Det är också viktigt att ställningen sätts upp på rätt sätt. Sätts den inte upp korrekt kan det bli farligt för både arbetare och människor nere på marken. Ska man hyra en byggställning i Östersund kan man ofta få hjälp av personal från företaget man hyr av. Har man inte erfarenhet sedan innan så bör man inte sätta upp den själv. Ha med någon som har kunskap och kan visa hur man gör. Man kan hyra en byggställning både som privatperson och företag.

Gör en golvslipning på ert gamla golv

7 jan 2021

En golvslipning får det gamla golvet att se nytt ut. Med hjälp av efterbehandling och färg kan du få det i den nyans som du önskar. Vill man göra jobbet själv kan man hyra en golvslipmaskin.

Det är fullt möjligt att få sitt gamla trägolv att se nytt ut igen. Vill man ha ett nytt modernt golv går detta också att ordna. Vill man behålla den gamla charmen går även detta att fixa. Med en golvslip slipar du helt enkelt bort den gamla ytan för att få fram en ny yta. Beroende på hur mycket och vad för golv du har ska du ha olika grova slipblad. Dessutom är det en del som krävs för att få ett bra resultat. Detta kan vara svårt att ha koll på. Ta därför kontakt med en golvexpert i Stockholm som kan hjälpa dig med din golvslipning, så får du ett professionellt resultat direkt.

Slipmaskin och efterbehandling för golvet

Vill man göra golvslipningen hemma själv är detta möjligt. Alla har ju inte tillgång till en slipmaskin, men en sådan går dock att hyra. Slipmaskinen väger i regel mellan 50-75 kg. Det är viktigt att man vet hur dessa maskiner fungerar, till exempel ska man aldrig stanna med en slipmaskin igång. När man har gjort slipningen behöver man även göra en efterbehandling. Golvet behandlas med olja och den eventuella färg man vill ha. Normalt brukar man lägga på två efterbehandlingar, dessa ska sedan torka allt från några timmar till ett dygn innan man lägger på nästa.

Stall med liten mark

4 jan 2021

Att samla allt avfall i en container för bortforsling och tömning är ett enkelt och smidigt sätt att hantera det på. Men det som kastas i en container kan vara mycket olika beroende på kund.

I containern slängs vanligtvis hushållsavfall, byggavfall med mera. Men det händer också att annat som är lite mer ovanligt kan hamna i den stora metallbehållaren. Stall som inte har så stor mark, och som kanske även ligger inom stadsbebyggelse, kan ha problem med hantering av gödsel. Kraven är mycket specifika gällande hantering och förvaring av gödsel och det kan innebära stora problem för stallägaren. Men allt går att lösa om man är lite öppen för andra lösningar.

Där det gör nytta

Gödsel från ett stall gör stor nytta för odlingar, men det blir sådana mängder i ett stall att det kanske inte finns mark som räcker till. Istället kan man köpa en container som man kan använda som gödselstack. När den är full så ringer man efter tömning och kan sedan börja om på nytt igen. Det är ett sätt som gör att regler lättare kan följas och att gödseln fraktas till en plats där den kan göra mycket nytta inom odlingen. För stallägare som inte kan anlägga en gödselplatta eller som inte får plats med all gödsel där, är det ett mycket bra och enkelt sätt. Har man andra liknande behov så kanske också en container kan vara lösningen. Som vid långvariga renoveringar eller liknande behov av container och som sträcker sig över en längre tid. Läs mer om containers på denna sida: https://www.köpacontainer.nu

Öka säkerheten på taket

16 dec 2020

Att ha ett säkert tak är viktigt och ett tak som är välplanerat underlättar arbeten på taket. Ett säkert tak kommer att uppskattas av sotare och andra yrkesgrupper som utför arbeten på tak.

Äger du en fastighet så är det din skyldighet att ha ett tak som är säkert att ta sig fram på och med ett säkert tak kommer arbetet flyta på bättre. Och när ett arbete flyter på bra så kommer det bli mindre kostnader för dig eftersom arbetet tar kortare tid att genomföra. Det finns flera tillfällen då det krävs ett säkert tak och det kan vara när sotaren kommer för att sota eller en takläggare ska byta tegelpannor.

Oavsett om du äger flera fastigheter eller om du bara har din egen fastighet att ta vara på så är det viktigt att du tar hand om taket. Det är nämligen flera yrkesgrupper som behöver ha bra åtkomst till taket. Och det ska kännas tryggt för dem som ska ge sig upp på taket och kanske spendera flera timmar där uppe.

Vintertid medför risker

Under vintern är det extra viktigt att ha ett säkert tak eftersom det ofta är aktuellt att skotta på taket. Det kan bli mycket halt och besvärligt på taket så att säkra upp det är livsviktigt, annars kan det hända olyckor. Behöver du hjälp med skottning och taksäkerhet i Stockholm så finns det många företag att sträcka ut en hand till. Ge ditt tak lite extra omvårdnad och säkra upp det för allas säkerhet.

← Äldre inlägg