Blogg

Anlita en firma med erfarenhet av asbestsanering i Västerås

27 sep 2021

Asbest är inte alls bra att andas in, det vet de allra flesta. Ändå finns det fortfarande mycket asbest i äldre byggnader och hus. Med hjälp av asbestsanering i Västerås kan det åtgärdas.

Asbest är ett väldigt hälsofarligt material att andas in. Men det är ett väldigt bra material att bygga med och det har en väldigt god isoleringsförmåga. I sin fasta form är den egentligen helt ofarlig. Det är när den bearbetas och faller isär som den är farlig. Små partiklar flyger då runt i luften och att andas in dem är farligt. Många hus, särskilt äldre sådana, har mycket asbest i sig. Det är självklart ingenting som är farligt så länge huset står stadigt. Men vid eventuella renoveringar eller rivningar av sådana hus, kan det bli mycket farligt.

Kontrollera om det finns asbest vid renoveringar

För att höja värdet på sin bostad eller bara för att säkerställa miljön vi bor i, så bör det göras en asbestsanering. Genom att göra en sådan slipper man oroa sig för eventuella hälsorisker som kan uppstå senare. Man behöver alltid kontrollera om det finns asbest i en bostad eller byggnad innan den ska rivas eller renoveras om. Man kan ta hjälp av företag som specialiserat sig på just asbestsanering när man planerar att riva eller bygga om. På så vis säkerställer man att ingen får i sig något farligt. Om man är osäker på om det finns asbest i huset kan man göra en provtagning för att kontrollera detta först. Läs mer om asbestsanering på denna webbsida: asbestsaneringvästerås.se

Lastväxlarflak för större flexibilitet

25 sep 2021

Underlätta arbetet genom att skaffa ett lastväxlarflak till din fordonsflotta. Det är ett enkelt sätt att kunna utföra många olika uppdrag, men endast ha en lastbil som drar kostnaden.

Inom åkeribranschen är de två största kostnaderna chauffören och lastbilen, eller lastbilshytten ifall det handlar om en trailer eller liknande. Därför är det många åkerier som endast använder sig av en enda sorts lastbil, och då gärna en lastbil som går att använda på flera olika sätt. Ett smart sätt att använda samma lastbil till olika körningar är att skaffa ett lastväxlarflak. Det är ett flak som fästs på en speciell sorts lastbil, och det finns en mängd olika typer av flak som går att använda till olika typer av laster.

Växla enkelt laster på din lastbil

Flaket på en lastbil kan se mycket olika ut. Du kan ha ett flak som är speciellt skapat för att forsla kylvaror eller ett där du kan ställa en mängd pallar eller kollin. Det finns även andra typer av flak där du kan köra upp en grävmaskin eller flak som är anpassade efter att du ska köra någon typ av massor, såsom jord eller grus. Därför kan du som har ett åkeri ta fler jobb ifall du har ett lastväxlarflak och tillhörande lastbil. På det viset kan du hoppa in och hjälpa dina kunder med alla typer av behov som kan uppstå. Ena dagen kanske du kör matvaror till en butik och nästa dag kanske du kör fyllnadsmassor till en byggarbetsplats. Möjligheterna är många!

Nytt jobb på en byggfirma i Nyköping

25 sep 2021

Du har landat drömjobbet. Äntligen ska ni flytta tillbaka till din gamla hemstad Nyköping, du och familjen. Du har fått jobb på en av stadens byggfirmor och du kunde inte vara gladare.

Dina drömmar har äntligen slagit in. Du har fått arbete på en byggfirma i Nyköping, din gamla hemstad som alltid har legat dig så väldigt varmt om hjärtat. Nu ska ni flytta tillbaka dit, du och din lilla familj. Du flyttade ifrån bygden när du slutade gymnasiet, men på senare år har det dragit mer och mer att få komma tillbaka till rötterna. Du vill att barnen ska kunna växa upp här, precis som du gjorde. Du har sökt olika jobb inom byggbranschen länge nu och inte fått något napp alls. Knappt ens någon har svarat på dina mail och telefonsamtal. Men nu, nu har du äntligen fått napp.

Bekanta ansikten på det nya jobbet

Ditt nya jobb sätter igång inom en månad så nu behöver ni ta ert pick och pack och flytta hela familjen till Nyköping. Det kommer bli så bra, det känner du på dig. Det här är ju ditt drömjobb, att få arbeta inom bygg och nu då på en lokal byggfirma. Du känner till och med ett par stycken av dem som arbetar där. Ni gick i skolan tillsammans så ni vet vilka ni är, även om ni aldrig har umgåtts på det sättet. Du ser fram emot allt som komma skall. Det kommer att bli helt perfekt det här. Läs mer om bygg på denna sida: byggfirmanyköping.se

Smidigt att använda en maskinuthyrning i Göteborg

22 sep 2021

Har du ett tillfälligt behov av någon typ av maskin i Göteborg? Då finns det ett enkelt sätt att lösa problemet på – genom att kontakta en maskinuthyrning där du lätt hittar rätt maskin för dig.

Maskiner av olika slag är ofta mycket dyra. Ibland kan du ändå välja att köpa in maskiner, för att du vet att du kommer använda dem mycket. Eller för att du vill ha dem till hands när du vill använda dem. Men om du vill ha tillgång till riktigt bra och troligen dyra maskiner, så kan du istället använda dig av en maskinuthyrning i Göteborg. Där kan du hitta allt möjligt som du kan använda dig av inom byggnation, trädgårdsskötsel och mera.

Maskinuthyrning för företag och privatpersoner

De företag som arbetar med maskinuthyrning kan ibland välja att arbeta enbart med privatpersoner eller enbart med företag, eller så är alla välkomna. För dig som privatperson är det därför viktigt att du kollar upp i förhand vilka som uthyraren hyr ut till. Och samma sak gäller förstås om du företräder ett företag. Om du är privatperson så kanske du inte behöver hyra maskinen så ofta eller så länge som ett företag. Ifall du inte är mitt i en större byggnation eller håller på att anlägga din trädgård. Det du ska tänka på vid en hyra är att du ska uppge hur länge du vill hyra maskinen, så att uthyraren vet när den kan komma tillbaka ifall någon annan vill hyra.

Anlita ett företag för din kommande rivning i Stockholm

14 sep 2021

Ska ni riva ned ett hus för att senare bygga upp ett helt nytt? Då behöver ni först anlita någon som är expert inom området rivning i Stockholm. Med rätt maskiner går rivningen lätt och smidigt.

Har ni planerat och bestämt var ni ska bygga upp ert kommande hem någonstans? Härligt! Det bästa med att bygga upp ett nytt hus är att själv få möjlighet att bestämma hur allting ska vara. Planeringen är nästan det roligaste av allt. Men innan ni kan bygga ert hus behöver det hus som befinner sig på tomten ifråga rivas. Ni behöver se till att anlita någon som är kunnig och har rätt slags maskiner för en rivning i Stockholm. Det är inget lätt jobb för den som inte har vare sig kunskap, utbildning eller verktyg. En firma specialiserad inom just rivning besitter den kompetens som behövs.

Rätt utrustning för en rivning

En rivningsfirma kan på ett korrekt och effektivt sätt assistera er med rivningen av det gamla huset på er nya tomt. För att det ska ske på ett säkert sätt och för att det ska gå rätt till enligt konstens alla regler, behöver rätt slags maskiner användas både när det gäller storleken på dessa samt deras egenskaper. Beroende på hur stort huset är som behöver rivas, kommer olika maskiner brukas. Alla dessa maskiner tillhandahålls av rivningsfirma i Stockholm som ska utföra rivningen av huset åt er. Under tiden kan ni ägna er åt planeringen av ert nya hem!

Hjälp att lägga fiskbensparkett

13 sep 2021

Vill du lägga en fiskbensparkett hemma? Det är en klassisk parkett som pryder många hem, såväl i hus som i lägenheter. Men det krävs en mycket bra kunskap för att lägga den typen av golv rätt.

En fiskbensparkett är ett golv som är klassiskt och snyggt. Ett golv som har sådär lagom med liv i sig, för att inte bli rörigt men ändå skapa ett intressant djup i rummet. Därför är det många som vill ha den typen av parkett i sina hem. Och det är ett golv som passar i de flesta typer av hus, såväl stora som små, i staden såväl som på landet. Men hur kan du hitta någon som är bra på att lägga fiskbensparkett? Är det alla golvläggare som klarar det eller är det någon som behöver speciella kunskaper?

Fiskbensparkett som läggs på rätt sätt

Det är inte helt lätt att lägga en fiskbensparkett. Du kanske har sett de enkla klickgolven som nästan lägger sig själva? Då är en fiskbensparkett ungefär motsatsen. Men för en duktig golvläggare kan det nästan se ut som ett golv av enklare slag. De har den kunskapen och erfarenheten som gör att allt ser lekande lätt ut. Parketten växer sig snabbt över hela golvet och dessutom i perfekta rader. Och innan du ens har hunnit blinka så har du ett snyggt och klassiskt nylagt golv som du kan börja möblera. Varför inte ha en golvlagsfest? Bjuda in nära och kära för att inviga bostadens helt nya och snygga golv?

Anlita en skicklig målare på Östermalm

5 sep 2021

Din målare på Östermalm tar sig an dina uppdrag med största iver och intresse. Du får helt enkelt ett professionellt och hållbart resultat som du kan bli nöjd med, oavsett vad som ska målas.

En proffsmålare har teknik för det mesta i branschen, och dessutom utbildning och yrkesvana, så du gör ett bra val när du anlitar en målare på Östermalm. Det kan vara en takvåning som ska inredas, en lägenhet med högt i tak som ska målas eller ett smutsigt innertak som behöver fräschas upp. Målaren har med sig allt material, så du kan koppla av och du behöver inte ens vara hemma.

Målare följer kundens önskemål

Målaren vill att du blir nöjd med utfört arbete, så du måste vara tydlig med vad du vill ha gjort. Hur ska färgen vara, och ska ytan vara matt eller blank? En bra målare kan också ge tips och goda råd om du inte är riktigt säker själv på nyanser eller val av färgtyp. Tänk på att färgen i en liten ruta på en provkarta kan bli något helt annat när samma färg täcker en hel stor vägg. Den stora ytan kan göra att färgen ser skarpare ut. Det kan ibland vara smart att välja en mildare nyans, och målaren kan ge dig tips. Berätta om ditt förväntade resultat, så får du ett jobb i proffsklass utfört precis enligt dina önskemål. Som privatperson får du ROT-avdrag på arbetskostnader för hantverkare, så du får mycket för pengarna när du anlitar din målare på Östermalm.

Varför ska jag välja plåttak?

31 aug 2021

Plåttak är ett ekonomiskt men slitstarkt alternativ till tegel- och betongpannor. Det är tidlöst och har en lång livslängd. Det finns också flera varianter och färger att välja mellan.

Estetiken på plåttak är tidlös och klassisk. Plåt har använts sedan 1800-talet för att klä taket och skydda mot oväder och är än idag ett av de populäraste materialen vid nybyggen. Idag är däremot materialet mycket mer slitstarkt än när det började användas. Det behandlas mot rost och är såklart i allmänhet av högre kvalité än innan, då tillverkningen förbättrats mycket under åren. Vikten är så mycket lättare än tegel och betong, vilket gör det lättare att lägga och kräver mindre av takstommen. Detta gör det också till ett mycket ekonomiskt alternativ.

Plåttak - välj den design som passar dig bäst

De många modellerna av plåttak samt färgalternativen ger dig chansen att lägga det tak som passar ditt hus estetik bäst. Om du gillar tegelpannornas gammeldagsa charm så kan du till och med välja ett plåttak som imiterar tegelpannor till utseendet. Då får du den äldre estetiken, men lättheten och hållbarheten som ett plåttak ger. Vill du ha ett ny-gammalt, men väldigt modernt plåttak kan du välja pannplåt. Det är en ny favorit hos arkitekter, fast med ett väldigt gammalt ursprung. Takpannan är lätt att använda på exempelvis ett sadeltak och ger en nostalgisk känsla. I övrigt finns det klassiska plåttaket som du ser på de flesta hus idag. Vilket plåttak du än väljer så kan du oftast välja mellan svart, rött, grått och grönt. Läs mer om plåttak på denna webbsida: merasystem.se

Satsa på en ombyggnad i Stockholm

26 aug 2021

Behöver du mer utrymme i din bostad i Stockholm? Känner du inte att funktionerna i ditt hem är optimala? Vill du bo kvar, men känner att en förändring behövs? Då kan en ombyggnad passa dig.

Vad är det som en ombyggnad kan förändra i ditt hem och varför väljer du att göra det? Det kanske kan låta märkligt, men med en ombyggnad kan du faktiskt få större ytor att röra dig på. Hur kan det gå till? Jo, om du har många små rum så kan du slå ihop två eller fler till ett större rum. På det viset får du boyta där det innan var vägg och du får även möjlighet att välja större möbler och få en luftigare känsla. Men en ombyggnad kan även innebära att du flyttar funktioner, som ett badrum närmare ditt sovrum. Allt kan hända när du anlitar ett duktigt företag för att göra en ombyggnad i Stockholm.

Ombyggnad av olika anledningar

Du trivs så bra med ditt hem att du känner att du vill bo där i hela ditt liv. Men livet har olika faser, med olika behov. Om du har barn så behövs det fler rum så att de kan få varsitt krypin. När de flyttar hemifrån så kanske du vill få öppnare ytor istället. Vid en period kanske du får behov av ett större badrum eller kök. Eller så kanske du vill göra ett kontor för att skriva den där boken. Allt går med en ombyggnad.

Den vackra och klassiska runda poolen ovan mark

19 aug 2021

Är du ett riktigt baddjur som älskar att slänga dig i en härlig pool? Eller är du en person som bara tycker om att se en rund pool stå där och glittra ovan mark? Då finns det många valmöjligheter.

Vad är det som gör att en rund pool ovan mark är så lockande? Är det känslan av att hoppa i och känna hur varmt vatten omsluter dig? Eller är det ett smycke som ska finnas i en trädgård för att du ska få in alla elementen? Det sägs ju att en trädgård ska bestå av jord, luft, vatten och eld för att vara komplett. Och fast att det visst är mycket trevligt med en damm eller en fontän så är det ju lite svårare att finna svalka där, en mycket varm sommardag.

En pool är även något som gör att du kommer få njuta mer av att ha dina barn hemma och att även deras kompisar kommer oftare på besök. För att inte tala om kvällsdoppen med din käresta, när barnen somnat.

En värld av möjligheter

Inom området pooler finns det en hel värld att upptäcka. Det finns pooler i alla möjliga storlekar och material, nedgrävda eller ovan jord. Sådana som kommer stå i många år och sådana som du plockar ner när du inte använder dem. Och det bästa av allt är att det är helt upp till dig vilken pool du väljer att placera i din trädgård, eller kanske inomhus.

En kunnig målare i Danderyd

15 aug 2021

Vill du ha någon målning gjord i din bostad i Danderyd finns det bra och seriösa målerifirmor du kan anlita. Du får lätt tag på en serviceminded målare som utför jobbet enligt dina önskemål.

Att måla fasaden är exempelvis ett ganska drygt arbete att göra själv. Det tar tid om man är ovan och man ska tänka på att ha byggnadsställningar, flytta färgburkar, skaffa penslar och se till att färgen räcker. Kanske är det solsken när man börjar, och sedan börjar det regna. Det är alltid roligt att påbörja ett projekt, men när du står där med penseln i hand och börjar få ont i armarna är det inte så kul att slutföra det. Anlita en proffsig målare i Danderyd och få jobbet gjort på en bråkdel av tiden.

Spara tid med en målare

Du kan utnyttja ditt ROT-avdrag och slipper allt besvär när du anlitar en målerifirma. Med tanke på att du slipper offra semesterdagar på ett tidsödande jobb för dig, är det rena lyxen att få det gjort snabbt och effektivt medan du kan göra något annat. Din målare har kontakter i branschen och kommer säkert över kvalitetsfärger till ett mycket fördelaktigt pris. Det är mycket som går åt till ommålning av ett hus, så även här kan du dra fördel av målaren. De vet hur mycket som behövs och har lätt att få fram allt. De har också med sig allt material och all utrustning till dig, så att du kan vara helt bekymmerslös och njuta av resultatet.

Hitta rätt person för golvläggning i Göteborg

20 jul 2021

Hur lägger man det perfekta golvet? Om du inte vill lära dig det så kan du anlita en golvläggare som sköter golvläggningen åt dig. Då kan du även få tips på vilket golv som kan passa i din bostad.

Vilket golv ska du lägga i din Göteborgsbostad och hur kan du få hjälp att lägga det? Det är två frågor som många brottas med. Och det kan vara lite olika beroende på var du bor. Är din hemadress på västkusten kanske du vill välja ett golv som passar med ett maritimt tema i bostaden? Som ett skeppsgolv i trä till exempel.

Du kan lätt hitta en golvläggare som utför golvläggning i Göteborg och som kan hjälpa dig att lägga det perfekta golvet. Och under tiden kan du ägna dig åt något trevligare. Som att ta en sväng på Avenyn till exempel.

Olika specialiteter inom golvläggning

Precis som inom andra områden så finns det alltid olika typer av golv som golvläggare är extra bra på. Vill du lägga det där fantastiska skeppsgolvet, bestående av hela plankor? Eller vill du lägga en stavparkett? Välj då en golvläggare som är speciellt duktiga på dessa golvtyper. Hur du vet vilken du ska välja? Enkelt. Du kan bara gå in på deras hemsida för att se vad de är duktiga på. Och om du vill så kan du även få se referensbilder. Du kan även få en offert så att du vet vad det kommer kosta, och hur lång tid det kan ta.

Lyft med telfer

2 jul 2021

Hur kan du få en stabil och permanent lyftanordning som inte tar plats av dina golvytor? Det finns lösningar för dig, även om det ska vara höga lyft med höga vikter. Här kommer tips för dig.

Truckar av alla de slag är mycket bra, men du har tröttnat på alla skador som sker när din personal kör in i något. Dessutom krävs det så stora maskiner för att du ska kunna lyfta det du vill i vikt och höjd. Maskiner som tar mycket plats på ytor som du egentligen inte vill använda till det.

Men nu har du hittat ett sätt att kunna flytta det du vill, hur högt du vill och med den vikt som du behöver kunna lyfta. Ett sätt som passar dig som handen i handsken på alla sätt och vis. För med en telfer kan du öka flödet men samtidigt minska risken för skador på övrig utrustning.

Smidiga lyftanordningar för dig

När du väl har installerat din traverskran så kan du inte förstå hur du kunde vänta så länge. Sättet att använda en telfer är ju precis vad du alltid önskat, men inte vetat om att du kunde ha. För dig har det varit något som du sett på film och som du trott passade hem i stora lagerlokaler i hamnen.

Ja, så är det ofta i vissa deckare från utlandet. Men nu står du där med din alldeles nya lyftanordning som kommer göra livet för dig och din personal så mycket enklare.

Stålkonstruktioner för din byggnad i Göteborg

18 jun 2021

Hur ska du göra för att skapa en stabil grund till ditt höghus? Det är ju viktigt att huset inte rör på sig och att det kommer stå kvar, vad som än kan hända. Här kommer några tips för dig.

Om du har byggt en villa eller fritidshus, så vet du att det räcker att gräva ur jorden, lägga i fyllnadsmassor och sedan sätta huset på en betongplatta, plintar eller torpargrund. Du får ett hus som kommer stå kvar och som kommer vara stabilt och tryggt för dig. Men när det är höghus som ska byggas så krävs det mer än så. Du behöver kunna stabilisera huset långt ner i marken, så att huset inte trillar omkull. En åtgärd som många tycker är väldigt roligt att få delta i.

Stål som ankare

Liksom ett ankare behöver du något som kan hålla fast din fastighet i samma position. Och då finns det ett sätt att göra, så att du inte behöver oroa dig. Du kan använda dig av pålar i stål, som är ett material som kommer hålla sig starkt och stabilt i framtiden. Men hur gör man då pålar som kan räcka tiotals meter ner i marken? Det är en gjutning och en transport som inte hade fungerat. Därför måste man använda sig av kortare bitar som man sedan fäster med pålsvetsning i Göteborg. Ett sätt att få två separata delar att flyta ihop och bli starkare än de var på var sitt håll.

Poolen som trädgårdens vackra smycke

7 jun 2021

Att ha en egen pool på tomten har blivit en dröm för många husägare. Det finns uppblåsbara, fasta, nedgrävda och naturpooler. En hel värld av möjligheter som bara står och väntar på dig.

De uppblåsbara poolerna har blivit mycket populära bland småbarnsföräldrar. Barnen älskar att plaska och att få doppa sig i härligt, varmt vatten. Och ju större barnen blir desto större blir också poolerna.

De modeller som kallas för ovanjordspool, vilket även innefattar de uppblåsbara, har blivit så pass vanliga att de mer eller mindre finns i varje villaträdgård under sommaren. Ett billigt och enkelt sätt att få njuta av ett bad i sin egen trädgård. Och dessutom ett smycke, med sitt vattenglitter.

En permanent lösning

Skillnaden mellan att ha en portabel pool och att bygga pool på tomten är att den platsbyggda poolen blir en mer stabil och permanent lösning. Det märks också på materialet och all extrautrustning som finns att köpa till. För permanenta pooler brukar man satsa på en ordentlig inramning av ett trädäck eller klinkerplattor.

Det är även mycket snyggt att planera några väl valda rabatter för att mjuka upp nära poolen. Men inte för nära så att det blir onödigt smutsigt i poolen. Lampor som lyser upp i vattnet ger en nästan drömsk syn, som är mycket populär. Det är även en säkerhetsdetalj som visar var vattnet finns, även på natten. Och som säkerhetsdetalj brukar man även använda sig av ett pooltak, för att hindra att någon trillar i.

← Äldre inlägg