Blogg

RSS

Stålkonstruktioner byggs i Stockholm

25 Nov 2022

Dagens smeder gör stålkonstruktioner som syns runt om i Stockholm. Där finns trappor, grindar och tak överallt som påminner om deras mångfaldiga kunskap.

Nu var det dags för ännu en stålkonstruktion att skapas i utkanten av Stockholm. På en höjd skulle nämligen ett torn byggas där man kunde njuta av utsikten. Men den hade även en annan funktion, och det var att inhysa en webbkamera som skulle visa den fina slalombacken som låg precis i närheten.

Ett inslag på kommunens hemsida hoppades man skulle locka människor att komma till förorten. Särskilt de som älskade att åka skidor och hellre bodde ute på landet. Anders som arbetade på kommunen hade kontaktat ett företag de beställt smide av förr. Men nu var det en rostfri stålkonstruktion de behövde.

Stålkonstruktioner är deras specialitet

Själva skapandet av dessa stålkonstruktioner skulle ske i företagets lokaler i Stockholm. Det enda solida stycket utan hål skulle bli de tre plattformar som utgjorde våningar man kunde stanna och hämta andan på under sin väg upp till toppen. Eller om man behövde samla sig för att man genom trapporna kunde se marken långt därnere och behövde samla mod.

När alla delar var svetsade och klara fraktades de upp till höjden. Där behövdes ännu lite jobb med att svetsa samman delarna så att det var säkert att vistas i tornet och att det kunde stå pall för väder och vind. Det skulle även förankras i marken så att det stod extra stadigt. Den smed samt en lärling som var på plats var de första som fick klättra upp och blicka ut över staden där nere.

Vill du vara en av alla dem som får sälja lastpall till företag?

22 Nov 2022

Sälja lastpall är en syssla så god som någon. Det finns så många saker att sälja på denna jord att det inte är ett dugg förvånande att det säljs lastpallar.

En lastpall är en enkel men genial uppfinning. På en sådan kan du lasta fullt med tunga saker och sedan lyfter du upp den med hjälp av en truck. Enklare kan det knappast blir när du ska förflytta tunga och i viss mån otympliga saker från en plats till en annan. Enda kruxet är att få upp det på lastpallen.

Allt som är bra är värt sin vikt i guld, som man säger. Det gäller definitivt även något så simpelt som lastpallar. Utan dem skulle många moment varit svåra att genomföra. Det behöver inte vara så avancerat för att vara alldeles förträffligt. Därför är det också full handel med dessa fenomen i trä.

Sälja lastpall med rätt mått

Det går bra att sälja lastpall om de håller måttet. Det finns speciella regler när det gäller EU och lastpallar. Har du tidigare använt dig av lastpallar som inte håller EU-standard så kan det bli svårare att transportera dem över vissa gränser inom Europa.

Har du en lastpall som du inte behöver efter det att du använt den, kan du enkelt sälja den till ett bolag vars uppgift är att köpa och sälja lastpall. Det kan inbringa en liten slant och har du flera blir slanten helt klart inte så liten längre. Det kan i stället bli ett rejält tillskott i kassan.

Lackering av köksluckor i Stockholm görs bäst av proffs

22 Nov 2022

Släng inte pengar på onödiga ting. Förnya och gör det trevligt hemma istället. Att få gjort lackering av köksluckor av proffs i Stockholm är en bra början.

Det är alltid kul att förnya lite där hemma. Istället för att slänga ut pengar på nöjen och resor – saker som inte varar – så kan man satsa på hemmet. Ett fint hem blir mera trivsamt. Då känns det också roligare att hålla det rent och snyggt. Det blir liksom en win-win effekt.

Men vad kan man göra om man inte har budget nog till större renoveringar? Det blir ju lätt väldigt mycket pengar av det om man börjar göra upp stora planer för förändringen. Då tappar man kanske lusten och tänker att det får vara som det är. Och så fortsätter man att spendera pengar på nöjeslivet i Stockholm istället.

Börja med lackering av köksluckor

Tipset är att ta lite i taget. Låt dig inte ryckas med och känna att det måste göras mycket på en gång. Med enkla, och inte så dyra, medel kan du förnya ett rum i taget. Börja till exempel med köket. Se till att få gjort lackering av köksluckor. Det är lika bra att säga det direkt – försök inte måla dem själv – det blir sällan bra.

Det finns proffs som gör jobbet åt dig, för en överkomlig peng. Det är väl värt de pengarna. Om du målar själv är nämligen risken stor att jobbet måste göras om och då har du kastat bort pengar i onödan på färg.

Renovera badrum klokt i Stockholm

3 Nov 2022

Hur renoverar man ett badrum på ett klokt sätt i Stockholm? Och varför är det viktigt att man noga tänker efter innan man startar en badrumsrenovering?

Många är de som har rusat iväg och börjat riva sina badrum för att skapa något nytt och fräscht. Men nästan lika många är de som i efterhand har ångrat sig, när de stått med resultat som inte blev det önskade. Och fakturor som skjutit iväg till astronomiska höjder.

Därför är det mycket klokt att ta en lång och ordentlig funderare innan man börjar renovera sitt badrum i Stockholm. En fundering som ska innehålla allt det man vill ändra och vad man vill ändra det till. Men även vem som man ska anlita för att göra detta, när och hur det ska ske.

Smarta val för att renovera badrum i Stockholm

Ett nytt badrum i Stockholm kan bli hur dyrt som helst, eller så kan det få samma kostnad som en familjemiddag på snabbmatsrestaurangen. Om man börjar tänka i den änden så kan man också få ett färdigt resultat som man är nöjd med. Och som passar för plånboken. För om man gör smarta val när man ska renovera sitt badrum så slipper man ligga sömnlös i månader framöver.

När man ska renovera sitt badrum så är det klokt att tänka efter i förväg så att man gör det man behöver och önskar, men hoppar över sådant som man kanske tror att man behöver och önskar. För ibland behöver man inte riva ut badrummet. Kanske räcker lite ny färg.

Betonghåltagning Stockholm – hål i golv och väggar

27 Oct 2022

Om du ska renovera och modernisera en fastighet kan du tvingas göra hål i väggar och golv. Tag kontakt med en specialist som kan betonghåltagning i Stockholm.

Du är byggchef i ett fastighetsbolag som förvärvat några hyresbostäder. Fastigheterna är byggda i mitten av 1900-talet och är i behov av renovering. Nya ledningsdragningar ska göras för el, vatten och ventilation. Projektet innebär att ett antal genomföringar måste göras i väggar, tak och golv.

För att göra hål i betong krävs specialkunnande och rejäla maskiner. Du behöver göra hål i några väggar i armerad betong. Sådana hål görs med betongsågning eller diamantborrning. Hålen blir mindre men räcker till för exempelvis el- och VVS-ledningar. En annan metod som specialister använder är vajersågning. Då klarar man av att öppna riktigt tjocka partier i betong eller tegel.

Betonghåltagning Stockholm – jobb för specialister

För projektet behöver du anlita ett företag med betonghåltagning i Stockholm som specialitet. De gör inte endast runda hål. I ditt projekt ska öppningar göras för såväl dörrar som fönster. På några ställen ska även nya rännor för avlopp göras i golv. Att såga i golv är naturligtvis inget bekymmer för en kunnig betonghåltagare.

Du kanske är orolig för att håltagningen kommer att förändra fastighetens hållfasthet. Oron är naturligtvis befogad, men håltagning görs utan någon risk för byggnaden. Och vad händer med det material som borras eller sågas ut? Det tar experten hand om och forslar till en avfallsanläggning även om det klassas som miljöfarligt avfall.

Golvslipning slätar till på Södermalm

21 Oct 2022

Hack i den fina parketten är något man inte önskar sig precis. Tyvärr är det inte ovanligt men kan åtgärdas med hjälp av en golvslipning på Södermalm.

Kvällsmaten hade intagits och familjen hade satt igång med sina sysslor. Mamma Kerstin satt och skrev på en text till tidningen hon jobbade på. Pappa Erik stod i köket och diskade. Deras 8-årige son Karl var ovanligt tyst och de gissade att han pluggade. Det vill säga ända tills Erik såg hacken i fiskbensparketten.

Sonen hade haft vänner hemma som hade lekt med de träningsredskap som fanns i huset. Inne i leken hade de inte sett att både kettlebells och andra redskap gjort flera fula märken. Han skämdes när pappan sa att de skulle behöva slipa golvet. Men pappan försäkrade sedan att han inte var arg och förstod att det inte varit meningen.

Golvslipning var svaret

Sanningen var att golvet redan var i behov av golvslipning, något som de sa till sonen nästa morgon när Kerstin skickat en förfrågan till ett företag som gjorde golvslipning på Södermalm. De svarade att de kunde komma förbi följande dag för att se hur stort det var och om det var möjligt att slipa golvet.

Golvläggaren konstaterade att golvet var tillräckligt tjockt för att genomföra en golvslipning och en tid bokades in. Kerstin och Erik var överens om att sonens lek tillsammans med sina kompisar hade gjort att de äntligen tog tag i golvet och bokade in ett företag för att slipa golvet och få det snyggt igen.

Sprinklersystem förhindrar brand

15 Oct 2022

Om du vill förhindra att en brand sprider sig, ska du installera ett sprinklersystem. Låt experter installera sprinklers för att rädda liv och egendom.

När du kommer in på ett hotell eller i en annan större lokal, ser du ofta någon form av anordning som sitter i taket. Det är inget övervakningssystem utan sannolikt en sprinkler. Om en brand bryter ut i lokalen, kommer den att börja spruta vatten för att genast släcka elden. En sprinkler har munstycke som reagerar vid en viss temperatur. Munstycket på sprinklern smälter och vatten kan spridas i droppform.

Sprinklersystem installeras i lokaler där det finns risk för att brand uppkommer med allvarliga konsekvenser för människor och egendom. Exempel på sådana lokaler är hotell, sjukhus, skolor och köpcentrum. I sådana lokaler kan en brand sprida sig snabbt och få ödesdigra konsekvenser. Samtidigt som sprinklers utlöses ges automatiskt larm till räddningstjänsten. I bästa fall är elden släckt innan brandkår hinner komma fram.

Sprinklersystem med kompetens

För att installera ett sprinklersystem krävs lång erfarenhet och kompetens. Ett projekt startar med att förhållandena i en lokal granskas noggrant. Det kan handla om att sätta in sprinklers i helt nya lokaler eller ombyggda lokaler. En leverantör av sprinklersystem tar totalansvar för hela projektet.

Maxcons sprinklersystem är ett exempel på ett system som ofta används. Förutom installation brukar leverantören svara för löpande och systematisk kontroll av systemet. De utför funktionsprover så att sprinklersystemet fortfarande är intakt. Eventuella förändringar i en lokal dokumenteras om det har relevans för sprinklersystemet. Företaget kan också teckna ett serviceavtal, vilket ytterligare garanterar systemets funktion.

Låt en låssmed i Järfälla inbrottssäkra hemmet

10 Oct 2022

Vill ni slippa oroa er för inbrott när ni åker bort? I så fall är bra lås ett måste. Ta hjälp av en låssmed i Järfälla och få ett mer inbrottssäkert hem.

Det är ganska vanligt att man oroar sig för inbrott när man reser bort, och det mer rätta. Tjuvar vet när det är semestertider och spanar ofta på hem i flera dagar innan de slår till. Därför gäller det att göra det så svårt som möjligt för tjuven att ta sig in.

Lyckas man kan det innebära att tjuven inte ens tycker att det är värt att försöka. Men bra lås är också nödvändigt för att man ska få ut någonting på försäkringen vid inbrott. Därför måste man med jämna mellanrum ta reda på vilka särskilda krav som försäkringsbolaget ställer på låsen. En bra låssmed brukar veta vilka lås som krävs.

Så mycket kostar det att anlita en låssmed

Vill man se över bostadens lås kan man helt kostnadsfritt konsultera en låssmed i Järfälla. En skicklig låssmed kan enkelt se var hemmets svagheter finns och var tjuven kan tänkas försöka ta sig in. Bor man på nedre botten räcker det inte med bra lås på ytterdörren och altandörren. Även fönstren behöver låsas med nyckel eftersom det är där som tjuven oftast tar sig in.

När man anlitar en låssmed privat har man rätt att använda sig av rotavdraget. Hur mycket det kostar att låta en låssmed sätta in nya lås i bostaden beror på hur många lås det är och arbetets omfattning. Att ha inbrott och känna sig otrygg i sitt hem är också kostsamt. Hör av dig till en låssmed här: låssmedjärfälla.se

Installera markiser i Göteborg

27 Sep 2022

Om det är hett i villan i Göteborg under soliga dagar så kan det vara idé att installera markiser. Temperaturen sjunker när solljuset inte kommer in.

Det var ännu en stekhet sommar i Göteborg. Kent satt i skuggan bakom huset men svettades ändå. Det var säkert klimatförändringarna som visade sig. Nere i Europa, och till och med i England, hade det varit över 40 grader ett långt tag och nu hade värmen letat sig uppåt till Sverige. Riktig så varmt var det inte här, men ändå en bra bit över 30 grader.

In i huset ville Kent inte gå. Där var det ännu värre. Visserligen hade ha köpt en fristående AC men den klarade inte av att hålla värmen nere i hela huset och i rummet där den stod ville man inte vara på grund av det oväsen som den förde.

Markiser ger bättre klimat inomhus

Det fanns en sak att göra som Kent hade funderat över förut. Han hade dock tyvärr skjutit upp beslutet i våras och prioriterat andra utgifter. Nu plockade han upp mobilen och började leta efter en firma som kunde erbjuda markiser i Göteborg. Det var som tur var inga problem att hitta någon som kunde hjälpa honom.

Ännu bättre var att de kunde komma och installera markiser redan efter ett par dagar. Det var standardmått på fönstren så det fanns många varianter av markiser hemma. Kent behövde bara bestämma vilka han ville ha. När allt var klart så förundrades han över vilken skillnad det gjorde. Bara det att minska inflödet av solljus genom fönstren sänkte temperaturen flera grader. Nu gick det att vara inomhus igen.

Målare i Stockholm sätter färg på tillvaron

13 Sep 2022

Talar du inte färgernas språk, men vill ändå ha ett nymålat hem? Anlita målare i Stockholm och få hjälp med att skaffa den perfekta färgen till dina väggar.

När det är dags att måla om ett rum, eller kanske hela fasaden, kan det vara svårt att lösa det på egen hand. Det är inte bara att blaska lite färg på en vägg och vara nöjd. Därför finns det skickliga målare som är här för att hjälpa dig.

Till konkurrenskraftiga priser kan du få ett perfekt resultat på en kort tid. Målare är utbildade att snabbt och effektivt måla och tapetsera. Du behöver inte göra det själv, utan kan överlämna det till proffsen.

Målare kan hjälpa dig tolka färgernas språk

Olika färger har olika betydelser. De kan få människor att känna något och de kan ge ett rum en specifik karaktär. Det gör att det är viktigt att kunna veta vilken färg som signalerar vad och använda den som passar bäst. Detta kan målare, såsom Norrmalms Måleri, hjälpa dig med. De är specialister inom färg och talar färgernas språk.

Exempelvis har blå färg en lugnande effekt, men det kan också skapa en kyla i rummet. Motsatsen till det är rött som är varmt och kan komma fram som aggressivt. Grönt är däremot en symbol för harmoni. Fast det är också en färg som går samman med avundsjuka. Färger talar helt enkelt till människor och det är viktigt att tänka på när det är dags att måla om.

Det är smidigt med poolpaket

12 Sep 2022

Ibland är det lättast att ta hjälp med projekt i hemmet. Ska man köpa en pool är det smidigt att beställa ett poolpaket där allt ingår så man slipper allt jobb.

Kristina hade landat en stor affär för sitt företag och fann sig plötsligt med mer pengar än hon väntat sig. Kanske skulle hon göra något hon drömt om länge. Men innan hon bestämde sig behövde hon ta sig en funderare och göra en kalkyl över de kostnader det skulle innebära.

Det hon planerade att göra var att köpa en pool. Något hon velat ha så länge hon kunde minnas. Efter att ha räknat lite på det insåg hon att hon skulle klara det, och även få lite pengar över. Efter att ha surfat på jakt efter sin pool hittade hon ett företag som var perfekt för hennes önskemål.

Varför krångla när det finns poolpaket?

Efter att ha funderat bestämde hon sig för en delvis nedgrävd pool då hennes tomt sluttade en aning. Själv hade hon ingen erfarenhet av något sådant och bestämde sig för ett poolpaket med installationshjälp. Hon föredrog så lite jobb som möjligt så ett pooltak var självklart för att hålla poolen fri från löv.

Hon tog kontakt med poolföretaget och lät dem planera in när och hur allt skulle ske. Det visade sig att hon inte skulle behöva vänta särskilt länge. Senvintern gick mot vår och företaget hade en lucka i sitt schema. Hon tackade ja till deras planering och lämnade sedan över projektet helt eftersom hon kände att hon var i trygga händer.

Överlåtelsebesiktning besparar husägare huvudvärk i Gävle

1 Sep 2022

Överlåtelsebesiktning i Gävle är A och O för dig som inte vill tillbringa din första tid i ditt nya hus med att renovera och reparera allehanda fuktskador.

Vad är det första du vill göra när du har flyttat in i ditt nya hus? Sannolikt är det inte att beställa renovering av en sent upptäckt fuktskada. För att undvika detta mardrömsscenario är det viktigt att du ser till att få en överlåtelsebesiktning gjord i samband med att du köper huset.

Vid en överlåtelsebesiktning går en oberoende besiktningsman grundligt igenom allt som har med fastighetens skick att göra. Det inkluderar att leta efter dolda saker, som du själv inte kan se med blotta ögat. Även marken huset står på kommer få sig en översyn, för att du ska slippa alla möjliga oönskade överraskningar som ny husägare.

Överlåtelsebesiktning gör att alla inblandade slipper strul

Att begära en överlåtelsebesiktning i Gävle när du köper hus är alltså inga konstigheter. Sannolikt kommer säljaren i sin tur beställa samma besiktning när det är dags för honom eller henne att göra sitt nästa köp. Det är, som man säger, lika för alla.

Även om en säljare naturligtvis vill ha en snabb affär till högsta pris, har han eller hon inget eget intresse av att det ska uppstå tveksamheter i efterhand kring husets skick. De allra flesta vill nämligen undvika trassliga försäkringsärenden och återkallande av köp, vilket tyvärr kan bli fallet om en köpare inte fått korrekt information om husets skick innan köpet.

Epoxigolv är perfekt när det läggs i Göteborg

1 Sep 2022

Epoxigolv som läggs i Göteborg är tåliga och slitstarka saker. Dem kan man köra tunga maskiner på och belasta mer än man orkar under hela deras livstid.

Epoxi är helt enkelt en härdplast. Det betyder att det är ett material av harts med tvärbundna molekyler. Dessa befinner sig i ett tredimensionellt nätverk. De är så tätt förbundna med varandra att de inte ens kan skiljas genom upphettning. Snacka om stark bindning till varandra.

För att hartsen ska bli till plast behöver det tillsättas ett ämne som kan få allt att härda. Vad som händer i en härdning är att det skapas bindningar. Det vill säga att alla material smälter samman till ett enda som blir hårdare än hårdast. När det kommer till kritan går det i princip aldrig sönder.

Epoxigolv för dig som bor i Göteborg

Ett epoxigolv är ett fantastisk golv då det kan läggas utan att det blir några fogar. Det lämpar sig väl på alla golv där det förekommer någon form av exponering från kemikalier. Likaså är det ett golv du med fördel lägger in i en maskinhall eller en industrilokal i Göteborg där det körs en hel del tunga fordon.

Det finns dock en nackdel med epoxigolv och det är att innan det har härdat kan det framkalla allergier. För den som kommer i kontakt med detta kan det orsaka hudallergi, vilket tyvärr har blivit allt annat än ovanligt bland byggnadsarbetare. Vilket är tråkigt för en annars så användbar produkt.

Så snyggar man upp trägolven enkelt med golvslipning i Sollentuna

27 Aug 2022

Det går att fräscha upp en sliten och trist parkett genom att slipa om den. Bäst är att anlita ett företag som är specialiserade på golvslipning i Sollentuna.

När man slipar om ett trägolv tar man bort det allra yttersta skiktet och får på så vis fram fräscht trä igen. Det går faktiskt knappt att se någon skillnad på ett nyslipat trägolv och ett som är nylagt annat än att träet ofta är vackrare på gamla trägolv. Det beror på att man förr i tiden ofta använde väldigt gediget och bra trä när man tillverkade golv.

Det finns maskiner att hyra för den som själv vill slipa sitt trägolv men sedan rotavdraget infördes lönar det sig knappt. Det är heller inte lätt för den som är ovan att få golvet helt jämnt. Risken finns att man också slipar mer än nödvändigt och golvet blir så tunt att det inte kommer att gå att slipa igen i framtiden.

Viktigt med efterbehandling efter golvslipning

Efter att man har slipat ett golv måste det också efterbehandlas – annars kommer golvet snart behöva slipas om igen. Men ett golv som inte skyddas med exempelvis lack, olja eller vax kan också bli helt förstört om fukt och smuts tränger in i det obehandlade träet.

För den som vill ha hjälp med golvslipning i Sollentuna kan det löna sig att först ta in kostnadsförslag från några olika aktörer och jämföra priser. Men det är viktigt att man också ser till erfarenhet och även väljer ett företag som använder sig av moderna maskiner som inte slipar mer än nödvändigt. Dagens moderna slipmaskiner samlar också upp slipdammet.

Målare Norrköping - Frågor & Svar

23 Aug 2022

Vad ska man egentligen tänka på i samband med att man planerar att måla om i hemmet? Målning är det snabbaste sättet att skapa förändring genom. Ny färg på väggarna ger en helt ny bostad. Men, vägen dit är långt ifrån lika spikrak som många privatpersoner vill göra gällande.

I många fall tjänar man på att anlita en målare i Norrköping och betala för ett professionellt jobb. I den här texten tänkte vi gå igenom lite kring fördelarna med att välja en målare, och vi gör det genom att svara på några vanliga frågor.

Fråga: Måste jag anlita en målare i Norrköping?

Nej, målning är ingen tjänst som kräver fackkunskaper och du bryter inte mot några regler om du målar på egen hand. Viss reservation ska emellertid sättas vid målning av våtrum där försäkringsbolag ofta ställer krav på ett fackmannamässigt utförande. Även gällande exteriör målning - fasader och tak - så bör man fundera på att ta hjälp av en målare i Norrköping så färgen i fråga fungerar som skydd för det underliggande materialet. Det handlar om mer än bara estetik.

Fråga: Kan en målare i Norrköping måla tak och golv?

Fördelen med att anlita en målare är att denne klarar av alla tänkbara ytskikt och snickerier. Oavsett om du vill måla en vägg, ett tak, golvet eller exempelvis fönstren så kan du med fördel låta en målare i Norrköping ta sig an detta - och ge dig ett perfekt resultat.

Fråga: Varför är jobbet av en målare i Norrköping bättre än jag?

Förklaringen ligger i det uppenbara: utbildning och erfarenhet. Att många privatpersoner underskattar vilket arbete som krävs i samband med att man målar om är ett faktum - och resultatet blir också därefter. En målare fokuserar primärt på grundjobbet och lägger ner mest tid på att slipa, spackla, tvätta, täcka och grundmåla. Lekmän gör detta - som bäst - lite pliktskyldigt. Däri ligger den stora skillnaden.

Fråga: Är det värt att anlita en målare?

Ja, det anser vi. Med tanke på resultatet och med tanke på att man dessutom kan använda Rot-avdraget och dra av 30% av den totala kostnaden så finns egentligen inga anledningar att måla själv. Det är prisvärt!

← Äldre inlägg