Om du vill ha ett gummimaterial med lång livslängd och som håller tätt inte bara mot fukt eller smuts, utan även luft, ska du välja cellgummi. Få andra gummimaterial rår på just cellgummi.
När ska man använda sig av cellgummi? Den oinvigda kanske inte har en aning. Få lekmän som inte är insatta i gummibranschen skulle en dag få för sig att sätta sig ned och googla efter “cellgummi”. Det skulle kanske vara om de har sett frågan i något frågesportspel på tv och vill veta svaret innan de har hunnit ge det i programmet. Om du hinner före programledaren och deltagaren kan du känna dig lite mallig över att veta att cellgummi är dels elastiskt, men framför allt väldigt poröst. Det har en lång livslängd vilket gör att många gärna använder sig av cellgummi på platser där det är väldigt omständligt att behöva byta titt som tätt.
Cellgummi är i en klass för sig
Eftersom det finns en stor poäng i att cellgummi är ett så långlivat material använder man det till exempel i tätningar, förpackningar eller som en del av ett isoleringsmaterial. Det man vill åt bland cellgummits egenskaper är förmågan att stöta ifrån fukt, smuts eller bara vanlig luft. Beroende på ändamålet såklart. Däremot kan det vara bra att känna till att det är skillnad på cellgummi och cellgummi. Gummimaterialen kan skilja sig från en variant till en annan när det handlar om cellstruktur och täthet. Råmaterialet kan också variera. Men överlag är i alla fall slitstyrkan oerhört imponerande.
Andra inlägg
- Betongarbeten som skapar en hållbar infrastruktur
- Snickare i Upplands Väsby förverkligar dina husdrömmar
- Papptak i Stockholm för alla typer av fastigheter
- Hemligheten bakom att välja rätt byggbutik
- Byggställningar i Stockholm – en förutsättning för säkra byggprojekt
- Rörmokare i Huddinge för alla dina behov
- Renovera kök i Stockholm med omsorg och kvalitet
- Villarelining Stockholm - vanliga frågor
- Badrumsrenovering – en ny era för ditt badrum i Solna
- Lösullsisolering i Västerås