Vilken typ av brand är vanligast hemma?

Om det sker en brand i ditt hem vill du redan sedan innan gjort allt i din makt för att sakta ner branden. Genom olika säkerhetsåtgärder kan du göra din byggnad till en tryggare plats för alla.

Varje år sker det bränder i hem över hela Sverige. Många av dessa hade kunnat förhindras då bränder i Sverige ofta beror på stress och slarv. Det kan handla om att glömma att släcka ett brinnande ljus, eller att glömma att stänga av plattan på spisen. Även något som att inte släcka ut cigaretten helt kan leda till en brand. Andra orsaker till bränder i ett hem kan vara en öppen spis eller även elektriska fel. De flesta av bränderna i ett hem börjar i köket och det är en glömd spis som är den största bidragande faktorn. Bränder sprider sig snabbt, och kan snabbt förstöra ett helt hem. Det är därför viktigt att du har vidtagit åtgärder för att förhindra den snabba spridningen av en brand. Ett sätt att göra detta är via brandskyddsmålning.

Vad är brandskyddsmålning?

Huvudfunktionen med att utföra en brandskyddsmålning är att förhindra att branden sprider sig snabbt, och att rädda liv. Detta gör att brandkåren kan ha tillräckligt med tid för att utföra sitt arbete och få ut alla ur huset. Brandskyddsmålningen fungerar genom att färgen vid en eventuell brand sväller till ett skumlager. Detta skum dämpar sedan flödet av värmen, och hur tjockt skummet är beror på hur mycket färg som finns på väggen. En sak som är viktig är att färgen ska ha det utrymme som den behöver för att kunna svälla. Så att den kan ge ett brandskydd som hejdar branden i ditt hem eller på kontoret. Inte enbart skyddar den mot spridning av brand utan minskar även rökutvecklingen. Färgen hjälper dessutom till att hålla temperaturen nere, vilket klart betyder att det är säkrare.

Få hjälp av experter för att göra ditt hem säkrare

Det är viktigt att använda rätt material när en brandskyddsmålning utförs. Det är också vitalt att rätt mängd färg används för att kunna stoppa spridningen av branden. Anlita därför en professionell firma för att göra ditt hem eller kontor säkrare med brandskyddsmålning. Sök information på nätet och läs igenom recensioner från tidigare klienter. Du kan också kontakta ett flertal firmor för offerter. För privatpersoner som vill ha brandskyddsmålning i sitt hem gäller dessutom ROT-avdraget för arbetskostnaden.

8 Apr 2020