Varför ska jag välja plåttak?

Plåttak är ett ekonomiskt men slitstarkt alternativ till tegel- och betongpannor. Det är tidlöst och har en lång livslängd. Det finns också flera varianter och färger att välja mellan.

Estetiken på plåttak är tidlös och klassisk. Plåt har använts sedan 1800-talet för att klä taket och skydda mot oväder och är än idag ett av de populäraste materialen vid nybyggen. Idag är däremot materialet mycket mer slitstarkt än när det började användas. Det behandlas mot rost och är såklart i allmänhet av högre kvalité än innan, då tillverkningen förbättrats mycket under åren. Vikten är så mycket lättare än tegel och betong, vilket gör det lättare att lägga och kräver mindre av takstommen. Detta gör det också till ett mycket ekonomiskt alternativ.

Plåttak - välj den design som passar dig bäst

De många modellerna av plåttak samt färgalternativen ger dig chansen att lägga det tak som passar ditt hus estetik bäst. Om du gillar tegelpannornas gammeldagsa charm så kan du till och med välja ett plåttak som imiterar tegelpannor till utseendet. Då får du den äldre estetiken, men lättheten och hållbarheten som ett plåttak ger. Vill du ha ett ny-gammalt, men väldigt modernt plåttak kan du välja pannplåt. Det är en ny favorit hos arkitekter, fast med ett väldigt gammalt ursprung. Takpannan är lätt att använda på exempelvis ett sadeltak och ger en nostalgisk känsla. I övrigt finns det klassiska plåttaket som du ser på de flesta hus idag. Vilket plåttak du än väljer så kan du oftast välja mellan svart, rött, grått och grönt. Läs mer om plåttak på denna webbsida: merasystem.se

31 Aug 2021