Trägrindar till trädgården

Många väljer idag trägrindar som en slags portar till sin trädgård. Ett sätt att hålla ovälkomna gäster ute och se till att barn eller hundar inte rymmer.

Hos många finns det ett behov av att visa var tomtgränsen går och att skapa något som ger insynsskydd eller säkerhet. Det kan vara en häck, en mur, ett staket eller ett stängsel. Vad man än väljer så behövs det även någon typ av ingång till trädgården, som en port eller en grind.

Precis som med själva inramningen så finns det många olika material att skapa grindar av. Valet kanske faller på en grind i metall eller i stängselnät, men de flesta brukar välja trägrindar till sin trädgård. Grindar som går att skapa efter egen smak och de behov som finns, men också en slags grindar som är enkla att tillverka och att laga, om det skulle behövas framöver.

Val av trägrindar

Hur ska du tänka när du bestämmer dig för din trägrind? Eftersom det går att tillverka trägrindar i alla möjliga storlekar och stilar så kan du välja grind efter stilen på ditt staket och ditt hus. Men det kan även vara en god idé att tillverka grinden efter de förhållanden som finns på platsen.

Om du har mycket blåsigt där grinden ska vara så kan det vara klokt att välja en grind som har mer luft och därmed inte är så hårt pressad av vinden. Kanske ska du även fundera på ifall du vill måla grinden eller ha den trären.

På denna hemsida kan du hitta mer info om trägrindar: www.trägrindar.se

14 May 2023