Trädfällning gav mer solbränna i Uppsala

Det besvärliga med träd kan vara att de växer. Särskilt om de står på en tomt och hamnar i vägen för kvällssolen eller hotar falla ner på huset. Då är det dags att beställa trädfällning i Uppsala.

Maria älskade sin lägenhet i det lilla flerfamiljshuset. Hon hade egen altan och en trädgård med både äppelträd och hallon. När hon först flyttade in tyckte hon att det lilla barrträdet som stod nära hennes altan var gulligt. Men för varje år så växte det sig större och större.

Till sist tog det bort soltimmar från hennes mysiga altan. Något som var skönt på sommaren men skapade kyla på vår och höst. Hon insåg att det inte bara gav skugga utan även kunde falla ner på huset vid en av höststormarna. Då bestämde hon att, oavsett vad de andra tyckte, skulle hon ringa en arborist och få trädet nedsågat.

Uppsalaföretag fixade trädfällning

Firman hon kontaktade hade ont om tider men hade en liten lucka följande vecka. Innan dess skulle de skicka en anställd för att se vad som behövdes i maskinväg och vilka redskap som krävdes.

Det visade sig att denna trädfällning i Uppsala var tvungen att ske i delar då trädet riskerade att falla på byggnader i närheten. De skulle också forsla bort all bråte som blev efter trädfällningen.

Även grannarna var glada över hennes agerande då de hade oroat sig för att det skulle falla på huset. Så äntligen kunde Maria njuta av solen från morgon till kväll.

4 Jan 2022