Tips innan du kaklar badrummet

Är du i full gång med badrumsrenovering och är i valet och kvalet när det kommer till kakel? Alternativen är många och det är svårt att bestämma sig. Här följer några tips som kan förenkla valet.

Att renovera badrum kräver många beslut av dig som husägare och det kan vara svårt att veta vad som är bäst för just ditt badrum. Ska det vara kakel eller klinkers och vad är skillnaden kanske du undrar? Vilket material ska användas? Ja frågorna är många och här ska vi försöka hjälpa dig att se lite klarare. Först och främst; vad är då skillnaden på kakel och klinkers? En klinkerplatta har en större kompakthet än en kakelplatta och är därför då mer tålig. Så det rekommenderas att man använder en klinkerplatta till att göra golv eftersom ett golv bör tåla mycket vikt då vi går på det. En annan fördel med klinker är att de är mindre hala när de är blöta och passar sig därför bra som golv för då slipper vi halka omkring där i badrummet. På väggarna kan man sätta kakel, klinkers eller natursten. Du kan välja i princip alla sorters former och färger.

Välja kakel

Att välja rätt kakel kan vara svårt när det finns så mycket att välja på med olika former och kulörer. Men en sak du kan ha i åtanke är prisklasser och vad det är för skillnader när det kommer till kvalitéten på kaklen. Om du väljer kakel i en billigare prisklass så kommer renoveringen givetvis bli en billigare historia, men då finns det större risk för att det uppstår skador på kaklet. Så om du ändå är igång och renoverar så kan det vara en god idé att lägga till några extra slantar för bra kvatitét som håller i längden. När det kommer till form och färg så har det en stor inverkan på hur badrummet senare kommer att upplevas. Väljer du till exempel ett kakel som kommer i stora plattor och är i en ljus nyans så kommer badrummet att upplevas som stort och luftigt.

Natursten

Det finns många vackra naturstenar att ha i sitt badrum och de passar sig också mycket bra i ett kök. Marmor med sina gråa nyanser och härligt spräckliga färg ger ett fint liv till rummet. Granit är även den en mycket uppskattad sten att använda i badrummet och den lämpar sig utmärkt eftersom det är en mycket hållbar natursten. Vi rekommenderar denna sida: https://www.renoverabadrumuppsala.nu/

17 Apr 2020