Tips för dig som ska starta entreprenad

Att starta egen entreprenadfirma är en dröm för många, och för att den ska bli verklighet krävs mycket jobb och rätt kunskaper. Ett bra tips är att läsa en kurs i entreprenadjuridik antingen innan man kör igång eller under tiden, samt lära sig allt som behövs kring bokföring. För att synas och skaffa kunder behövs även bra marknadsföring så det kan vara värt att investera lite tid även för det.

Lär dig om bokföring

Som egen företagare är det otroligt viktigt att hålla koll på alla papper, kvitton, fakturor och annat som ska redovisas. Har man inte koll på detta kan det leda till tråkiga konsekvenser så att lära sig allt som är nödvändigt om bokföring är ett bra första steg. Kan du klara av att sköta den själv eller behöver du anlita hjälp? Att driva en entreprenad kan vara nog så tidskrävande, så att dessutom sköta bokföringen på egen hand kan för vissa kännas övermäktigt.

Läs en kurs i entreprenadjuridik

Lagar och regler finns till för att följas och för den som för första gången planerar att driva en egen entreprenad kan det vara klokt att läsa en kurs i entreprenadjuridik. Det ger en bra grund att stå på och man får med sig kunskaper som kommer vara användbara i sitt företagande. Kurser i entreprenadjuridik finns att läsa på distans och varar i regel bara under ett par veckor, så har man inte möjlighet att göra det innan man startar sitt företag kan man lika gärna göra det under tiden man arbetar.

Läs mer om entreprenadjuridik på denna sida: https://www.entreprenadjuridik.nu/

Köpa eller leasa?

Driver man en entreprenadfirma behöver man ett flertal maskiner och verktyg. Dessa är otroligt dyra i inköp och det kan vara smart att fundera på om man ska köpa direkt vid start eller om det kan vara ett alternativ att leasa. Väljer man det senare alternativet får man en chans att komma på fötter med sitt företag och man hinner skaffa sig både kunder och kapital för att sedan göra dom stora inköpen.

Marknadsföring är A och O

Att marknadsföra sig på ett effektivt sätt är viktigt för att skaffa sig nya kunder och samarbetspartners. Marknadsför dig på egen hand eller ta hjälp av någon som har erfarenhet på området. Till en början kan det vara bra att annonsera i lokala tidningar och skaffa kanaler på digitala medier. Var aktiv och visa upp dina arbeten så kommer följarskalan att växa. Ett annat bra tips när det gäller marknadsföring är att köpa in profilprodukter, så som tröjor, kepsar och mössor att dela ut till kunder och bekanta.

Många bitar ska falla på plats för den som ska starta en egen entreprenad och det är viktigt att man har en plan. Vad säger lagar och regler inom entreprenadjuridik, hur ska du nå ut till nya kunder och hur och när ska du göra alla stora inköp? Fokuserar man på en sak i taget får man också förutsättningar att driva sin entreprenad på ett enkelt och smidigt sätt.

1 Aug 2019