Takläggare på besök vid villa i Uppsala

En takläggare hyr man inte bara in för att lägga ett nytt tak. Det kan även vara klokt att be en takläggare i Uppsala besiktiga taket och renovera vid behov.

Det nya huset var perfekt och familjen kunde flytta in och börja sina liv som husägare. Lena hade trots det kontaktat en takläggare i Uppsala för att göra en besiktning. Visst var huset besiktigat innan köpet men hon ville vara säker på att det inte fanns några dolda fel.

Takläggaren inspekterade yttertak och takstolar för att se att allt var som det skulle. Denne kom med all sin utrustning och klättrade upp på tvåvåningsvillans tak. Lena gick in för att sätta på kaffe då hon inte klarade av att titta på när han gick däruppe. Hon visste att det var fånigt att oroa sig då han hade skyddsutrustning om något skulle hända.

Takläggare renoverar taket i Uppsala

När inspektionen var klar kom takläggaren Nils in för att berätta vad han sett. Det visade sig mycket riktigt att taket var i ett bra skick och det skulle inte behöva bytas på många år. Lena pustade ut. Men, fortsatte han, det fanns mossa som borde tas bort samt några tegelpannor som behövde bytas ut.

Nils sa att bytet av pannorna skulle förhindra att vatten trängde in. Ville hon att de skulle ta tag i det så skulle de även ta bort mossan på taket. Lena tackade tacksamt ja och lovade sig själv att kontakta firman för att på så vis hålla taket i bra skick.

15 May 2022