Ta semester och låt en målare i Stockholm fixa fasaden

Börjar det bli dags att måla om husets fasad? I så fall har ni ett gediget arbete framför er under sommarsemestern. Eller så väljer ni att anlita en professionell målare i Stockholm.

Färgen på fasaden hjälper till att skydda huset och hålla fukten ute. Det är därför det är så viktigt att måla om fasaden när färgen börjar flagna eller sprickor uppstå. Naturligtvis har fasaden även stor betydelse för hur huset ser ut och de allra flesta vill nog att huset ser fint ut.

Det är ett omfattande arbete att måla om huset och det går inte att slarva om man vill ha ett bra och snyggt resultat, och en fasad som håller riktigt länge. Först måste fasaden tvättas, skrapas och lagas, vilket bara det kan ta en vecka eller två för den som är ovan. Är man inte beredd att lägga hela semestern på att måla om huset är det bättre att anlita en professionell målare redan från början. Då slipper man också oroa sig för att inte bli färdig innan regnet kommer.

En målare är bra på att färgsätta hus

Innan man kontaktar en målare är det bra att fundera vilken kulör man vill måla huset i. Det kan vara bra att känna till att man ibland behöver tillstånd från kommunen innan man byter kulör på huset. Man kan också välja att byta färgtyp, men oftast målar man med samma slags färg som tidigare. En målare kan alltid ge bra tips om både kulör och färg. Läs mer om målare på denna hemsida: https://vafomaleri.se/

16 Oct 2021