Ta hjälp av arkitekt

Tänk dig känslan att få ett nytt skräddarsytt hus att bo i. Allt byggt efter dina högsta önskningar och behov, gällande utseende och rent praktiskt. Låt en arkitekt ta del av era tankar och önskningar och se drömmen skapas framför dina ögon. Först på ritbordet och sedan i verkligheten.

En professionell arkitekt har hög känsla för estetik, kvalitet och kommer ta fram bästa lösningarna för dina praktiska behov. Det handlar om så mycket mer än att skapa en praktisk byggnad. Känslan är central i processen. 

Hur går det till?

Inledningsvis måste man som kund noga specificera alla krav och önskemål. Självklart måste man här också uppge budgeten. Få inspiration av andra hus och byggnader och plocka russinen ur kakan för ditt unika hus. Det går självfallet även att bygga ut vissa delar av ett befintligt hus med hjälp av en arkitekt.

Det kan ge en härlig och modern känsla av det gamla huset. När arkitekten är informerad och har fått alla behov och krav klart för sig får man ta del att husritningen en första gång. I detta skede kan man göra justeringar tills alla är nöjda.

Från idé till verklighet

En skicklig arkitekt hjälper till att ta fram lösningar som en lekman inte tänker på. Det kan röra sig om planlösningar som ger mer utrymme och värme och ventilation med mera. När man söker bygglov för nybygge eller tillbyggnad görs detta enkelt med korrekt ritning från arkitekten.

Det vanligaste är att arkitekten är med hela processen från idé till färdigt hus för att inget ska missas. Det är också väldigt säkert och tryggt om något skulle uppdagas under projektets gång. 

Arkitekten har koll på alla detaljer

Ett husbygge är så mycket mer än golv och väggar. Varenda list, dörr och fönster kräver en unik lösning i ett arkitektritat hus. Ljussättningen kan vara avgörande för känslan i ett rum. Byggnadsmaterial, färger, golv med mera likaså. Det samma gäller utsidan av huset. Vilket material ska huset byggas av? Känslan av ett sten- eller betonghus skiljer sig mycket. Ska det vara takpannor eller plåttak? Kolla noga upp för- och nackdelar.

Ska huset vara ett eller flera plan? I ett flerplanshus kan få betydligt fler rum och utrymme på samma yta. Hur ser marken ut där det ska stå? Är det en större lutning kanske det är smart med ett suteränghus. Kolla upp och bygg så uteplatsen eller terassen byggs i söderläge. Var ska garaget vara, i källaren eller fristående?

 

19 Feb 2019