Stålkonstruktioner för din byggnad i Göteborg

Hur ska du göra för att skapa en stabil grund till ditt höghus? Det är ju viktigt att huset inte rör på sig och att det kommer stå kvar, vad som än kan hända. Här kommer några tips för dig.

Om du har byggt en villa eller fritidshus, så vet du att det räcker att gräva ur jorden, lägga i fyllnadsmassor och sedan sätta huset på en betongplatta, plintar eller torpargrund. Du får ett hus som kommer stå kvar och som kommer vara stabilt och tryggt för dig. Men när det är höghus som ska byggas så krävs det mer än så. Du behöver kunna stabilisera huset långt ner i marken, så att huset inte trillar omkull. En åtgärd som många tycker är väldigt roligt att få delta i.

Stål som ankare

Liksom ett ankare behöver du något som kan hålla fast din fastighet i samma position. Och då finns det ett sätt att göra, så att du inte behöver oroa dig. Du kan använda dig av pålar i stål, som är ett material som kommer hålla sig starkt och stabilt i framtiden. Men hur gör man då pålar som kan räcka tiotals meter ner i marken? Det är en gjutning och en transport som inte hade fungerat. Därför måste man använda sig av kortare bitar som man sedan fäster med pålsvetsning i Göteborg. Ett sätt att få två separata delar att flyta ihop och bli starkare än de var på var sitt håll.

18 Jun 2021