Stålkonstruktioner byggs i Stockholm

Dagens smeder gör stålkonstruktioner som syns runt om i Stockholm. Där finns trappor, grindar och tak överallt som påminner om deras mångfaldiga kunskap.

Nu var det dags för ännu en stålkonstruktion att skapas i utkanten av Stockholm. På en höjd skulle nämligen ett torn byggas där man kunde njuta av utsikten. Men den hade även en annan funktion, och det var att inhysa en webbkamera som skulle visa den fina slalombacken som låg precis i närheten.

Ett inslag på kommunens hemsida hoppades man skulle locka människor att komma till förorten. Särskilt de som älskade att åka skidor och hellre bodde ute på landet. Anders som arbetade på kommunen hade kontaktat ett företag de beställt smide av förr. Men nu var det en rostfri stålkonstruktion de behövde.

Stålkonstruktioner är deras specialitet

Själva skapandet av dessa stålkonstruktioner skulle ske i företagets lokaler i Stockholm. Det enda solida stycket utan hål skulle bli de tre plattformar som utgjorde våningar man kunde stanna och hämta andan på under sin väg upp till toppen. Eller om man behövde samla sig för att man genom trapporna kunde se marken långt därnere och behövde samla mod.

När alla delar var svetsade och klara fraktades de upp till höjden. Där behövdes ännu lite jobb med att svetsa samman delarna så att det var säkert att vistas i tornet och att det kunde stå pall för väder och vind. Det skulle även förankras i marken så att det stod extra stadigt. Den smed samt en lärling som var på plats var de första som fick klättra upp och blicka ut över staden där nere.

25 Nov 2022