Spara pengar när du ska renovera köket

Köket är ofta det viktigaste rummet för många. Här är vi beredda att lägga stora pengar när det är dags att renovera hemma. Men innan du slår på stort - tänk en vända till. Lite eftertänksamhet och god planering kan hjälpa dig att spara stora pengar!

Köket slits hårt och därför bör du satsa på smarta slitstarka material. Annars måste du snart renovera om köket igen och igen. Köket är också det rum som vi tycker berättar mest om oss själva - fundera över vad du vill berätta? Sätt dig ner själv eller med familjen och tänk på vilka värderingar som är viktiga för dig - vad vill du känna när du kommer hem till ditt eget kök? Ska det vara hemtrevligt eller är det viktigast för dig att köket känns fräscht och funktionellt? Gillar du att laga mycket mat kanske det är arbetsbänkens höjd som är viktigare än kaklets färg och form. Du kanske ska lägga pengarna på en mycket bra köksfläkt istället för en mycket snygg fläktkåpa.

Välj bort onödiga kostnader

Genom att gå igenom kökets funktion bit för bit kommer du snart att märka vad som är viktiga investeringar för dig och eventuellt andra i familjen. Vitvaror kostar ofta mycket pengar att byta ut. Det är många som både vill satsa på miljövänliga kylar och frysar samtidigt som designen har blivit allt viktigare under senare år. Om du tänker efter så räcker det kanske att köpa en bra miljömärkning - dina vitvaror måste kanske inte vara helt strömlinjeformade och ha både kolsyrefunktion och ismaskin inbyggt i sig.

Eftersom vi använder mycket vatten i våra kök är det viktigt att väggar runt diskbänken håller rätt mot fukt och väta. Här är det smart att lägga pengar på ett fackmannamässigt utförande som du kan känna dig trygg med. Investera gärna i en hantverkare här och spar istället på möbler och andra småsaker till köket. Det kommer du att tjäna på i långa loppet

Välj golv som håller

Kökets golv slits ofta rätt hårt eftersom många dagligen vistas en hel del i sina kök under flera olika delar av dagen. Har du en stor familj så får golvet verkligen göra ett grovgöra i köket. Här kan det vara smart att satsa på ett golv av hög kvalitet. Det behöver däremot inte vara trendigt. Trender kostar och kök ska hålla länge, försök att tänka långsiktigt och hellre satsa på ett rejält stengolv eller ett gediget trägolv även om senaste inredningstidningen har sida upp och sida ner med säsongens finaste klinkers just nu. I slutänden är det du som ska bo i ditt kök, köp ett kök du trivs med! Det blir billigast för framtiden.

2 Mar 2017