Solceller för dig som värnar om miljön

Solceller är inte bara bra för miljön, de ger förnyelsebar energi och bidrar till att du inom relativt snar framtid kan ha hela din elförsörjning gratis.

Solens energi är något som du kanske tror ska vara i all evighet. Det är dock inte fallet men den beräknas i alla fall lysa i några miljoner år till. Tillräckligt länge för att den ska kunna anses vara en bra källa till din och andra människors elförsörjning. Om du bara härdar ut kommer det att blir mer eller mindre gratis.

Att ha gratis el vore väl något som skulle kunna gynna de flesta. Det är en sak du kan styra över mer eller mindre själv genom att skaffa dig solceller. Eller varför inte en hel solcellspark om du nu råkar ha en stor yta mark som du inte vet vad du ska använda till. Och om du inte vill köpa kan du alltid leasa.

Solceller går att leasa

Visst låter det smart att kunna leasa solceller när helst du behöver? Faktum är att det redan finns företag som sysslar med att leasa ut solceller. Det är förnuftigt för dig som inte vet hur länge du kommer att vilja bo kvar på den plats där du nu har ditt hem eller har en fastighet att förvalta.

Det är snabbt och enkelt att installera solceller. Skulle solen inte lysa en dag där du bor kan du lätt köpa el från någon annan som har solceller och har överskott. Sedan säljer du din på liknande vis den dag då solen lyser hos dig och du själv har fått ett överskott. Finurligt som bara den.

24 Jan 2023