Så vet du att du har en duktig rörmokare

Letar du efter en duktig rörmokare? Om du letar efter en duktig rörmokare och undrar över vad som är en bra rörmokare och vad som inte är det, kan vi hjälpa till genom att ange några bra egenskaper som man kan jämföra de olika rörmokarna med. Här anser vi inte att det viktigaste är att man är billig. En billig rörmokare behöver inte vara en duktig sådan, bara för att de tar ett lågt pris, tvärtom. Och inte heller behöver det betyda att en rörmokare som tar ett högt pris är en duktig sådan. Det är inte alltid som priset korrelerar med arbetsprestationen. Då kan det i stället vara andra egenskaper som visar på en duktig rörmokare.

1. Kan ge tips och bra råd

Att utbilda sig till VVS-montör, som det heter numera, är kanske inte så svårt. Alla som kommer in på utbildningen kan utbilda sig till VVS-montör, men hur de sedan arbetar är ju en helt annan femma. Vi anser ju att en duktig rörmokare ska kunna lyssna på sina kunder och ta in vilka problem som de har med sina rör eller ventiler. Då kan det vara viktigt att få de tips och råd som man behöver, eftersom man själv inte kan så mycket om rör (de flesta av oss vet ju inte hur de fungerar).

2. Service och tillgänglighet

En bra rörmokare bör ju vara någon som man kan få tag i. Det är inte roligt att anlita en rörmokare som man aldrig får tag i. Och när man får tag i rörmokaren vill man helst få så raka besked som det är möjligt om tillgänglihet och vilka tjänster som rörmokaren kan erbjuda. En rak kommunikation är alltså viktigt att få med en rörmokare. På så sätt slipper man missförstånd och frustrationer.

3. Villig att ta ansvar

En rörmokare som är villig att ta på sig ansvar för ens rör, får ju en som kund att känna trygghet. Och känner man trygghet med en rörmokare är det ju någon som man gärna återkommer till och vill anlita igen. Då är det bra om rörmokaren har dokumenterat vad den har gjort med dina rör, så att du som kund, inte ska behöva berätta allt på nytt.

Bor du i Stockholm och behöver en VVS-montör?

Googla i så fall "rörmokare" och "Stockholm", så får du kontaktuppgifter av Google. Ta sedan kontakt, fråga först om offert och referenser. När du sedan har hittat den med bäst referenser i förhållande till offerten är det bara att anlita en sådan.

3 May 2019