Så snyggar man upp trägolven enkelt med golvslipning i Sollentuna

Det går att fräscha upp en sliten och trist parkett genom att slipa om den. Bäst är att anlita ett företag som är specialiserade på golvslipning i Sollentuna.

När man slipar om ett trägolv tar man bort det allra yttersta skiktet och får på så vis fram fräscht trä igen. Det går faktiskt knappt att se någon skillnad på ett nyslipat trägolv och ett som är nylagt annat än att träet ofta är vackrare på gamla trägolv. Det beror på att man förr i tiden ofta använde väldigt gediget och bra trä när man tillverkade golv.

Det finns maskiner att hyra för den som själv vill slipa sitt trägolv men sedan rotavdraget infördes lönar det sig knappt. Det är heller inte lätt för den som är ovan att få golvet helt jämnt. Risken finns att man också slipar mer än nödvändigt och golvet blir så tunt att det inte kommer att gå att slipa igen i framtiden.

Viktigt med efterbehandling efter golvslipning

Efter att man har slipat ett golv måste det också efterbehandlas – annars kommer golvet snart behöva slipas om igen. Men ett golv som inte skyddas med exempelvis lack, olja eller vax kan också bli helt förstört om fukt och smuts tränger in i det obehandlade träet.

För den som vill ha hjälp med golvslipning i Sollentuna kan det löna sig att först ta in kostnadsförslag från några olika aktörer och jämföra priser. Men det är viktigt att man också ser till erfarenhet och även väljer ett företag som använder sig av moderna maskiner som inte slipar mer än nödvändigt. Dagens moderna slipmaskiner samlar också upp slipdammet.

27 Aug 2022