Så slipper du ta in vikarier

Saknar du folk inom byggbranschen. Att ett bygge står stilla kostar både den som har lagt ut bygget på entreprenad och den som ska fullfölja kontraktet. Kunderna klagar, byggherren klagar och framför allt långivarna vill ha tillbaka sina lån. Ett bygge som står stilla kan kosta flera miljoner om dagen om det vill sig riktigt illa. Det vill som verksamhetsledare och produktionsledare inte vara med om. Då är det bättre att anlita folk från en firma med  personaluthyrning inom bygg i Stockholm. 

Finns företag med personaluthyrning i Stockholm

Det finns företag med personaluthyrning på exakt samma sätt som till exmpel Manpower eller andra företag som hyr ut sin egen personal. Då får du en annan "Kalle" än den som råkar ligga hemm med bruten fot eller mässling. För byggföretaget som har kontrakterat folk för bygget, kan det kännas snopet när de är sjuka och bygget inte fortskrider. Då kan det vara tryggt att kunna se att bygget trots det fortggår och att ingen behöver förlora pengar och resurser på att någon stackare är sjuk.

Samma företag kan rekrytera till nya tjänster

Behöver du nytt folk till ditt bygge? Det kan vara en lång process att hitta rätt person till ditt bygge. Då finns det hjälp att få om du anlitar en oprofessionellt rekryterare. Det finns många företag som specialiserar sig på att hitta rätt personal. Tyvärr är det inte alltid Arbetsförmedlingen som gör det bästa jobbet för att förmelda folk till rätta tjänsterna. Tvärtom, ibland kan andra aktörer vara nog så bra, som ett bemannningsföretag som exempel. De har ofta helt andra resurser att nå ut till dem som har de rätta utbildningarna för de olika företag som söker personal.

Så går det till att hitta personal

Det finns några olika bemanningsföretag, om än inte så många just inom byggsektorn. Ett av dem som du mycket väl kan anlita är initium.org. Då kan du gå in på deras hemsida och få veta hur de kan hjälpa just dig. Sedan kan du ta kontakt med dem och berätta vad det är som du vill ha hjälkp med. De återkopplar till dig och föreslår en av de många hantverkare som de har. Då har de gjort allt det arbete åt dig som du egentligen behöver göra; kontrollera att hantverkarna har de rätta utbildningarna, har uppehållstillstånd för arbete i Sverige och är tillräckligt kompetenta. Här kan du läsa mer om hur du kan gå till väga för att anlita någon från bemanningsföretaget inom bygg i Stockholm.

28 Dec 2018