Poolen som trädgårdens vackra smycke

Att ha en egen pool på tomten har blivit en dröm för många husägare. Det finns uppblåsbara, fasta, nedgrävda och naturpooler. En hel värld av möjligheter som bara står och väntar på dig.

De uppblåsbara poolerna har blivit mycket populära bland småbarnsföräldrar. Barnen älskar att plaska och att få doppa sig i härligt, varmt vatten. Och ju större barnen blir desto större blir också poolerna.

De modeller som kallas för ovanjordspool, vilket även innefattar de uppblåsbara, har blivit så pass vanliga att de mer eller mindre finns i varje villaträdgård under sommaren. Ett billigt och enkelt sätt att få njuta av ett bad i sin egen trädgård. Och dessutom ett smycke, med sitt vattenglitter.

En permanent lösning

Skillnaden mellan att ha en portabel pool och att bygga pool på tomten är att den platsbyggda poolen blir en mer stabil och permanent lösning. Det märks också på materialet och all extrautrustning som finns att köpa till. För permanenta pooler brukar man satsa på en ordentlig inramning av ett trädäck eller klinkerplattor.

Det är även mycket snyggt att planera några väl valda rabatter för att mjuka upp nära poolen. Men inte för nära så att det blir onödigt smutsigt i poolen. Lampor som lyser upp i vattnet ger en nästan drömsk syn, som är mycket populär. Det är även en säkerhetsdetalj som visar var vattnet finns, även på natten. Och som säkerhetsdetalj brukar man även använda sig av ett pooltak, för att hindra att någon trillar i.

7 Jun 2021