Plattor av skiffer förskönar hus och trädgård

Medelhavsträdgård eller engelsk täppa? Idag går det att hitta plattor av skiffer i alla slags trädgårdsstilar. Ett gediget stenmaterial som alltid är populärt.

Den som funderat över skiffer som plattor på trädgårdsgångarna har kanske funderat ett varv till när det kommer till priset. För i konkurrens med grus eller betongplattor håller plattorna i skiffer en högre prisklass. Men i gengäld är det ett stenmaterial som aldrig behöver fyllas på och som inte heller kommer bli bedagat med åren.

Med skifferplattor i trädgården går det att få en trädgård som passar in i de flesta stilar. Kanske är det inte precis det som känns självklart på ett torp i skogen, men med sin naturliga stil går det kanske även att klämma in bland granar och tallar. Och talar man om medelhavsträdgård eller modern trädgård så kan det inte bli mer passande än skiffer, enligt experterna.

Plattor av skiffer inomhus

Går det att ha skifferplattor även inomhus, kanske du undrar? Svaret på den frågan är att det finns en mängd olika skärningar och produkter som även går att använda inomhus. Från golv till väggar och köksbänkar kan beklädas med denna natursten.

Det går även att få en mängd andra produkter i skiffer, som kan matcha de mer beständiga partierna inomhus. Vissa inredningsarkitekter tipsar även om att ha skiffer på både insida och utsida vid ett större glasparti. Det är något som gör att utsidan känns som en naturlig del av insidan för ökad trivsel under hela året.

19 Apr 2023