Plats på tomten? Bygg ett Attefallshus

Det finns ett värde i att maximera sitt boende och de flesta av oss drömmer väl om att skaffa mer yta – något som dock är få förunnat; även för husägare. Att bygga ut kräver ofta ett bygglov och ett sådant brukar ta ganska stor del att behandla. Och; med ett bygglov så kommer även en kontrollansvarig på köpet och där denna måste ha betalt och där en sådan måste vara med i genom hela processen – på gott och ont. Kort och gott – en utbyggnad må låta som en ganska lätt match; men den kräver en ganska långdragen procedur innan man ens slagit i sin första spik.

Dock; det finns en annan typ av byggnad – en som vi anser vara väldigt mycket bättre än vad i stort sett samtliga utbyggnader är. Vilken? Jo, ett så kallat Attefallshus. För att bygga ett sådant krävs nämligen inget bygglov – det räcker med att du ansöker, genom att skicka ritningar, till byggnadsnämnden i den kommun du bor i och där sällan ett nekande svar ges. Vad är då – utöver detta positivt med ett Attefallshus och varför rekommenderar vi ett sådant?

Vi kan här säga att du bor i Stockholm och funderar på att bygga ett Attefallshus på din tomt – dessa fördelar tycker vi bör överväga dig att slå slag i saken:

  • Ett Attefallshus går att bygga till en storlek om maximalt 25 meter2 och är således enväldigt stor byggnad som mer än väl kan fungera som en permanent bostad. Ska du bygga ett Attefallshus – se till att dra in vatten och el direkt.
  • Som sagt; ett Attefallshus fungera utmärkt som en bostad och i och med att du bor i Stockholm så finns det all anledning att överväga en annan aspekt – att hyra ut ditt Attefallshus. Bostadskrisen är, som alla vet, monumental i Stockholm och du kan lindra denna genom att hyra ut ditt Attefallshus till exempelvsi en student. Två flugor i en smäll – du får in lite extra pengar och du ger samtidigt en ung person en chans att bo tryggt i vår huvudstad.
  • Lätt att bygga. En sanning med viss modifikation givetvis – allt beror på din egen händighet. Men faktum är att du kan beställa ett Attefallshus i byggsatser och anlita exempelvis en snickare för att sätta ihop det åt dig om du inte klarar av det på egen hand.
13 Mar 2018