Planera rätt inför badrumsrenoveringen i Bromma

Bor ni i Bromma och ska renovera badrummet? En badrumsrenovering är ett roligt projekt men för att få ett badrum som håller i flera årtionden måste man vara noga med valet av hantverkare.

Ett badrum renoverar man inte så ofta, vilket gör det till ett roligt projekt. Men för att renoveringen ska bli riktigt lyckad måste man vara noga med planeringen, men också i valet av hantverkare. Det kan kosta en hel del att renovera badrummet och det är därför viktigt att redan från början sätta en budget. Då blir det lättare att sedan välja material och inredning, eftersom det finns i alla möjliga prisklasser. Att också veta vilken stil man vill ha på badrummet gör det enklare att välja då det annars är lätt att gå vilse och påverkas av trender. Man ska trots allt stå ut med färgval och annat för ganska lång tid framöver.

Totalentreprenad gör badrumsrenoveringen smidigare

Det kan vara bra att mäta upp badrummet och att rita en enkel skiss där man markerar ut var exempelvis dusch, handfat, toalett och tvättmaskin ska placeras. Skissen underlättar sedan planeringen av badrummet och det blir lättare att beräkna materialåtgång och välja storlek på badrumsinredning etc. Men skissen är också bra att ha när man kommunicerar med hantverkarna, då det ofta blir lättare att förstå varandra. När man väljer hantverkare till en badrumsrenovering måste man förvissa sig om att de är certifierade för våtrumsarbete. Enklast är att anlita en byggfirma som erbjuder totalentreprenad och som har badrumsrenovering som sitt specialområde.

18 Jan 2022