På det sättet kan man isolera balkongdörren

Har du en balkongdörr som släpper in en massa kall luft? Då kan det vara en bra idé att isolera balkongdörren så att du slipper få ut en massa varm inomhusluft. Det kostar ju faktiskt en hel del att vämra upp ett helt hus, eller en stor lägenhet. Om du vill sänka dina uppvärmningskostnader är det viktigt att isolera din bostad bättre. Om du samtidigt ser över dina ventiler, kan du sänka dina uppvärmningskostnader med flera tusenlappar. Ibland hjälper det inte att endast isolera fönster och dörrar. Har man dåliga ventiler kan man ändå inte få den effekt som man förväntar sig genom att isolera fönster och dörrar. Visste du att den största boven i en bostad som läcker ut värme är ventilerna? Väljer du andra ventiler kan du effektivt dämpa utflödet av varm luft.

Så kan du isolera bakongdörren

Att ha en balkongdörr som det drar från är inte bra varken för människor eller djur. Särskilt små barn kan drababs av ohälsa om man har en balkongdörr som det drar in från kylan utomhus. Små barn vistas ju mest på golvet vilket gör dem mer utsatt för drag som går längs golvet. Då är det bäst att se till att isolera balkongdörren ordentligt. Ett sätt, som är det billigaste sättet att isolera balkongdörren är att riva ut de gamla isoleringstejperna och listerna som sitter på insidan av balkongdörren. Förhoppningsvis hjälper det lite grann, men det är sällan som det är en helhetslösning. Du kanske kan bli tvungen att byta ut hela dörren så att du får en dörr som inte är lika sliten och som hpåller borta kylan från balkongen under vintern.

Glasa in balkongen är bästa sättet 

Ett mer kompilcerat sätt men som ger mest i längden är att isolera bakongdörren genom att glasa in hela balkongen. Det är det absolut mest effektiva sättet att få en balkong som effektivt håller borta kylan och då slipper du få in kylan via balkongdörren. När du glasar in balkongen kan du få lite olika alternativ till inglasningen av din barlkong. Antingen får du en inglasning med, eller utan profiler som kan dela av din inglasade balkong, eller så väljer du en inglasning utan profiler och då delar den inte av inglasningen av balkongen. Då installerar man profiler med skenor där fönsterglasen kan skjutuas åt sidan så att de kan öppnas, eller så har man fönsterglas som du kan öppna som vanliga fönster. De kräver helt andra slags inglasningar. 

öppen balkongdörr i lägenhet

Välj glastak med eller utan plast

Antingen kan du välja glastaket med eller utan plast. De flesta glastak har ljus, eller vit plast för att du inte ska få in mindre utan mer ljus på din inglasade balkong. Men du kan även ha ett genomskinligt glastak, och får då en balkong som ännu mer känslan av att vara utomhus på balkongen.

22 Jan 2019