Överlåtelsebesiktning besparar husägare huvudvärk i Gävle

Överlåtelsebesiktning i Gävle är A och O för dig som inte vill tillbringa din första tid i ditt nya hus med att renovera och reparera allehanda fuktskador.

Vad är det första du vill göra när du har flyttat in i ditt nya hus? Sannolikt är det inte att beställa renovering av en sent upptäckt fuktskada. För att undvika detta mardrömsscenario är det viktigt att du ser till att få en överlåtelsebesiktning gjord i samband med att du köper huset.

Vid en överlåtelsebesiktning går en oberoende besiktningsman grundligt igenom allt som har med fastighetens skick att göra. Det inkluderar att leta efter dolda saker, som du själv inte kan se med blotta ögat. Även marken huset står på kommer få sig en översyn, för att du ska slippa alla möjliga oönskade överraskningar som ny husägare.

Överlåtelsebesiktning gör att alla inblandade slipper strul

Att begära en överlåtelsebesiktning i Gävle när du köper hus är alltså inga konstigheter. Sannolikt kommer säljaren i sin tur beställa samma besiktning när det är dags för honom eller henne att göra sitt nästa köp. Det är, som man säger, lika för alla.

Även om en säljare naturligtvis vill ha en snabb affär till högsta pris, har han eller hon inget eget intresse av att det ska uppstå tveksamheter i efterhand kring husets skick. De allra flesta vill nämligen undvika trassliga försäkringsärenden och återkallande av köp, vilket tyvärr kan bli fallet om en köpare inte fått korrekt information om husets skick innan köpet.

1 Sep 2022