Oönskad trädfällning i Sollentuna

Vackra träd vill man värna om. Men ibland finns det anledning att göra en trädfällning i Sollentuna om det finns risk att det kan skada egendom om det skulle rasa i ett oväntat oväder.

Astrid hade kämpat hårt för den vackra eken som står på tomten. Huset hade funnits i familjen under många generationer, likaså den gamla eken som hade sin egna historia. Astrid hade som ung, tillsammans med sin nu avlidne make, ristat in ett hjärta med deras initialer när de precis träffats.

Senare hade de skrivit in barnens namn och födelsedatum. Trädet bar minnen av Astrids tid tillsammans med maken, så när barnen ville hyra in ett företag som arbetar med trädfällning i Sollentuna satte hon sig på tvären.

Trädfällning i Sollentuna blev ett vackert minne

När barnen förklarade att huset kunde förstöras om ett oväder fällde trädet, gav hon med sig. Även om trädet var viktigt var huset ännu viktigare då det skulle gå i arv i generationer.

Trädfällning bokades in och Astrid åkte till sin syster några dagar. Hon inte ville se på när en bit historia försvann. Det gjorde för ont helt enkelt.

Arboristerna sågade ner trädet bit för bit då det annars riskerade att falla illa. Roten fick vara kvar. Allt skräp tog de med sig så att inga grenar fanns kvar.

Sonen hjälpte Astrid ur bilen och ledde henne till platsen där eken stått. Roten hade blivit en grund för minnestavlan som sågats ur stammen och där de gamla inristningarna fanns kvar som ett fint minne av svunna tider.

26 Feb 2022