Nytt tak på villan i Göteborg? Välj papptak

Har du funderat över att lägga papptak på villan i Göteborg? Inte det? Då är det kanske dags att börja göra det. Vänd dig till en takläggare med en förfrågan.

Om du är i planeringsstadiet för att lägga om taket hemma på villan i Göteborg så funderar du säkert över vilken typ av tak du ska lägga. Att använda samma slags takmaterial som det befintliga känns kanske som det mest självklara valet. Men det kan vara värt att tänka till lite extra. Det kan finnas andra material som ger fler fördelar.

Papptak, till exempel. Är det något du reflekterat över? Det må låta som en B-variant, men moderna papptak är både snygga, hållbara och prisvärda. Det vill förstås till att taket läggs av proffs. Men det gäller ju oavsett vilken typ av tak man väljer. Inget tak är bättre än dess utförande. Och om man lägger själv så får man dessutom inga garantier på taket.

Papptak med underlag och yta

Det finns en del skillnader mellan olika typer av takpapp, vad gäller kvalitet och tjocklek. Dessutom behövs både underlagspapp och ytpapp. Men en fackman har koll på allt det där.

Det bästa du kan göra är att kontakta en takläggarfirma i Göteborg och be dem komma ut och titta på ditt tak. De tittar då på det befintliga skicket, mäter upp och tar alla uppgifter de behöver för att kunna ge dig en offert. Det enda du behöver göra är att acceptera offerten, sen tar de hand om resten. Och jobbet berättigar självklart till ROT-avdrag.

7 May 2023