Nytt golv som livar upp bostaden

Har katten rivstartat alltför många gånger på parketten? Eller skiner solen så starkt in genom fönstren att golvet blivit blekt? Idag är det lätt att lägga ett nytt golv var du än bor i Uppsala.

Ibland är det precis som om du har tagit på dig glasögonen och ser detaljer i ditt hem som du aldrig ens har sett förut. Det kan vara att du plötsligt ser golvet i ett helt annat ljus, eller att du inser att du har tröttnat på det. Kanske har du sett en bild i ett magasin där det funnits ett fantastiskt vackert golv. Ett golv som du vet hade passat som handen i handsken även i ditt hem. Ingen mening med att dra ut på det, utan det är bara att anlita en golvläggare som arbetar med att lägga nytt golv i Uppsala. För det är väl där du bor?

Till och med katten njuter

Om du lägger ett nytt golv för att det gamla har slitits av någon speciell anledning, är det klokt att tänka efter i förväg denna gång. Ett mjukt furugolv är inte ett bra ytskikt för dig som har en lekfull schäfer eller ett litet barn som vill åka rullskridskor inomhus. Och ett målat golv är inte heller perfekt som lösning om du vet med dig att du kommer att återkommande dra möbler över golvet. Så fast du är ute efter en trevlig och synlig effekt, ska du alltid fatta dina golvbeslut efter funktion.

11 May 2021