Nya pallställ kan förbättra lagerverksamheten

Som företagare kan man sukta efter ett höglager. Om inte förutsättningarna för detta finns så kan något så enkelt som nya pallställ ge bättre lagerfunktioner.

Har du sett ett höglager i drift någon gång? Det är en modern lösning för modern lagerverksamhet. Och det sparar markyta något enormt. Istället för att bre ut lagret i sidled så anordnas det i höjdled. Det kan handla om höjder i storleksordningen av 40 meter!

Lagerhanteringen kan, av naturliga skäl, inte göras med vanliga manuella truckar i ett höglager. Inte heller går det att använda golvbundna, automatiska truckar. Istället är det robotstyrda enheter som far runt, upp och ned, för att hämta eller lämna av godset. Och allt styrs via dator.

Moderna och smarta pallställ

En förutsättning för att kunna anordna ett höglager är förstås att man har en takhöjd som är anpassad för detta. Det innebär att det i princip endast vid är nybyggnation som det är aktuellt att bygga ett sådant. Så den som bedriver en verksamhet med begränsad lagerkapacitet men inte har möjlighet att bygga ut, kan bara sukta efter möjligheten till ett höglager.

Så, vad kan man göra istället då? En entresol kan vara ett alternativ, om det finns utrymme till det. Men ibland kan det faktiskt vara så enkelt som att slänga ut alla gamla pallställ och skaffa nya moderna varianter. Då kan man organisera om från grunden och utnyttja de finesser som finns i nyare typer av pallställage. Kontakta gärna en leverantör för att diskutera vilka möjligheter det finns. Mer om pallställ hittar du på denna sida: pallställ.net

25 Feb 2023