När du behöver rensa avlopp

Det kan hända alla; att man får stopp i sina avlopp. Är rören tillräckligt gamla, blir de utslitna, igentäppta av smuts, fett och annat som stoppar upp det som ska gå genom avloppsrören. Det är ju sällan som det händer ett vattenrören får stopp. Ja det kan ju hända om rören är gamla och springer läck. Innan det händer är det viktigt att antingen byta ut de gamla rören eller stärka dem med nya plaströr. 

Så går relining till

Om du är osäker på hur det står till med dina rör, kan du alltid googla "relining Stockholm" så att du får tag i en rörmokare som gör dessa relining i Stockholm. Ta referenser och offerter så att du vet att du får tag i rätt rörmokare och som kan arbeta med relining. De gör oftast först en undersökning och tar reda på hur dina rör ser ut inuti. De har då med sig en kamera som går in i rören och du får själv se hur det står till med dem. Om de då ser att rören är intakta, kan de göra en relining. Det innebär att de lägger nya rör inuti dina gamla. Det är då rör gjorda i plast. Sedan härdas plasten så att den lägger sig som en hinna innanför de gamla rören. På det sättet täpper de till alla skarvar i de gamla rören, och du får nytt, fräscht vatten i dina gamla rör.

Så går ett stambyte till

Om det är så att rören är mycket utslitna, och kanske snart går sönder, är det bättre att förstärka dem med plast innan de har gått sönder. Att byta ut hela stammar kräver mycket resurser. Ska man byta ut dem helt och hållet, krävs det att man river upp allt som finns kring rören i hus och hem. Man måste dessutom gräva upp de gamla rören och lägga nya under marken. Sedan när man har rivit upp väggar och golv, där rören går inomhus, måste man lägga nya rör. Efter det renoverar man både badrum och kök. Först efter det är möjligt att få nytt, fräsct vatten och problemfria stammar. Tänk på att när du gör ett stambyte, höjer du värdet på din bostad. Så även om det kräver en del resurser, är det förhoppningsvis kostnader som du får igen senare nör det är dags att sälja bostaden.

15 Feb 2019