När det är dags att bygga hus i Skåne.

Skulle du vilja bygga hus i Skåne? Vem kan i så fall hjälpa till att bygga hus i Skåne?

Drömmen seglar sakta upp och man ser sig själv bygga hus i Skåne. Ett vacker länga med utsikt över fälten eller varför inte en ståtlig villa i innerstaden. Kanske skulle ett fenomenalt glasbyggnad med utsikt över havet och dess brusande vågor vara ett alternativ. Låt oss dessutom komma ihåg att det kan vara något så enkelt som ett attefallshus som är drömmen. Ett eget litet kryp in för långväga gäster. Det kan även vara en ren ekonomisk investering för att kunna ha ett mycket enkelt bed and breakfast. Eller bara en möjlighet att förverkliga en dröm om att kunna sitta i sitt eget lilla hus och måla eller utveckla någon kreativ hobby. När det är dags att bygga hus i Skåne är variationerna fler än man kan tänka sig.

Att tänka på innan man sätter igång.

Har man för avsikt att bygga hus behöver man ansöka om bygglov. Det finns mängder med regler att förhålla sig till. Detalj- och översiktsplaner behöver tas hänsyn till och det kan vara viktigt hur man tänkt sig att ens hus eller annan byggnad ska se ut. Annat man behöver ta hänsyn till är vad landsting och kommun har för landskaps-och stadsbild planerad. Skulle man vilja bygga i utkanten av en stad är reglerna inte lika många som om man vill bygga mitt i staden.

Anledningar att söka bygglov

Anledningar till att ansöka om bygglov kan vara fler än vi vanligtvis tänker på. Det kan ju gälla en stor mast, ett vindkraftverk eller ett torn. Till och med att uppföra en mur eller bygga ett plank kräver tillstånd, precis som när man vill ändra en bostad eller göra en ombyggnad. Någon kanske vill bygga en transformatorstation andra vill anlägga parkeringsplatser. Har man en egen villa tomt och vill göra en parkering är det dock inget problem. Då behövs inget bygglov för parkeringsytan. Större anläggningar såsom nöjesparker, idrottsplatser, bad och golfbanor är ytterligare exempel på när det behövs bygglov. Därtill kan nämnas begravningsplatser, bergrum, tunnlar, motorbanor och skjutbanor. Sedan har vi ytterligare en gren som kan vara relevant för att bygga i Skåne. Turistnäringen som behöver båthamnar, campingplatser och rastplatser. Det finns tack och lov många duktiga byggföretag som har koll på allt. Det är bara att anlita någon av dem och sätta igång.

5 Apr 2020