Miljövänligt med omslipade golv

Som de flesta vet som är miljövänliga och som vill ställa om sin livsstil ett mer miljövänligt är det till att återvinna allt mer. Återvinna och återanvända. Det är dagens melodi och dessutom billigt, eller i vart fall billigare. När det kommer till inredning är det billigare att slipa om det trägolv man redan har. Dagens slipmaskiner är otroliga på så sätt att de dammsuger upp allt fint damm som skapas av golvslipningen. Förut bildades ett troligt fint damm som satte sig överallt där man inte hade sett till att skydda mot det fina dammet. Det tog dörflr otroligt lång tid att slipa om golv. Idag har man kortat ner den tiden och får snabbt ett fint trägolv. 

Slipa om de flesta golv

MÅgna vet inte om att et går att slipa om nästan alla slags golv, även plastmattor, om de är av de nyare modellerna. Du kan slipa om laminatgolv, parkettgolv förutom de andra golv som är lagda i tiljor (breda plankor). Det enda som krävs är att det finns 2,5 centimeter att slipa för att det ska gå att slipa om dem. Sedan är det bara viktigast att inte slipa ojämnt eller komma ner till underlaget. Det är därför det är så svårt för oss lekmän att göra det på egen hand.

Anlita golvslipare i Stockholm

Det klara alternativet är att anlita hantverkare som utför golvslipning i Stockholm. Om du inte redan nu känner till passande hantverkare för detta uppdrag kan man alltid googla "golvslipning Stockholm", eller "golvslipning" plus den ort där du bor för att få tag i sådana som kan golvslipning. Det är ju inte alla som är bra på detta. Efter det är det bara att ta kontakt med några av de föreslagna hantverkarna som kan utföra golvslipning i Stockholm, eller där du bor. Be om offert och referenser. 

Viktiga kriterier för golvslipning

Dels bör ju de hantverkare som säger sig kunna utföra golvslipningen vara erfarna golvslipare, till exempel ha egen ansvarsförsäkring på sitt arbete så att de tar ansvar för om något skulle hända, fel kan göras av alla och en olycka händer så lätt. Men är de erfarna bör ju inte fel begås. Nöjda kunder är en annan viktig indikation på att de är rätta hantverkare som också bryr sig om kunden och ser till att alltid få nöjda kunder. Goda referenser är alltid en viss garanti på att de bryr sig om arbetet och har en god känsla för servicen. 

10 Jan 2019