Med stamspolning i Stockholm slipper du problem med avloppet

Stamspolning är ett bra sätt att åtgärda avloppsstopp i Stockholm. Fast gör man det i stället i förebyggande syfte kan man helt slippa problem med avloppet.

Ett avloppsstopp brukar börja med att det tar tid för vattnet att rinna ner i diskhon eller duschen. Det kan också lukta illa från avloppet och ibland hörs det även bubblande ljud. Det brukar vara fett, tvålrester och smuts som klumpar ihop sig och som fastnar i rören. Därför ska man vara noga med att aldrig spola ner olja och fett.

Frityrolja ska i stället lämnas till återvinningen. Det kan också vara bra att torka ur stekpannan med hushållspapper innan man diskar den. Att ha som vana att regelbundet hälla ner en rejäl klick diskmedel i avloppet och efter ett par minuter spola med hett vatten kan också hjälpa. I andra fall måste man göra en stamspolning.

Hur ofta ska man göra en stamspolning?

Stamspolning är ett skonsamt och effektivt sätt att åtgärda avloppsstopp i Stockholm. Fast ännu bättre blir det om man regelbundet utför stamspolning i förebyggande syfte. Detta eftersom smuts, fett och allt annat som fastnar i rören sliter på dem. Samtidigt slipper man problem med avloppsstopp och rör som går sönder och orsakar fuktskador.

Faktum är att man kan få rörstammar att hålla mycket längre genom att regelbundet utföra stamspolning. Det är husets ålder som avgör hur ofta man behöver göra en stamspolning men ungefär vart femte år brukar vara lagom. I samband med stamspolningen kan det vara bra att också utföra en rörfilmning. Detta för att säkerställa att rören är i bra skick.

Finn mer information om stamspoling här: https://www.stamspolningstockholm.se/.

16 Sep 2023