Med hjälp av en takläggare kan du få plåt över huvudet i Göteborg

Ska du lägga om ditt tak i Göteborg? Överväg om inte ett plåttak kan passa ditt hus. Det passar de flesta hus och en takläggare kan få det riktigt snyggt.

Ett plåttak är ett bra alternativ när man ska lägga om taket. Även om ditt tak har haft till exempel betongpannor tidigare kan du byta till ett tak av plåt. Det har fördelen att det väger mindre än pannor av tegel eller betong, vilket innebär att konstruktionen håller bättre.

Förr i tiden var plåten på tak ofta så tjock att en vuxen människa kunde gå på den utan att lämna spår i form av bucklor. Tekniken för att tillverka plåtar har dock gått framåt och idag är plåtarna betydligt tunnare. Trots det är de inte mindre hållbara, utan står emot väder och vind lika bra.

En takläggare vet hur plåtarna ska läggas

Plåt passar på de allra flesta hus. Det är inte själva materialet som avgör, utan mer vilken typ av plåttak man väljer. Ett äldre hus kanske till exempel passar bättre med en klassisk bandplåt medan ett modernt hus kan passa bättre med falsad plåt. Det är designen på huset som avgör.

Oavsett vilken typ av plåttak du vill ha på ditt hus kan en takläggare i Göteborg hjälpa dig. Det är oftast bra att ta in ett proffs, eftersom det är riskabelt att röra sig uppe på ett tak. En takläggare lägger plåtarna säkert och resultatet blir snyggt.

8 Mar 2023