Målare Norrköping - Frågor & Svar

Vad ska man egentligen tänka på i samband med att man planerar att måla om i hemmet? Målning är det snabbaste sättet att skapa förändring genom. Ny färg på väggarna ger en helt ny bostad. Men, vägen dit är långt ifrån lika spikrak som många privatpersoner vill göra gällande.

I många fall tjänar man på att anlita en målare i Norrköping och betala för ett professionellt jobb. I den här texten tänkte vi gå igenom lite kring fördelarna med att välja en målare, och vi gör det genom att svara på några vanliga frågor.

Fråga: Måste jag anlita en målare i Norrköping?

Nej, målning är ingen tjänst som kräver fackkunskaper och du bryter inte mot några regler om du målar på egen hand. Viss reservation ska emellertid sättas vid målning av våtrum där försäkringsbolag ofta ställer krav på ett fackmannamässigt utförande. Även gällande exteriör målning - fasader och tak - så bör man fundera på att ta hjälp av en målare i Norrköping så färgen i fråga fungerar som skydd för det underliggande materialet. Det handlar om mer än bara estetik.

Fråga: Kan en målare i Norrköping måla tak och golv?

Fördelen med att anlita en målare är att denne klarar av alla tänkbara ytskikt och snickerier. Oavsett om du vill måla en vägg, ett tak, golvet eller exempelvis fönstren så kan du med fördel låta en målare i Norrköping ta sig an detta - och ge dig ett perfekt resultat.

Fråga: Varför är jobbet av en målare i Norrköping bättre än jag?

Förklaringen ligger i det uppenbara: utbildning och erfarenhet. Att många privatpersoner underskattar vilket arbete som krävs i samband med att man målar om är ett faktum - och resultatet blir också därefter. En målare fokuserar primärt på grundjobbet och lägger ner mest tid på att slipa, spackla, tvätta, täcka och grundmåla. Lekmän gör detta - som bäst - lite pliktskyldigt. Däri ligger den stora skillnaden.

Fråga: Är det värt att anlita en målare?

Ja, det anser vi. Med tanke på resultatet och med tanke på att man dessutom kan använda Rot-avdraget och dra av 30% av den totala kostnaden så finns egentligen inga anledningar att måla själv. Det är prisvärt!

23 Aug 2022