Målare Nacka - Frågor & Svar

Vad ska man tänka på när det är dags att måla om i hemmet? Kan man måla på egen hand - eller gör man bäst i anlita en målare i Nacka? I samband med att man planerar för ett måleriprojekt så kommer det alltid upp en massa frågor som man behöver hitta svar på.

Det är något som vi tagit fasta på i den här texten. Vi ska rada upp några vanliga frågor och försöka svara på dessa så gott vi kan. Det gör förhoppningsvis att ditt nästa projekt blir lite enklare, mer effektivt och billigare.

Fråga: När behöver jag anlita en målare?

Varje gång! Nej, men skämt åsido här. Fler borde inse värdet som finns i att ta hjälp av en målare i Nacka. Det är inte helt lätt att få till ett perfekt måleri - eller ens ett halvlyckat sådant. Genom att ta hjälp av en målare i Nacka så får du en garant på att den vägg - exempelvis - som målas får en snygg finish i linje med dina förväntningar. Det finns även andra områden och detaljer där man mer definitivt kan säga att en målare bör anlitas. Ska du exempelvis måla om fasaden, måla om tak - innertak eller yttertak - eller måla golvet så blir svårighetsgraden ännu högre. Vid fasadmålning så handlar det dessutom inte enbart om att skapa ett snyggt uttryck - där handlar det om skydd och hållbarhet också.

Fråga: Hur målar jag som en målare i Nacka?

Det största felet privatpersoner gör i samband med målerier är att de kastar sig direkt på färgburken. Man vill komma igång och man vill bli klar. En målare lägger kanske 20 % av den totala tiden på detta, resten lägger han på att förbereda ytan som ska målas. Kort sagt: för att måla som en målare i Nacka så måste du lägga lejonparten av tiden på det tråkiga. Vilket innebär att du ska spackla, slipa, tvätta, täcka och grundmåla innan du kan sätta igång.

Fråga: Hur hittar jag rätt målare i Nacka?

Idag ser man en stor variation i kvalitet mellan olika målare och måleriföretag i Stockholm. Genom att vara noga med referenser och genom att kolla upp yrkesbevis samt erfarenhet så ger du dig själv bästa möjligheten att hitta en trygg och säker målare. Priset? Givetvis är det viktigt och givetvis så ska du ta in så många offerter som möjligt. Tänk dock på att väldigt lågt anbud kan indikera lockbete och att det kan komma att visa sig i det färdiga resultatet. Målet är alltid att ett måleri ska stå emot tiden tand och vara lika snyggt idag som om några år. Du har även rätt att använda Rot-avdraget när du anlitar en målare i Nacka. Det gör skillnad för priset du betalar. Genom detta kan du dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet.

13 Jul 2022