Lokala traditioner styrka hos målare i Södermanland

Det är viktigt att få tag på rätt målare i kulturbygden Södermanland. Här är trenden med byggnadsvård stark och det gäller att alla detaljer sitter på plats. Ner till minsta penseldrag.

Kanske har du liksom många andra dragit nytta av Södermanlands närhet till storstadsregionen Stockholm. De prisvärda villorna har möjliggjort en ny, grön våg av utflyttande storstadsbor. Många lever dock kvar i Stockholms fixering vid yta och sociala medier och försöker kapitalisera på sina nya hem genom byggnadsvård. Att ha koll på lokala traditioner och gamla färgkoder är dock inte en lätt sak för en amatör. Tur att det finns så många professionella målare i Södermanland som kan just sådant.

Målare i Södermanland trumfar den på Bondegatan

Att anlita en målare till ett måleriarbete som handlar om mer än att bara måla om en vägg kan kännas som en svår sak. Kan den lokala målaren verkligen ha samma koll som den du anlitade sist till väggmålningen i lägenheten på Bondegatan? Ja då, absolut. Kanske till och med bättre. De som arbetar som målare i Södermanland 2021 är luttrade vad gäller de nyinflyttade ex-stockholmarnas önskemål. Särskilt familjeföretag som varit verksamma i flera generationer i bygden kan det där med lokalhistoria. De har bara att rota fram farfars gamla färgkoder från firmans arkiv så börjar det lysa i ögonen på kunden. Lätt som en plätt. Och kombinerat med de genuina hantverkskunskaper som alla framgångsrika målerifirmor måste ha, kommer det bli succé både IRL och på sociala medier. Mer om målning på denna sajt: målaresödermanland.se

26 Oct 2021