Låt experterna undersöka taket!

Är du det minsta osäker på kvaliteten eller på status på ditt villatak, är det viktigt att kontrollera det, så att du är säker på att taket håller för många år framöver. Behöver du en kontroll, kan du alltid anlita experter på tak som kan tala om för dig hur det står till och om det krävs att du ska låta göra en renovering av taket.

Ingen vill ha en vattenläcka i sin villa

Det viktiga när du undersöker taket är att ta reda på eventuella läckor. Skadan av att få läckor på taket kan inte nog betonas. Får du in vattenläckor genom taket, in i huset, kan det förstöra hela huset om man inte åtgärdar det på en gång. Ett hus som drabbas av röta kan få en dom på sig som obeboeligt och det innebär att ingen får bo i det huset. Det blir omöjligt att sälja och duger inte till annat än att rivas ned.

Skaffa ett tak som står emot alla väder

Skulle det visa sig att du har ett tak som läcker in, bör du byta ut det mot ett tak som håller mot de väder som vi har i Sverige. De vanligaste taken som du lägger, och som man bygger med, är tegeltak. De håller i princip till de går sönder, och då på grund av sten, gren eller något hårt material som spräcker teglet. Läkten under teglet kan också påverkas, liksom takpappen under läkten. Takstolar kan behöva byggas om och ersättas med nytt byggmaterial. Här är det mycket viktigt att hålla efter så att taket behåller sin kvalitet och håller tätt.

Försäkringsfirmorna har tröttnat på ersätta dåliga tak

Försäkringsfirmorna har sedan länge, tröttnat på att ersätta villaägare som inte kan, eller hinner eller bryr sig om att renovera sina tak. De betalar helt enkelt inte ut någon ersättning, i värsta fall. Så för alla villaägare bör se över sina försäkringsbrev, om de har en försäkring om täcker skador på taket. Om inte är det dags att antingen byta försäkringsbolag, eller se till att det inte läcker in via taket. Och inte heller från någon annanstans in i villan för den delen. 

Anlita en takläggare i Västerås

Bor man i företagsvänliga staden Västerås, och har en villa eller radhus som man behöver se om sitt tak, kan det vara bra att ta reda på vilka firmor som är duktiga på takarbeten. Den som är mån om miljön, låter renovera taket och återanvänder det material som det egna taket är byggt av. Här kan du läsa mer om takläggare i Västerås: takläggarevästerås.biz.

7 Mar 2019