Låt ett VVS-företag inspektera dina rör

Har du problem med dina avlopp? Vet du vad de kan bero på? Om du är nyfiken och vill kunna få förbättringar på avloppet som inte åstadkommer framtida stopp i avlopp kan du alltid anlita ett VVS-företag som gör en rörinspektion och kan på så sätt hjälpa dig att se med egna ögon vad det är i dina rör som kan ge problem. Om du låter ett VVS-företag komma och låta en kamera gå in med en kamera och filma hur det ser ut inuti dina rör, kan du sedan fatta bra beslut om vad som är bäst att göra för dina rör.

Olika orsaker till stopp i dina rör

Fett

Det mesta som kan täppa igen rör, även nya rör, är fettavlagringar. Vi använder mycket fett i matlagning och det fettet åker ner i avloppet om vi bara sköljer av tallrikar innan vi lägger dem i diskamskin, och även då åker det ner fett från diskmaskinen rakt ner i våra rör. Detta är det i särklass vanligaste orsaken till stopp i avlopp.

Rötter

Ibland kan rötter ta sig in i rör och orsaka stopp i avlopp. Att rötter kan ta sig in i rören, beror på att den rörmokare som lade rören, inte gjorde arbetet ordentligt utan fuskade med skarvar. Om skarvarna inte är monterade och svetsade på rätt sätt, då kan rören släppa in växtrötter som skadar rören.

Råttor

Bara i Stockholm finns det miljontals råttor, som på olika sätt kan ta sig in i hela rörsystem nere i avloppet. De i sig kan inte stoppa avloppet, men de kan ändå orsaka skador. De finns där, helt enkelt.

Skräp från badrumsrenoveringar

Andra saker som kan orsaka stopp i avlopp är skräp och då kan det vara grovt skräp, som kommer från diverse badrumsrenoveringar; betong, fogmassa, kakelsplitter och annat som inte ska vara där.

Olika lösningar på problemet med igentäppta rör

När man väl har hittat vad det är som orsakar de igentäppta rören kan man åtgärda dem på rätt sätt. Vilket sätt som du väljer beror på storleken på sin plånbok och hur status är på dina rör. Det vill säga om de är gamla, nya, har hål eller något annat som kan påverka det du bör göra med dina rör.

Här kan du välja mellan att helt enkelt byta ut dina rör, göra en relininig inuti dina gamla rör och behålla dem, men se till att de får nya ytor inuti rören, eller att spolar alla dina rör med hett vatten, så att de får chansen att fungera på nytt, så som de egentligen ska fungera.

4 Sep 2018