Lägga klinkers i badrummet själv?

Kakel och klinkers är ett vanligt inslag i många hem i Sverige. Det gäller oavsett om det är en lägenhet eller en villa. Det är vackert, stilrent och det blir extra skönt med ett värmegolv under.

Kanske har du gått runt hos några av de många butikerna som säljer kakel och klinkers i Stockholm. Precis som många andra vill du också ha ett vackert nytt golv i klinkers, och väggar i kakel. Utbudet av vackra lösningar i Stockholm haglar och du tänker att det kan ju inte vara så svårt. Det är det, lägga klinkergolv i våtrum är en utmaning. Inte bara för att resultatet ska bli jämnt utan också säkert. Om du läser på kommer du att märka att i Stockholm förekommer det ofta fuktskador när klinkergolv inte lagts korrekt. Därför är det bättre att kontakta certifierade plattsättare i Stockholm.

Vad kan gå fel när du gör det själv?

Bor du i en hyresrätt i Stockholm och ger dig på att lägga klinkers utan hyresvärdens tillstånd kan du råka illa ut. Det gäller inte bara om något går fel. Det gäller också i bostadsrätter. Skulle det gå fel och du får fuktskador kan det bli väldigt dyrt. Har du egen villa kan du själv bestämma. Däremot är det svårt att få det fackmannamässigt gjort på egen hand om du inte är väldigt händig. Det är inte ovanligt att tätskikten skadas och det händer att det måste göras en fuktsanering i efterhand. Har du lagt golvet själv kan du få problem med försäkringsbolaget.

12 May 2021