Lägeskontroll i Västerås – var på säkra sidan

Att inte ta det säkra före det osäkra med sin byggnad kan straffa sig hårt. Därför ska du alltid se till att utföra en lägeskontroll i Västerås i förväg.

När man ska bygga en ny byggnad ska man alltid ha allting klart för sig innan man sätter spaden i marken. Bygglovet ska till exempel vara på plats. Du ska också ha gjort en lägeskontroll före det att du sätter igång med själva byggandet. En lägeskontroll görs för att försäkra dig, och kommunen, om att byggnaden är placerad på korrekt plats. Bara tänk dig hur förargligt det vore om du börjar bygga ett hus i exempelvis Västerås, och halvvägs in i bygget kommer någon myndighetsperson och påpekar att den står på fel ställe. Ett sådant scenario kan vara riktigt besvärligt att krångla sig ur. Det är exakt därför du alltid ska låta utföra en lägeskontroll i Västerås på förhand, inte i efterhand.

En lägeskontroll säkerställer storleken

Mer exakt är en lägeskontroll till för att säkerställa att byggnaden även har den storlek som angivits i bygglovsbeslutet. Det vill säga att att den har rätt mått, form och att den är lika hög som det kommit överens om i förväg. Som sagt är det ingen bra idé att bygga med andra mått än vad ditt bygglov säger att du får. Varken med eller utan uppsåt. Konsekvenserna är helt enkelt för stora. Det är som man brukar säga: det är bättre att ta det säkra före det osäkra. Det gäller inte minst med byggnader.

19 Apr 2022