Kungsbacka – en kommun att sätta färg på tycker målare

Att vara en kommun som är grå och trist är långtråkigt i längden. Som målare kan man vara med och sätta färg på Kungsbacka genom att måla stadshuset citrongult.

När du passerar Kungsbacka station nästa gång, titta på stadshuset på andra sidan gatan. En gång i tiden var det stadens hotell som sedan blev kombinerat stadshus och bibliotek. I en ljuvligt citrongul nyans lyser stadshuset upp. Biblioteket som blev trångbott fick flytta tvärs över Kungsbackaån in i en terrakottafärgad fyr.

Man kan också bli inspirerad av Gåsevadsholm. Detta ljuvliga ljungrosa slott som stolt ligger där vid Rolfsåns forsande vatten. Är det något som Kungsbacka inte skäms för så är det att sätta färg på byggnader i kommunen. Kanske det rentav inspirerar husägare runt om i Kungsbacka kommun att göra det samma?

Målare med känsla för nyanser

Innan man byter fasadfärg behöver man besöka byggnadsnämnden och få färgnyansen godkänd. Kanske blir det ett ljuvligt citronfärgat hus i Vallda som står dekorativt mot åkrar och ängar. Eller varför inte ett vackert terrakottafärgat hus i Särö? Ett hus som för tankarna till de populära tennisbanorna med kunglig glans?

Har man fått nyansen av färgen godkänd av kommunen är det bara att ringa en målerifirma i Kungsbacka. De har både ställningar och verktyg för att på ett säkert sätt utföra arbetet med fasadmålningar. Anlitar man målerifirman så hade de även egna försäkringar om något skulle hända med egendom eller målare. Det ska vara både tryggt och säkert att anlita en målerifirma för att få fasaden målad.

5 Jun 2023