Klassiska trägolv från en golvbutik i Stockholm

Önskemålen gällande golv är kanske lika många som golvbutiker i Stockholm. Vissa uppskattar klassiska trägolv medan andra gillar marmor eller betong.

Den som renoverat ett hus från grunden har garanterat insett att golvet är en stor del av ett hem. Golvet sätter tonen i alla rum och skapar en känsla i hemmet. Att välja vilket golv man ska ha hemma är därför inte alltid helt lätt. Utbudet av golv är nästintill oändligt vilket kan göra valet, om möjligt, ännu svårare.

Människor har olika åsikter kring golv. När någon väljer trägolv i Stockholm kör en annan på linoleum i sin Malmö-lägenhet. Trots trender har många människor en högst personlig smak när det kommer till just golv och en önskan kring vilket material de helst sätter sina fötter på.

En golvbutik med stort sortiment

Oavsett om man hör till gänget som önskar sig trägolv i Stockholm eller linoleum i Malmö gäller det att hitta en golvbutik som säljer den typ av golv man gillar. Idag finns det gott om golvbutiker och i storstäderna kan man köpa nästan vilken typ av golv som helst.

Vissa butiker har till och med bestämt sig för att återskapa riktigt gamla golv. Viktorianska klinkergolv och funkis-golv är inte längre något kunder måste leta efter på nätet eller hos små obskyra handlare av unika golv. Nej, denna typ av estetik går numera att köpa lite varstans. Praktiskt för den vars högsta önskan är ett golv som andas historia och gamla svunna tider.

18 May 2023