Installera markiser i Göteborg

Om det är hett i villan i Göteborg under soliga dagar så kan det vara idé att installera markiser. Temperaturen sjunker när solljuset inte kommer in.

Det var ännu en stekhet sommar i Göteborg. Kent satt i skuggan bakom huset men svettades ändå. Det var säkert klimatförändringarna som visade sig. Nere i Europa, och till och med i England, hade det varit över 40 grader ett långt tag och nu hade värmen letat sig uppåt till Sverige. Riktig så varmt var det inte här, men ändå en bra bit över 30 grader.

In i huset ville Kent inte gå. Där var det ännu värre. Visserligen hade ha köpt en fristående AC men den klarade inte av att hålla värmen nere i hela huset och i rummet där den stod ville man inte vara på grund av det oväsen som den förde.

Markiser ger bättre klimat inomhus

Det fanns en sak att göra som Kent hade funderat över förut. Han hade dock tyvärr skjutit upp beslutet i våras och prioriterat andra utgifter. Nu plockade han upp mobilen och började leta efter en firma som kunde erbjuda markiser i Göteborg. Det var som tur var inga problem att hitta någon som kunde hjälpa honom.

Ännu bättre var att de kunde komma och installera markiser redan efter ett par dagar. Det var standardmått på fönstren så det fanns många varianter av markiser hemma. Kent behövde bara bestämma vilka han ville ha. När allt var klart så förundrades han över vilken skillnad det gjorde. Bara det att minska inflödet av solljus genom fönstren sänkte temperaturen flera grader. Nu gick det att vara inomhus igen.

27 Sep 2022