Installera elen på ett säkert sätt

Står du med ett nybygge och ska installera el? Då behöver du hjälp av en kunnig elektriker. Välj en elektriker som är behörig för installationen och som har arbetat med just det tidigare.

Vare sig man ska ha nydragen el inomhus eller utomhus behöver man ta hjälp av en certifierad elektriker. Denne ska ha behörighet och veta vad den arbetar med. El kan vara farligt att handskas med, rent av dödligt. Det kan även bli farligt om det kopplats fel. Felkopplad el kan leda till att det börjar brinna.

För att undvika olyckor behöver man ta hjälp av en elektriker som är expert på området. Felkopplad el som inte är dragen av en som har behörighet kan även göra att försäkringsbolaget inte betalar ut någon ersättning om olyckan skulle vara framme.

Dyra kostnader - säkert hem

Det finns många saker man kan göra själv för att hålla nere kostnaderna, elarbete är inte en av dem. Det kostar i regel mellan 500-600 kronor i timmen. Detta kan bli något billigare om det är ett nybygge då det är lättare att komma åt.

När man anlitar en elektriker kan man även ha rätt till ROT-avdraget. Detta avdrag gör att du endast behöver betala 70% av arbetskostnaden upp till 50 000 kronor per år. Detta gäller även per person. För att ha möjlighet att få det måste elektrikerna betala F-skatt. När du ber om offert, kolla då så att detta är inräknat, annars får du ansöka om det.

29 Jan 2021