Husköpet i Stockholm ger jobb åt golvläggare

Den som satsar på att köpa ett hus med renoveringsbehov i Stockholm kan säkert behöva ta lite olika hantverkare till hjälp, som golvläggare till exempel.

Simon såg sig om i huset. Det hade visserligen framgått av annonsen att det fanns ett renoveringsbehov. Men det var värre än det sett ut på fotona på mäklarens webbsida. Fast huset hade verkligen ett fantastiskt läge med utsikt över Mälaren. Och tomten var stor och välskött.

Han var faktiskt väldigt sugen på att köpa huset. I tankarna gick Simon igenom vad som skulle behöva göras. Om han lyckades pruta ned priset så skulle han ha råd med renoveringen. Och vissa saker gick att leva ett tag med, som tråkiga och slitna tapeter.

Ett som skulle behövas var golvläggare

Det som skulle vara fint att få fixat innan inflyttning, medan huset var tomt, var renovering av kök och badrum, och golvläggning. Huset var från 1980-talet, så han tvivlade på att det fanns något gammalt fint massivt trägolv som skulle gå att ta fram, under de befintliga golven. I vardagsrummet låg det i alla fall en parkett som förmodligen skulle kunna slipas. Det verkade inte vara något annat i huset som gjorts vid sedan det byggdes, så parketten hade nog aldrig slipats förut. Den skulle alltså säkert ha hela slipmånen kvar.

Simon bestämde sig för att lägga en skambud. Om det gick vägen skulle han ta dit en besiktningsman. Och om denne gav klartecken så hade han fritiden säkrad för ett bra tag framöver, även om hantverkare naturligtvis också skulle behövas.

14 Apr 2023