Högglansig färg med lätt avtorkning

Som småbarnsförälder vet man vilken spridning barnets aktiviteter får i bostaden. Kök och badrum är oftast mest utsatta, men man kan förenkla livet om man väljer rätt målarfärg på väggarna.

Inom alla områden kan man förenkla eller försvåra sitt liv. Ett av dessa områden är hemmet och vilka ytskikt man väljer. Vill man som djurägare eller småbarnsförälder ha ett lite mer spännande liv så väljer man obehandlade furugolv, vita tygsoffor och en matt, vit färg på väggen. Det är ytskikt som oundvikligen kommer att få fläckar och repor så länge man vistas i det rummet. Men vill man istället göra sitt liv enkelt och lättsamt så finns det många olika sätt att lösa det på. Och det utan att man inreder sitt småbarnshem som en biltvätt.

Ett golv som har en hård yta eller är omslipningsbart tål barnets leksaker. Även när den lilla leksaksbilen dras över samma yta för hundrade gången den dagen. Soffan kanske får ett tyg med lite olika färger och mönster i sig som gör att fläckarna inte syns så väl. Och som dessutom går att ta av och tvätta vid behov. Men det finns även mycket man kan göra med väggarna förutom att måla dit roströda fläckar med stänk-teknik. Något som annars gör att ketchup-stänken kommer smälta in istället för att sticka ut.

Proffs på färg och färg

Färg, som i målarfärg, och färg, som i färgnyans, är precis det som målare är proffs på. För när man ska måla om något så handlar det om två olika faktorer för att ett resultat ska bli bästa möjliga. Det ska vara en målarfärg som passar ihop med materialet och som ger en yta som är önskvärd. Men det ska även vara en färgnyans som ger det intryck som man önskar av ytan. Och vill man få bästa möjliga resultat direkt, utan att prova sig fram, så kan man anlita en målare som gör jobbet.

Förenkla sin vardag

Inom färgsorterna så finns det flera olika grader av glansighet. På burkarna kan det stå matt eller glansig. Och till och med högglansig eller något i skalan däremellan. Med högre glans blir det en ökad spegling av ljusets strålar från lampor och fönster. Men en högre glans innebär också att det är en yta som är lättare att torka av. Därför passar det perfekt för småbarnsfamiljer att ha högglansiga ytor som är lätta att torka av. Läs mer om målning på denna sida: https://www.målerifirmastockholm.biz

29 Sep 2020