Hjälpmedel vid bygge och renovering

Med hjälp av en byggställning kan man arbeta på höjder man annars inte kommer åt. Ska man göra ett stort arbete är det inte säkert att stå på en stege. På en byggställning står du däremot tryggt.

Vi vet alla hur viktig det är att hålla sig säker, och säkerheten är det viktigaste vi har även i vårt arbete. Under vissa uppdrag måste man kunna arbeta på en hög höjd. Ska man byta ut fönsterna på en lägenhet står man inte på en stege och gör det eftersom det innebär alldeles för stora risker och dessutom har man ingenstans att göra av de verktyg man behöver. Istället använder man sig av en byggställning. På den står man tryggt och man kan även förvara sina verktyg och de gamla fönsterna på den. En byggställning ses ofta vid både nybyggen och reparationer eller renoveringar av byggnader.

Storlek efter ditt behov

Hur stor byggställning behöver du? Hur hög behöver den vara? Om man behöver en byggställning så finns det olika storlekar att välja mellan. Det är också viktigt att ställningen sätts upp på rätt sätt. Sätts den inte upp korrekt kan det bli farligt för både arbetare och människor nere på marken. Ska man hyra en byggställning i Östersund kan man ofta få hjälp av personal från företaget man hyr av. Har man inte erfarenhet sedan innan så bör man inte sätta upp den själv. Ha med någon som har kunskap och kan visa hur man gör. Man kan hyra en byggställning både som privatperson och företag.

22 Jan 2021