Håll era ventiler rena och fräscha

Luften vi andas när vi är inomhus behöver vara så ren och frisk som möjligt. Om vi har igentäppta och smutsiga ventilationssystem och -kanaler så kommer inte luften att vara särskilt ren.

Ventilationssystemen i våra hus och hem behöver ses över med jämna mellanrum. Detta på grund av att de kan täppas igen av smuts, damm och andra partiklar som inte är bra för oss människor att andas in. Den friska luften som borde komma in genom ventilerna utifrån blir förorenad på vägen in i våra hem och skapar dåligt luft. Men om man bara ser till att hålla sina ventiler rengjorda och systemen av ventilerna likaså, så har man alltid frisk och ren luft att andas in i sina lungor medan man spenderar tid inomhus. Det är viktigt att vi får i oss så ren och frisk luft som möjligt. Extra viktigt kan detta vara för våra allergiker som vi har runt omkring oss, och inte minst för astmatikerna. De behöver den friska luften för att inte bli mer sjuka.

Kanalsystemen transporterar vår luft

Dessa typer av kanaler som ger oss vår ventilation inomhus har det som sitt stora syfte, att transportera luften vi andas från luften ute till oss inne i värmen. Detta kanalsystem består av runda spiralformade plåtrör och har som viktigaste uppgift att transportera luft från ett ställe till ett annat. De bidrar till ett bättre och mer miljövänligt inomhusklimat och tillhandahåller ett system som är väldigt energieffektivt. Det är viktigt att själva systemet har så lågt tryckfall och luftläckage som möjligt.

Se till att täta era ventilationskanaler

Om man vill effektivisera och förbättra sin energi och sitt inomhusklimat bör man se till att ha täta ventilationskanaler. Detta är något som auktoriserade yrkesmän utför och kan komma och göra detta hos er med några års mellanrum. Täta ventilationskanaler skapar en bra boendemiljö och kan till och med minska på era utgifter för bostadens uppvärmning. Det är väl någonting som alltid är välkommet, eller hur? Har man ventilationskanaler som är otätade så finns det stor risk för att energin går rätt ut och pengarna man betalar för uppvärmning likaså. Det finns lite olika typer av metoder för att utföra tätning av ventilationskanalerna. Oavsett vilken metod som används så är det viktigt att det görs med tanke på dem som bor i bostaden och att materialet är av högsta klass och kvalitet.

15 Apr 2020