Gör en golvslipning på ert gamla golv

En golvslipning får det gamla golvet att se nytt ut. Med hjälp av efterbehandling och färg kan du få det i den nyans som du önskar. Vill man göra jobbet själv kan man hyra en golvslipmaskin.

Det är fullt möjligt att få sitt gamla trägolv att se nytt ut igen. Vill man ha ett nytt modernt golv går detta också att ordna. Vill man behålla den gamla charmen går även detta att fixa. Med en golvslip slipar du helt enkelt bort den gamla ytan för att få fram en ny yta. Beroende på hur mycket och vad för golv du har ska du ha olika grova slipblad. Dessutom är det en del som krävs för att få ett bra resultat. Detta kan vara svårt att ha koll på. Ta därför kontakt med en golvexpert i Stockholm som kan hjälpa dig med din golvslipning, så får du ett professionellt resultat direkt.

Slipmaskin och efterbehandling för golvet

Vill man göra golvslipningen hemma själv är detta möjligt. Alla har ju inte tillgång till en slipmaskin, men en sådan går dock att hyra. Slipmaskinen väger i regel mellan 50-75 kg. Det är viktigt att man vet hur dessa maskiner fungerar, till exempel ska man aldrig stanna med en slipmaskin igång. När man har gjort slipningen behöver man även göra en efterbehandling. Golvet behandlas med olja och den eventuella färg man vill ha. Normalt brukar man lägga på två efterbehandlingar, dessa ska sedan torka allt från några timmar till ett dygn innan man lägger på nästa.

7 Jan 2021